Teylingen pakt eerste driepunter van het seizoen tegen zwalkend UVS

Derde klasse E- Op voorhand had je over Teylingen-UVS kunnen zeggen dat de ploeg uit Leiden de favoriet was voor dit duel. De selectie van trainer Alan Campfens behaalde uit vier gespeelde duels pas twee punten en was nog in afwachting van hun eerste overwinning. UVS kende een betere seizoensstart met zes punten uit vier gespeelde wedstrijden, hoewel het toch ook al twee keer verloor. Een lastige kluif voor de rood-zwarten die dus op de dag van hun Oktoberfest op jacht gingen naar hun eerste driepunter. Tegen 17 uur kon er een feestje worden gevierd op De Roodemolen (2-1).

Echte grote kansen waren er in het eerste kwartier nog niet te melden, maar de twee ploegen waren qua spel aan elkaar gewaagd. UVS had wel meer balbezit, maar daar bleef het bij. De thuisploeg beet van zich af en probeerde de Leidenaren onder druk te zetten. Het spel was echter slordig. Na een kleine twintig minuten spelen kreeg Teylingen een vrije trap op een kansrijke positie vlak buiten het zestienmetergebied van UVS. Rik Prange ontfermde zich over deze klus en schoot op schitterende wijze de bal in de linker bovenhoek: 1-0.

De blauwwitten waren door dit doelpunt echter wakker geschud en begonnen aan een offensief om die achterstand snel weg te poetsen. Door adequaat optreden van doelman Wessel Zonjee en de defensie van Teylingen lukte het de bezoekers niet om voor rust de gelijkmaker op het scorebord te laten noteren.

Na rust nam UVS direct weer het initiatief en bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker. De thuisploeg zag en benutte de ruimte die daardoor ontstond en in de omschakeling scoorde Dani Hoogkamer de 2-0. Ook na deze treffer was UVS de ploeg met het meeste balbezit, maar Zonjee en uitblinker achterin Nick de Mooy hielden stand tegen de golf aan Leidse aanvallen. Uiteindelijk kregen de bezoekers twintig minuten voor tijd toch loon naar werken via een treffer van Jeffrey van Kempen. De bezoekers gingen op jacht naar de gelijkmaker, maar de zo gewenste 2-2 bleef uit.

Teylingen noteerde zo de eerste overwinning en heeft nu vijf punten uit evenzovele wedstrijden. Ondertussen heeft de ploeg van John Hage nog maar een puntje voorsprong op de ranglijst op Campfens en de zijnen en verloor het binnen een week twee keer van een ploeg die vorig seizoen nog actief was in de vierde klasse. ‘De meest toonaangevende voetbalvereniging in de omgeving van Leiden’ zoals de club zelf aangeeft, heeft de ambitie om zo snel mogelijk terug te keren naar de tweede klasse, maar moet vooralsnog genoegen nemen met een bescheiden klassering en heeft al een achterstand van zeven punten op de koplopers.

Over twee weken moet Teylingen in Benthuizen tegen BSC’68 laten zien dat de zege geen toevalstreffer was. Op vreemde bodem speelde de kampioen van het vorige seizoen tot nu toe gelijk tegen ASC en Aarlanderveen.

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, De Mooy, Does, Van den Nouland, Heemskerk, Van Steijn, Hoogkamer, Prange, Van den Berg, Berk, Ritzen.