TAVV nog zonder overwinning na verlies tegen Groeneweg

Derde Klasse E – Het contrast kan bijna niet groter. Vorig seizoen stond TAVV na drie wedstrijden trots bovenaan met negen punten, dit seizoen heeft de ploeg na hetzelfde aantal wedstrijden slechts één schamel puntje verzameld. Het tamelijk onbekende VV Groeneweg kwam op bezoek en kraakte de verdediging van de gastheren in de eerste helft met twee lange ballen, om in de tweede helft nog verder uit te lopen naar een 0-3 overwinning.

Het waren bijna identieke goals, de 0-1 en de 0-2 van de bezoekers uit Zevenhuizen. Een lange bal achter de laatste linie en een aanvaller die verdediging en keeper vervolgens te slim af is. Op die twee goals viel er in die eerst helft niet gek veel te beleven, aldus middenvelder Kevin van Wijk: ,,Wij misten net als de afgelopen weken onze aanvalsleider Eric van der Hout en dus was het weer even zoeken in aanvallend opzicht. Voor vandaag besloten we weer met vier middenvelders te gaan spelen zoals we vorig jaar ook veel gedaan hebben en ook omdat we wisten dat Groeneweg met vier middenvelders zou aantreden. Tot aan dat middenveld lukte het in balbezit wel, maar daarna maakten we in de laatste fase te veel verkeerde keuzes.”

Tactisch was er dus een duidelijk plan waar ook veel aandacht aan besteed was op de training afgelopen week, maar TAVV schoot duidelijk tekort qua inzet en beleving, normaal juist een van de sterke punten.

Van Wijk (foto) begon als middenvelder en zakte na de eerste helft terug naar de verdediging. Van daaruit zag hij het in de tweede helft verder misgaan toen TAVV onhandig balverlies leed op het middenveld. De overtalsituatie die Groeneweg in de schoenen geschoven kreeg, kon Van Wijk niet meer verhelpen. De ploeg was op dat moment al 1 op 1 gaan spelen en de ruimtes waren dus groter, maar toch was het balverlies bij de 0-3 typerend voor de wedstrijd. Het gebrek aan inzet vormde voor de ervaren rot dan ook een punt van aandacht: ,,Ik ben de oudste van het team dus ik probeer de jonge jongens daarin wel te helpen, maar als je het gevoel hebt dat dat niet helemaal overkomt kan het wel een frustrerende wedstrijd worden. Bij ons gaan er wat koppies hangen en Groeneweg was duidelijk gretiger, zij toonden wel echt die wil om te winnen. Volgende week tegen ASC moeten we duidelijk beter zijn.”

TAVV – VV Groeneweg 0-3 (0-2).

Auteur: Michel de Jongh

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010