zondag, juli 21, 2024
HomeLangs 't LijntjeLangs 't lijntje, deel 23 (week 5)

Langs ’t lijntje, deel 23 (week 5)

-

Langs ’t Lijntje

Ditjes en datjes, weetjes, nieuwtjes, jubilea, huwelijken, afscheid, transfers, blessures, opvallende gebeurtenissen, bijzondere prestaties; berichten die iedereen behoort te weten? Er is ruimte binnen Langs ’t Lijntje om bekend te maken wat er leeft bij en binnen verenigingen. Kortom, lief, leed en leuk. Laat die weten aan de volgers van LeidenAmateurVoetbal. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Stuur je e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

          Langs ’t Lijntje, aflevering 23 (week 05)

 • Roodenburg en het Leidse Studenten Rugby Gezelschap zijn een partnerschap aangegaan. Doelpalen en dug-outs waren toch al verdwenen. Die zijn vervangen door rugbydoelpalen en –dug-outs. 28/1 was 1ste rugbywedstrijd op Noord.
 • De veteranen van rkvv Teylingen vertrokken naar hogere sferen. In Oostenrijk beklommen zij de hoogste bergen en zeilden als ware kampioenen naar beneden. Grote kans dat de mannen op 1 januari ’25 deelnemen aan het schansspringen in Bisschofshofen.
 • SJZ en hoofdtrainer Kevin Bos zijn er uit. Ook volgend seizoen is Bos de man op de bank bij de club uit Zoeterwoude. Ook Hans van den Berg blijft staflid en de rechterhand van Bos. Peter van der Maat zal volgend seizoen het tweede onder zijn hoede nemen.
 • Voor zover ons bekend werden er gisteravond twee oefenwedstrijden gespeeld in de regio. Sporting Leiden en Football Factory hielden elkaar met 1-1 in evenwicht. Door een doelpunt pal voor het einde van de Katwijkers kwam er ook geen winnaar bij FC RijnvogelsRijnsburgse Boys (2-2).
 • Overal stijgen de prijzen. Kantinebeheerders hebben te maken met hogere inkoopprijzen. Daarom worden prijzen van drankjes/snackjes duurder. Maar lang niet zo duur als in cafés/supers.
 • Deze première is écht iets voor jou: 1ste Warmunda Pokertoernooi. Wanneer: vrijdag 9 februari. Hoe laat: 19.30. Wat kost het: € 15,00. Aanmelden bij Loek (06 836 92 387). Het pokeren gaat niet om geld, maar om mooie prijzen.
 • Verdrietig bericht van vv Kagia: op 65-jarige leeftijd is Marco Goudriaan overleden. Vrijwilliger Marco trad op als assistent-scheidsrechter van de selectie. Daarnaast maakte hij jarenlang deel uit van de staf en Technische Commissie Vrouwen.
 • Op je gemak voelen, molest bestendig zijn en warmte uitstralen. Daar moet de inrichting van een sportkantine aan voldoen. De nieuwe inrichting is daar in geslaagd bij rkvv Meerburg. Met dank aan kantinecommissaris Lars en voorzitter Cees de Rooij. 
 • vv TAVV meldt het overlijden van Richard van Lammeren (56). Richard is speler en jeugdtrainer bij TAVV geweest, had een fluwelen traptechniek, was een warme persoonlijkheid en humoristisch. Tot het einde een echte supporter.
 • Foreholte vraagt: ‘Wil je nog beter kunnen aannemen, dribbelen en/of passeren? Kom dan naar de techniektraining op woensdagmiddag. Iedereen uit JO9 t/m JO12 kunnen vanaf 15.00 een uur training krijgen van MBO Rijnland-studenten.
 • Bij NSV ’46 is het nog steeds een geweldige gewoonte oud papier op te halen. Om de clubkas te spekken. Op 3 februari zijn Nico en Siem Lelieveld & Jan Pietersen de ophalers.
 • Kickers ’69 in zak en as. Engerlingen maken het hoofdveld onbespeelbaar. Onderhoudsmensen zetten de aanval in op die krengen. Eerdere bestrijding zorgde niet voor het gewenste resultaat.
 • Derbydag bij Foreholte. Op 3 februari komt E.M.M. ’21 op bezoek. Coverband RightBehind van Voorhouter Bauke Slobbe komen het voetbalspektakel extra opluisteren. Dat belooft wat!
