TAVV heeft geen kind aan Den Bommel

In haar tweede bekerwedstrijd trad TAVV aan tegen de ploeg van Den Bommel. De van het Zuid-Hollandse eiland Goeree Overflakkee afkomstige derdeklasser had een reis van vijf kwartier in de benen voordat zij die middag aftrapten. Na een eenzijdige wedstrijd moest het haar meerdere erkennen in de thuisploeg die door de 4-1 overwinning uitzicht blijft houden op het bereiken van de knock-out fase van het bekertoernooi. Den Bommel is na twee nederlagen uitgeschakeld.

Trainer Ludo Pistorius van TAVV beschikt dit seizoen over nagenoeg dezelfde selectie als vorig seizoen want alleen Mitchell Keizer en doelman Rodney de Pater zijn van de spelerslijst afgevoerd. Met dien verstande dat verwacht wordt dat laatstgenoemde na een stage in de Verenigde Staten in de loop van het seizoen weer aan zal sluiten.

Ondanks dat Pistorius voor de wedstrijd tegen Den Bommel om verschillende redenen maar liefst vijf potentiële basisspelers miste was TAVV vanaf de aftrap de bovenliggende partij. Het hielp zichzelf in het zadel door al in de tweede minuut de score te openen. Mike Keijzer ontfutselde op de rand van het strafschopgebied de bal van een tegenstander, passeerde twee verdedigers en rondde keurig af in verre hoek.

Het was de opmaat voor een oppermachtig TAVV dat het Den Bommel door hoog druk te zetten onmogelijk maakte op te bouwen. De gasten wisten niet meer te verzinnen dan met lange ballen te hopen dat een van de aanvallers bereikt werden. Het leidde tot niets.

Het duurde tot de dertigste minuut voor het overwicht van de thuisploeg in cijfers werd uitgedrukt. Ditmaal was het Leon de Lange die op de rand van het strafschopgebied werd vrijgespeeld en feilloos afrondde, 2-0. En toen Mike Keijzer in de extra tijd uit een hoekschop de 3-0 binnenkopte leek de strijd gestreden.

Na rust kreeg Den Bommel meer grip op de aanvalsgolven van de thuisploeg, hield het vrij simpel stand en wist het bij een van de spaarzame aanvallen zelfs tegen te scoren 3-1. Kennelijk was dit een wake-up call voor de thuisploeg want vanaf dat moment werden de duimschroeven weer aangedraaid en creëerde het nog een viertal doelrijpe kansen. Na een vlot lopende aanval vi de linkerflank wist Leon de Lange de eindstand op het scorebord te schieten: 4-1.

Aanvoerder Randy Verwoerd besloot afgelopen zomer om tenminste nog een jaar door te gaan bij TAVV: ,,Het is een fijne club en ik speel hier al jaren. Ik ben fit en heb geen lichamelijke klachten. Ik ben een van de oudste spelers in onze jonge gemotiveerde selectie. Ik voel me thuis in deze groep.”

Verwoerd had zijn ploeg een goede eerste helft zien spelen. ,,In die fase werden alle afspraken goed nagekomen. Omdat dat in het begin van de tweede helft minder goed verzorgd was, hielpen wij de tegenstander weer in de wedstrijd. De tegengoal die wij kregen was onnodig dat moet volgende week beter”,  was hij van mening.

Basisopstelling TAVV: Van der Loo; Valentijn, Vogel, Konings; Van Smoorenburg, Ouwerkerk, Verwoerd, Van der Hout; Keijzer, Bakker, De Lange.

Rene Sinke
Rene Sinke
Voormalig docent en onderwijsmanager aan de Politieacademie, actief scheidsrechter voor de KNVB, ruim 12, 5 jaar actief geweest in de top van het amateurvoetbal. -Voormalig docent arbitrage bij de KNVB, voormalig trainer en jeugdleider, voormalig voorzitter van zondag 2e klasse ESTO. Reageert kritisch en direct op ontwikkelingen binnen het (amateur) voetbal en benut daar columns voor die regelmatig te lezen zijn op LAV.