Roodenburg wint op zijn Duits, maar maalt daar geenszins om

Vierde klasse A – ,,We speelden een stuk beter dan in de eerste drie wedstrijden, maar dat waren dan ook echt moeilijke tegenstanders. Maar door meer meters te maken raken we wel steeds beter op elkaar ingespeeld. En we moeten nu ook wat nieuwe jongens inpassen. Er zal bij hen vast wat angst in het hoofd hebben gezeten wetende dat we ook voetballend erg sterk voor de dag kunnen komen. Dat maakten we acht minuten in de blessuretijd van de tweede helft waar door de 1-0 te scoren waarna de scheids direct affloot”, aldus de trots verhalende Roodenburg-speler Gökhan Yazici.

Wat zou het worden tegen de groenzwarten uit Nieuwveen? Zij namen een derde plek in met 9 uit 3 waar Roodenburg veertiende stond met 0 uit 3. Maar met de top drie als tegenstanders was het verlies tegen Altior met 9-1, Blauw-Zwart met 0-1 en FC Oegstgeest werd 5-0 en de plek op de ranglijst verklaarbaar. Maar kon Roodenburg het deze zaterdagmiddag een beetje laten spoken op Sportpark Noord? Yazici: ,,We waren voetballend sterker deze wedstrijd, maar het was zeker nog lang niet optimaal. Toch, zo terugblikkende, kunnen we wel stellen dat we de bodem hebben losgelaten. En als je dan vanaf de 65e minuut met tien man verder moet omdat Ismael Bezzai direct rood kreeg door een volgens de scheids te scherpe sliding, dan is het altijd spannend hoe het afloopt.”

Roodenburg besloot om direct wat meer in te zakken en te gokken op een snelle uitval. De Leidse denkbeeldige bus stond stevig voor het doel geparkeerd. ,,Maar al snel bleek dat Nicolaas Boys met een man meer er voetballend ook niet doorheen kwam. Hoe gaaf is het dan dat we dik in blessuretijd de 1-0 scoorden doordat Anass er Rabt een hoekschop fraai binnenkopte waarna direct het eindsignaal klonk. Man, wat een feestelijke stemming was het na afloop dan ook in de kleedkamer”, verhaalde Yazici.

Met deze ‘Duitse zege’ klom de Leidse ploeg naar plek twaalf met 3 uit 4 (2-15) waar Nicolaas Boys zakte naar plek vijf met 9 uit 4. Komende week gaat Roodenburg bij Warmunda op bezoek. Een ploeg die ook de vorm nog niet te pakken heeft getuige de vierde nederlaag, nu met 2-1 in Leidschendam tegen SEV. Yazici: ,,Met drie punten tegen Warmunda kunnen we weer een stapje omhoog doen. Deze vierde klasse A is gewoon een poule met moeilijke tegenstanders. We mikken met elkaar op een goede plek in de middenmoot. Dat zou al gaaf zijn.”

Roodenburg – s.v. Nicolaas Boys 1-0 (0-0). 90.+8 Er Rabt 1-0.