ROAC delft onderspit na foutenfestival bij TABA (5-2)

Derde klasse B (zondag) – TABA en ROAC zorgden zondagmiddag ervoor dat de neutrale toeschouwers met een goed gevoel het Amsterdamse sportpark verlieten. Beide ploegen lieten in verdedigend opzicht nogal wat steekjes vallen wat resulteerde in een enerverende ontmoeting met veel kansen voor beide doelen. De thuisploeg maakte van deze mogelijkheden beter gebruik dan de bezoekers, die uiteindelijk met een 5-2 nederlaag huiswaarts keerden.

ROAC-trainer Bart Jansen blikte terug op het verlies van zijn ploeg in de hoofdstad. ,,TABA is één van de weinige ploegen waar we ook vorig seizoen in competitieverband tegen speelden. Ze hadden toen al een goede ploeg, maar dit jaar hebben ze er ook nog een hoop individuele kwaliteit bijgekregen. Via een eigen doelpunt van Loek van As kwamen we na tien minuten spelen met 1-0 achter en niet veel later lag ook de 2-0 er al in. Door een treffer van Martijn van Trigt, uit een corner van Thijs van Seggelen, kwamen we al snel op 2-1, waarna Kevin Pereyra diverse kansen kreeg op de gelijkmaker. Na knullig balverlies in onze verdediging kwam TABA na een half uur spelen op 3-1 en niet veel later viel ook nog de 4-1. Martijn van Trigt scoorde vlak voor rust, op aangeven van Bart Hogenboom, de 4-2 en dat was ook de ruststand.”

,,We wilden in de tweede helft vlug de 4-3 maken, maar ondanks diverse mogelijkheden viel die treffer niet. Dan zie je de energie bij ons er een beetje uitgaan. TABA probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen en wij waren niet meer bij machte om nog een vuist te maken. Vlak voor tijd werd het nog 5-2, maar toen was de wedstrijd al gespeeld’’, aldus Jansen.

Vervolgend: ,,In verdedigend opzicht was het vandaag een foutenfestival van beide kanten, waarbij TABA het meest effectief was in het benutten van de kansen. Ik schat trouwens in dat TABA dit seizoen weer gaat strijden voor één van de bovenste plaatsen en dat geldt ook voor Bloemendaal, onze tegenstander van volgende week. Bloemendaal beschikt over een goed voetballende ploeg met een uitstekende spits en is als enige club in onze klasse nog zonder puntenverlies. Als we er echter in slagen om de slordigheden van vandaag achterwege te laten, dan zie ik, zeker omdat de wedstrijd bij ons wordt gespeeld, beslist mogelijkheden op een resultaat’’, zo besluit Jansen.

TABA – ROAC 5-2 (4-2) 10. Van As e.d., 15. 2-0, 17. Van Trigt 2-1, 30. 3-1, 40. 4-1, 45. Van Trigt 4-2, 85. 5-2.

Basisopstelling ROAC: D. van der Poel, Van As, W. van der Poel, Boere, Van der Meer, Koek, Van Benten, Van Seggelen, Pereyra, Van Trigt, Hogenboom.