ROAC recht de rug na rust en boekt eerste overwinning

Derde klasse B (zondag)- Na twee gelijke spelen en twee nederlagen boekte ROAC de eerste zege van het seizoen. Een goede tweede helft, na een 0-1 ruststand, legde de basis voor deze erg welkome overwinning op WSV’30. Met twee doelpunten was Yoek Bentvelzen de gevierde man. Met deze driepunter namen de Rippers een sprong op de ranglijst en vinden zich nu terug boven de gevreesde degradatie- en nacompetitie-streep. Kortom, een overwinning die de burger moed geeft en wat de paarswitten gezien het betere spel van de laatste weken ook toekomt.

In de warming-up bleek Thijs van Seggelen nog te teveel last te hebben van pijntjes en moest helaas afmaken. Trainer Bart Jansen moest dus gaan puzzelen en had voor jongeling Stijn Anker een basisplaats in petto in de opstelling.

De beginfase was veelbelovend. Allereerst was er een goal van Matty van Benten die al luid bejubeld werd door de spreekstalmeester van het Hertogspark. Het doelpunt werd echter geannuleerd omdat hij zich in buitenspelpositie zou hebben bevonden. Kort daarna volgde een afstandsschot van de ploeg uit Wormer die via de lat over ging.

De wedstrijd “kakte” erna wat in met veel onnauwkeurigheden van beide kanten en een wat te laag tempo. De kansenverhouding meter sloeg uit in het voordeel van de bezoekers. De grootste kans halverwege de eerste helft was dan ook voor WSV’30. Aanvaller Daan van Putten werd weggestoken en één op één redde Dammes van er Poel bekwaam, die kort daarvoor ook handelend in moest grijpen door eerder bij de bal te komen voordat dezelfde aanvaller gevaarlijk kon worden.

Veel kansen kreeg ROAC niet in de eerste helft. Het grootste wapenfeit was een combinatie tussen Kevin Pereyra en Matty van Benten. Laatstgenoemde kreeg de bal niet goed onder controle waardoor hij niet af kon drukken en de kans opgeruimd kon worden door de verdediging. De wedstrijd leek richting een 0-0 ruststand te varen maar kort voor rust zou dan toch nog gescoord worden. De Wormerse rechtsbuiten gebruikte zijn lichaam goed en kon vrij de zestien in dribbelen. Zijn voorzet was voor de vrijstaande Zino Veldt een koud kunstje om de 0-1 aan te tekenen.

Dat er na rust uit het spreekwoordelijke andere vaatje getapt moest worden moge duidelijk zijn. Langzaam kantelde de wedstrijd ook richting ROAC die natuurlijk geen genoegen namen met een slecht resultaat tegen mede-laagvlieger WSV’30. Na een uur leken de Rippers eindelijk los. Een schot van Pereyra werd gekeerd door doelman Wigman. De rebound van Bentvelzen werd knap gekeerd door diezelfde Wigman.

De gelijkmaker kwam er alsnog. Na een afgeslagen hoekschop slingerde Jim van der Meer de bal voor. De in buitenspelpositie staande Martijn van Trigt bleef slim van de bal af waarna de bal bij Bentvelzen belandde. Deze controleerde de bal goed en de bal werd kalm in het doel geplaatst.

Eén punt zijn er nog geen drie. Dat moet ROAC gedacht hebben na de gelijkmaker en de intenties waren duidelijk gezien de aanvallende dadendrang na de (terechte) gelijkmaker. Een fraaie combinatie tussen Van Trigt en Bentvelzen eindigde dankzij de inzet van Bentvelzen in het zijnet.

De voorsprong zou er uiteindelijk komen en deze kwam op fraaie wijze tot stand. Goed druk zetten van Wessel van der Poel lag aan de basis van deze goal. Via Jim van der Meer kwam de bal weer bij Van der Poel terecht die een fraai driehoekje met Bentvelzen en Van Benten in petto had. Het wippertje van Van Benten achter de verdediging op Bentvelzen was van grote schoonheid. Wat overigens ook wel gezegd kon worden van het koelbloedige boogballetje van Bentvelzen over de uitkomende keeper heen. Tiki-Taka in Rijpwetering. U las het hier het eerst.

Aan de goal zat overigens wel een luchtje van buitenspel maar het wat weifelende optreden en vlagsignaal van de dienstdoende assistent-scheidsrechter kon arbiter Wienholds niet overtuigen de treffer te annuleren.

De slotfase was nog wel even billenknijpen voor de Rippers met wat hachelijke momenten voor de goal. Een kopbal van invaller Kjell Hollander werd naast gekopt en kort erna een schot net naast van Van Putten. Gescoord werd er niet meer en na het laatste fluitsignaal werd de langverwachte driepunter met veel gejuich in ontvangst genomen.

Onder de klanken van de feestmuziek, ook in Rijpwetering was het zondag Blikkendag (de onvermijdelijke feesthit van het moment), gaf matchwinner Bentvelzen zijn visie op de overwinning: ,,,Dit is echt een belangrijke overwinning. We horen niet op deze plek. We willen hogerop meedoen. We zien dat dit een hele ander competitie is dan vorig jaar. Tegenstanders zijn meer aan elkaar gewaagd, weinig zwakke broeders onderin. Dat zie je wel in dit soort potjes denk ik.”

Over het spel gedurende de wedstrijd: ,,Ik vond het op zich wel oké maar we waren wat slordig in de openingen de hele tijd. Waarin ik dacht dat we vaak wel iemand tussen de linies konden inspelen maar dat gebeurde eigenlijk net te laat of niet. Ik denk dat we na rust beter waren dan daarvoor en eigenlijk alleen maar aan het drukken waren. We namen wat meer risico met druk zetten en dat pakte eigenlijk wel goed uit.”

ROAC miste wel wat spelers door verscheidene redenen: ,,We hadden een paar jonge jongens erbij. Stijn Anker moet na de warming-up voor Thijs van Seggelen spelen. Ole van der Meer maakte vandaag zijn debuut. Die trainde volgens mij voor het eerst mee afgelopen donderdag met het eerste. Ze verdienden het wel natuurlijk en ze hebben het prima gedaan.”

Volgende week is ROAC vrijaf en over twee weken volgt de verste uitwedstrijd van het seizoen tegen het hooggeplaatste v.v. Bergen.

Opstelling ROAC: D. van der Poel, J. van der Meer, W. van der Poel, Boere, Anker, Koek, Pereyra (63. O. van der Meer), Van Trigt (85. Helvensteijn), Van Benten (85. Van der Geest), Van As, Bentvelzen.

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..