Voorschoten’97 verslaat RCL in oefencampagne

Zowel Voorschoten’97 als RCL hadden hun laatste oefenwedstrijden met veel doelpunten verschil gewonnen dus het beloofde een leuke en doelpuntenrijk duel te worden. Hiermee was niets te veel gezegd, zo bleek achteraf.

RCL zette meteen hoog druk om zo Voorschoten’97 in verlegenheid te brengen. Jesper van Overloop en Sven Verlaan schoven om beurten in vanaf de centrale posities achterin en daar had de thuisploeg best moeite mee. Het spel speelde zich de eerste tien minuten dan ook met name op de helft van de eersteklasser af. Dit leverde een kans op voor Pascal Brasker en een schot van Loyd van der Wilden die net naast ging, zo ook een vrije trap van Sinteu.

Door balverlies van RCL op het middenveld kreeg ‘Tougie’ Maatoug de bal en de aanvaller schoot hem overtuigend in het doel: 1-0. Een paar minuten later was het weer Maatoug, die na een mooie steekbal de bal kreeg en voortreffelijk de 2-0 binnenschoot. De onzekerheid bij RCL nam in die fase toe en daardoor durfden de roodwitten niet meer hoog druk te zetten. Beide ploegen kregen nog wat kleine kansjes in de eerste helft maar het spel speelde zich met name op het middenveld af tot het rustsignaal.

De tweede helft begon rustig met bij beide ploegen een aantal wissels. In de 50e minuut volgde een aanval van Voorschoten’97 op links, die verkeerd werd beoordeeld door Jesper Overloop waarna Maatoug zijn derde doelpunt kon scoren: 3-0. Iliass Assabban viel goed in met onder andere een prima voorzet op Pascal Brasker die goed inkopte maar de doelman pakte de bal. Even later stond Robin Brasker aan de basis van de 3-1 door Jesper van Overloop. Niet ver daarna werd Pascal Brasker in het strafschotgebied neergehaald en Tommy Sinteur benutte de penalty: 3-2. Een eigen doelpunt van de Leiderdorpers leverde de 4-2 einstand op. al met al een leuke pot met ‘Tougie’ Maatoug als uitblinker met drie treffers. Opvallend is dat hij tot nu toe in de voorbereiding het gros van de doelpunten voor zijn rekening nam.

RCL trainer Alex Redel was redelijk tevreden met name over de eerste helft en vooral het druk zetten beviel de van FC Oudewater overgekomen oefenmeester. Hij wil nog wel meer diepgang zien en meer de crossbal. Hij stipte ook nog aan dat zijn ploeg meer had moeten halen uit kansrijke vrije trappen van rondom de zestien.

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010