Warmunda komt valse start niet meer te boven en verliest bij SEV

Vierde klasse A – Het duurde iets meer dan 15 minuten. Toen al keek Warmunda tegen een achterstand aan van twee doelpunten op sportpark De Kastelenring in Leidschendam. De ruimte die de tegenstander liet na de snelle voorsprong zorgde wel voor wat kleine kansjes, maar de uiteindelijke aansluitingstreffer in minuut 85 kwam veel en veel te laat waardoor Warmunda na vier wedstrijden nog steeds tegen de hatelijke nul aan moet staren.

Een ‘rommelgoal’, zo omschrijft middenvelder Ties van Dam de 1-0 van de thuisploeg: ,,We dachten allemaal dat het buitenspel was en onze grensrechter stak zijn vlag ook omhoog, maar de scheidsrechter besloot daar niet in mee te gaan. In die openingsfase hadden we het lastig met de hoge druk van SEV, nog geen vijf minuten later hadden ze de volgende er ook al in liggen. We maakten een fout in de opbouw en die spits staat eigenlijk zomaar 1 op 1. Daarna namen zij duidelijk wat gas terug en kwam er ruimte voor ons om te voetballen, maar mede door de vele blessures bij ons op het middenveld missen we een beetje structuur in aanvallend opzicht. Dan wordt kansen creëren lastig.”

Vorig jaar begon Warmunda sterk aan de competitie en werd het naarmate de competitie vorderde minder, nu is het hopen voor de ploeg dat het tegenovergestelde bewerkstelligd kan worden. Groot zijn de nederlagen niet, met slechts 7 tegendoelpunten doet de verdediging van Warmunda niet onder voor hoger geplaatste teams in de competitie. Vooral het maken van doelpunten en de vele blessures zorgen voor een lastige start.

Van Dam: ,,Het is gek want vorig jaar scoorden we heel makkelijk, maar dit jaar is de bezetting in de laatste fase nog niet helemaal op orde. We scoren nog wel een prima goal door een goede actie van Stan van Rijn, die de bal laag bij de tweede paal legde waar Kevin van Bentem klaar stond om hem binnen te schieten, maar we zitten op dit moment wel een beetje in de hoek waar de klappen vallen.”

Volgende week kan Warmunda de negatieve tendens doorbreken met een goed resultaat in de thuiswedstrijd tegen Roodenburg, een ander team dat zich momenteel aan de onderkant van de vierde klasse bevindt.

SEV – Warmunda 2-1 (2-0). Doelpuntenmaker Warmunda: Van Bentum.

Basisopstelling Warmunda: Kerkvliet, Juffermans, Korenvaar, Van Leeuwen, Van Riessen, Van Noort, Van Dam, Kortekaas, Van Bentem, Van Kesteren, Rajabzadah.