Warmunda krijgt tegen Zevenhoven het scorebord weer niet in beweging (plus fotoverslag)

Vierde klasse A – ,,We hebben er ook deze thuiswedstrijd tegen Zevenhoven keihard voor geknokt. Maar ook nu kwam het er niet uit. Met dit 0-2 verlies blijven we op nul punten staan in deze klasse, maar we geven de moed zeker niet op. Komende zaterdag uit bij SEV in Leidschendam moeten we met zijn allen gewoon geen 100 procent maar 120 procent geven. Zij hebben maar twee puntjes meer dus eens moet de ommekeer komen”, sprak Warmunda-aanvaller Kevin van Bentem hoopvol.

Twee ploegen met beide nul uit twee stonden om op een schitterende voetbalmiddag op sportpark Overbos tegenover elkaar. Was de blauw-witte thuisploeg al over het nipte verlies tegen LSVV’70 (0-1) en Sporting Leiden (2-1) heen? Het werd voor de toeschouwers een rommelige eerste helft die op het Warmondse gras werd neergelegd. De uitploeg probeerde vooral de lengte in hun ploeg te benutten. Van Bentem: ,,Zo kregen zij kort voor rust ook nog een strafschop die niemand van ons zag, maar de scheidsrechter wel. En hij beslist natuurlijk! Deze pingel werd benut en de 0-1 stand werd door Zevenhoven op slag van rust ook nog uitgebreid naar 0-2. Duidelijk dat bij ons in de kleedkamer de uitspraak ‘tandje erbij zetten’ uit vele monden te beluisteren was.”

Warmunda maakte waar wat in de rust tegen elkaar was gezegd. Er kwamen ook echte kansen om de achterstand te kunnen verkleinen. ,,Ik kreeg ook nog een grote kopkans maar die ging er net niet in. Wij waren na rust echt de bovenliggende partij, kregen best veel kansen maar wisten er helaas geen een te benutten. Het enige dat zij in die tweede helft deden, was de bal tegenhouden en naar voren roeien in de hoop een snelle uitbraak te kunnen forceren. We hebben er ook deze wedstrijd keihard voor geknokt maar uiteindelijk zonder resultaat. De ruststand 0-2 werd dan ook de eindstand. Het kwam er ook nu weer niet uit en het probleem blijft het niet benutten van de kansen, ook deze middag”, aldus de Warmunda-aanvaller.

Warmunda kwam zo op plek twaalf terecht met 0 uit 3 (1-5) en tegenstander Zevenhoven staat nu zevende met 3 uit 3 (4-5). ,,Natuurlijk zijn dit pas de eerste wedstrijden, maar het wordt wel tijd om nu punten te gaan pakken. Komende zaterdag kan SEV uit een prima gelegenheid zijn. Zij staan er ook nog niet al te best voor met 2 uit 3 na een nederlaag vuit bij Nicolaas Boys met 2-1”, sprak de rappe Van Bentem strijdbaar.

Warmunda – Zevenhoven 0-2 (0-2). 41. De Lange 0-1(strafschop), 45. De Lange 0-2.

Basisopstelling: Kerkvliet, Van Leeuwen, B. van Noort, Korenvaar, Van Riessen, Van Bentem, Kortekaas, Van Rijn, Verlaan, Rajabzadah, Van Kesteren.

Foto’s 2e helft: Jan van der Lubbe