Winst voor Jong Lisse en Jong Foreholte (Huurmaat LAV Cup)

In groep 2 ontdeed Jong Foreholte zich van Sporting Leiden (3-0). De Voorhouters waren al door, samen met SV Aarlanderveen. De Leidse vierdeklasser kan zich gaan richten op de competitie.

Yavuz Guler: ,,In de eerste minuut kregen we al een grote kans en die kansen kwamen er ook volop in het vervolg van de wedstrijd. Wel moet ik stellen dat ook Sporting een aantal prima kansen kreeg, maar we konden ons hok schoonhouden. Na de 3-0, een minuut of tien na rust, werd het wel slordiger en gebeurde er niet heel veel meer. Leuk dat we door gaan en we gaan zien wie we treffen in de tussenronde.

Scoreverloop: 7. Swen Veenstra 1-0, 41. Rick Brabander 2-0, 57. Thijs van Gils 3-0.

In groep 6 was Jong FC Lisse maten te groot voor vierdeklasser Blauw Zwart. Na een ruststand van 0-4 werd het uiteindelijk 1-6 voor de ploeg van Ter Specke. Aziz Nadirhoesein: ,, Waar de verwachting was dat Blauw Zwart in een laag defensief blok zou gaan acteren, kwam de voorspelling ook uit. Via dynamisch aanvalsspel met veel positiewisselingen kwam Fc Lisse tot een aantal scoringskansen wat meer dan op twee handen te tellen was. Voor ons een nuttige partij, maar het krachtsverschil was tamelijk groot.” Bij 0-5 redde de thuisploeg de eer via de strafschopstip. FC Lisse is al eerste, terwijl Roodenburg en de Wassenaarders gaan uitmaken wie er tweede wordt in de poule en zich plaatst voor de tussenronde.

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010