Voetbalvrienden Kagia en Teylingen vermaken publiek

KNVB-districtsbeker categorie 2, poule 9 – In Lisserbroek troffen derdeklassers Kagia en Teylingen elkaar in het kader van de KNVB-districtsbeker. De ploegen trakteerden het talrijke publiek op een doelpuntrijke voetbalmiddag, waarbij de bezoekers uiteindelijk aan het langste eind trokken (3-4). Door deze zege, én de nederlaag van Katwijk 2 bij SV Duindorp, plaatsten de Sassenheimers zich voor de volgende ronde van de regionale bondscompetitie.

Regiogenoten Kagia en Teylingen gaan sinds jaar en dag zeer vriendschappelijk met elkaar om. Beide clubs spelen jaarlijks in de voorbereiding een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar, maar tot een ontmoeting in de competitie kwam het nog nooit. Dit voetbaljaar leek het voor het eerst zover te gaan komen, nadat Teylingen, tot enkele jaren geleden terug een zondagclub, vorig seizoen promoveerde naar de derde klasse en de Kagianen terugzakten vanuit de tweede klasse. Tot een treffen in competitieverband zal het echter ook deze voetbaljaargang niet komen, omdat de KNVB besloot om de oranjehemden in West I in te delen.

,,Het is inderdaad erg jammer dat we Teylingen niet in de competitie treffen. We hebben al jarenlang een goed contact met het bestuur van Teylingen en spraken op hun kampioensreceptie met hen af, dat we rondom beide wedstrijden het een en ander zouden gaan organiseren. De sfeer bij Teylingen en Kagia is erg vergelijkbaar en daarnaast kennen veel leden van beide clubs elkaar. Dat we elkaar nu treffen voor de KNVB-beker maakt het een klein beetje goed. We gaan er na afloop in de kantine hoe dan ook een mooi feestje van maken’’, zo sprak Kagia-secretaris Chantal Wullems voorafgaande het treffen tussen de voetbalvrienden.

Voor beide clubs was het buurtreffen de laatste repetitie alvorens de competitie begint. In het eerste half uur was de thuisploeg de duidelijk bovenliggende partij en de 1-0 voorsprong was op dat moment een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Na de 1-1 van Max Slaman kantelde de wedstrijd en namen de bezoekers het initiatief over. In de tweede helft liepen de rood-zwarten in een tijdsbestek van zes minuten uit naar 1-4 en leek de wedstrijd gespeeld. In de laatste tien minuten van de confrontatie knokten de gastheren zich terug in de wedstrijd, maar verder dan doelpunten van invallers Tygo Mesman en Jeroen Bakker kwam Kagia niet (3-4).

Ook voor Kagia-trainer Koen van der Vlugt was het treffen met Teylingen een bijzondere ontmoeting. Van der Vlugt speelde vanaf zijn 5e jaar tot zijn 30e jaar voor de Roodemolen-club en trof afgelopen zaterdag dus vele bekenden in het veld en langs de kant. Van der Vlugt: ,,Teylingen is mijn club en het is leuk om tegen ze te spelen, maar tijdens de wedstrijd ben je vooral met je eigen team bezig. We speelden in bepaalde periodes van de wedstrijd heel aardig, maar over de eerste twintig minuten na rust ben ik heel ontevreden. We gaven toen het ene na andere doelpunt heel knullig weg, dat mag ons niet overkomen. Ik ben wel te spreken over de veerkracht die we in de slotfase toonden. We bleven tot het eind knokken voor een resultaat, maar we kwamen net wat tijd tekort voor de 4-4’’, aldus de Sassenheimer.

Teylingen-trainer Alan Campfens, vorig seizoen overgekomen van Blauw-Zwart, zag het na afloop als volgt: ,,We startten het eerste half uur met teveel twijfel en namen soms onnodige risico’s, maar daarna pakten we het goed op. Na onze gelijkmaker lieten we zien waartoe we in staat zijn en maakten na rust een aantal prima doelpunten. Natuurlijk zijn er nog genoeg verbeterpunten, maar daar werken we met elkaar hard aan. De overwinning van vandaag zorgt er in ieder geval voor dat we de voorbereiding met een goed gevoel eindigen”,  aldus de Sassenheimse oefenmeester tot besluit.

Kagia – Teylingen 3-4 (1-1) 15. Verdegaal 1-0, 38. Slaman 1-1, 58. Berk 1-2, 59. Bemelman 1-3. 64. Ritzen 1-4, 82. Mesman 2-4, 90. Bakker 3-4.

Basisopstelling Kagia: Lensen, De Graaf, Verdegaal, Modderman, Lobbezoo, Hogewoning, Bloem, Diels, Hoeke, De Bruijn, Kappen.

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, De Mooy, Prange, Heemskerk, Van der Zon, Bemelman, Hoogkamer, Berk, Van Stijn, Ritzen.