Stompwijk’92 komt knullig begin niet meer te boven

Vierde klasse A – Stompwijk’92 verloor afgelopen zaterdag in Langeraar van Altior. De gastheren verdienden de overwinning, maar werden in de beginfase van de wedstrijd door de Stompwijkers flink in het zadel geholpen. Twee onnodige verdedigingsfouten van de bezoekers leidden tot een snelle 2-0 voorsprong voor de oranje-zwarten, die na rust verder afstand namen van de formatie van Erik van Manen (4-1).

Stompwijk’92-doelman Jesper van Leeuwen blikte terug op de ongelukkig verlopen wedstrijd voor zijn ploeg en liet niet na om de hand in eigen boezem te steken. Van Leeuwen:,, Na vijf minuten spelen gaf ik een slechte bal op Pim van der Arend, waardoor Altior op een 1-0 voorsprong kon komen. Niet veel later wilde Daniël Knijff de bal met zijn borst terugspelen op mij, maar een Altior-speler zat er tussen en kon zo de 2-0 scoren. Dan weet je dat je het moeilijke middag gaat worden, zeker tegen zo’n sterke ploeg als Altior. Wij moeten het niet nu eenmaal niet hebben van ons scorend vermogen, maar proberen vanuit een gesloten defensie op zoek te gaan naar een resultaat. Na rust speelden een wat ander systeem en kregen we wat mogelijkheden. Na de 2-1 van Bart van Boggelen hoopten we dat er misschien toch nog wat mogelijk was. Helaas viel de 3-1 alweer een paar minuten later en toen was het eigenlijk wel beslist.”

,,Vlak voor tijd wordt het, na een goede aanval van Altior, ook nog 4-1. De thuisploeg verdiende de overwinning, maar we hadden ze het een stuk moeilijker kunnen maken. Normaal gesproken hebben we verdedigend gezien onze zaakjes op orde, maar dat was nu niet het geval. Lichtpuntje vandaag was dat Nick Ammerlaan weer wat minuutjes heeft kunnen maken. Nick raakte in de voorbereiding geblesseerd en lijkt op de weg terug te zijn. Zijn routine en doelpuntjes kunnen we goed gebruiken. Volgende week spelen we thuis tegen Blauw-Zwart. Ik ga ervan uit dat we dan, na de teleurstelling van vandaag, gebrand zullen zijn om wat recht te zetten’’, aldus Van Leeuwen tot besluit.

Altior – Stompwijk’92 4-1 (2-0) 5. Den Haan 1-0. 12. Keijzer 2-0, 61. Van Boggelen 2-1, 63. Den Haan 3-1 88. Heikoop 4-1.

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, Knijff, Kemna, A. van Santen, Janson, L. van Santen, De Haan, Sweere, Van der Arend, Van Boggelen, Duijvestijn.