Zwammerdam heel laat naast Aarlanderveen

Derde klasse E- Zwammerdam heeft tegen Aarlanderveen de lijn van de afgelopen weken doorgetrokken. In de eerste plaats: ongeslagen blijven. Dit met nog twee andere ploegen (ESTO en Meerburg). In de tweede plaats creëert het ruim twee keer zoveel kansen dan de tegenstander. Dan doe je heel veel goed, bijna alles, maar beloon je jezelf te weinig. Komt tot dusver steeds goed als je maar kansen blijft krijgen.

Zaterdagmiddag was de verhouding 16 kansen voor Zwammerdam en zes voor Aarlanderveen. In plaats van wat normaal 4-1, 3-1 of 2-1 zou zijn geworden, werd het een zeer benauwd en pas in de blessuretijd bevochten gelijkspel. Grote opluchting bij iedereen die Damme-supporter is. De tegenpartij had een extra wapen in de persoon van Thom Nouwens die altijd uit de rug van de tegenstander weet vrij te lopen of in de ruimte vrij komt. In de 0-1 na rust had hij de hoofdrol en in de 90ste minuut maakte hij bijna de 0-2, maar de bal viel op de lat boven voormalig ploeggenoot doelman Maico du Chatinier.

Bij de thuisclub speelde iedereen een gedegen partij en viel niet voor het eerst de eensgezindheid en enorme werklust op. In de 95ste minuut maakte Vlatko Lazic met een prachtig diagonaal schot eindelijk de gelijkmaker. En in de 97ste minuut hield de goed leidende scheidsrechter het voor gezien. Zoals gebruikelijk bij deze derby was de 3e helft weer reuze gezellig. Komende week geen competitie en dinsdagavond 29 oktober aanstaande speelt Damme om 20:00 uur thuis aan de Spoorlaan tegen Jong-Nieuwkoop voor de Huurmaat LAV Cup

Bron: website Zwammerdam (Jaap Peters). Er volgt nog een samenvatting!