 • Vanaf 1 februari bij biedt FC Oegstgeest geen bekers meer aan voor limo in de rust. Teams/spelers hebben recyclebare bekers gekregen. Bezoekers moeten zelf beker/bidon meenemen. Kleine moeite, groot plezier.
 • Geen enkele club kan zonder vrijwilligers. Daarom worden ze af en toe bedankt en verwend. FC Rijnvogels meldt nu al om vrijdag 12 april in de agenda te noteren: de vrijwilligers krijgen een spetterend programma aangeboden.
 • Ukkentraining bij DoCoS is mogelijk. Gemotiveerde trainers/begeleiders staan klaar om met kinderen voetbalgerichte spelletjes te doen. Ben je tussen 3 ½ en 6 jaar? Je echte tenue ligt klaar. Meld je aan bij Bianca: ukkenvoetbal@docos.nl.
 • Scheidsrechters gezocht! Bij A.S.C. is door ziekte, blessures en andere malheur een chronisch tekort aan fluitisten. Een ongewenste situatie. Meld je aan om de club te helpen bij Edward Heitmeijer: earhe@hotmail.com
 • vv Katwijk heeft ’n technisch directeur in dienst.. Verder hoofdtrainer + 3 assistenten, keeperstrainer, teammanager, fysio, 2 verzorgers, ’n data-analist, kracht- en conditietrainer, 3 materiaalmannen en persvoorlichter. Contrast: Roodenburg heeft moeite 1 hoofdtrainer te krijgen.
 • FC Oegstgeest ontving KNVB/ARAG Fairplay Certificaat. Dat is een groot compliment voor het professionele scheidsrechterbeleid. Het keurmerk werd zaterdag uitgereikt. Het werd een feest met bubbels, hapjes en snapjes.
 • Joke Angenent overleden staat te lezen op de website van vv Woubrugge. Joke stond met grote regelmaat achter de bar. Een echt Woubrugge-gezin: haar man Marco is jarenlang de keeperstrainer van de selectie geweest; dochter Tara speelt in VR 1. Joke mocht maar 57 jaar worden.
 • LSVV ’70 hengelt in de regio, kan er op de site van de cultclub worden gelezen. De club aast op Jort v/d Sande, middenvelder van ADO Den Haag. Is dit serieus of een vervroegde 1 aprilgrap? Het bestuur zat op de tribune en gesprekken zijn gaande.
 • Dirja Masmeijer is vanaf het seizoen 24/25 Coach Sociale Veiligheid bij vv Valken ’68. Binnen een club gaat het niet enkel om voetbalvaardigheden. Ook om samenwerken met teamgenoten, leren omgaan met winst/verlies. Dat alles in een veilige omgeving. Vrijdag meer in Lopend Vuurtje.
 • Isaac van der Linden, met zijn 90+-jaren is het oudste lid van LFC. Hij is verzamelaar van postzegels. Hebben jullie postzegels voor hem? Laat het weten (redactie@leidenamateurvoetbal.nl), we halen ze op en brengen het bij hem. Bedankt!
 • Voetballegende Xavi stopt als trainer van FC Barcelona. Hij zei: ‘Het vak van trainer is wreed, er is geen respect en waardering. Het is een aanslag op je geestelijke gezondheid. Mijn energie is op, ik ben uitgeput.’
 • Ruud Fortman (74), door ervaring een gelouterde trainer, is coach van RCL JO18-1, de toekomst. De juiste man op de juiste plaats. Eigen speler kreeg rood. Ruud begeleidde hem naar kleedkamer, sprak hem rustig aan. Voor de tiener een leerzame les van Fortman.
 • Alaaf! Samen met Carnavalsvereniging de Bokken viert Foreholte op zondag 11 februari om 15.00 Carnaval. Waar? De Grote Bokken Feesttent. Polonaise, DJ Wally & de Mexicano’s. Volop gezelligheid.
 • Nog meer feest: Bij FC Oegstgeest gaat op zaterdag 9 maart het dak eraf. Na de wedstrijd Heren 1 wordt een Hollandse Avond georganiseerd met Hollandse zangers, het Rad van Fortuin en een mysterieuze gast.. Mis dit niet!
 • Het houdt niet op. vv Kagia haalt de jaren ‘90 muzikaal terug tijdens het themafeest Happy 90’s. DJ Nick de Jeu staat garant voor de juiste muziek. Het feest brandt los om 20.00.
 • RCL houdt op 3 februari de 1ste 3de helft van het jaar. Vrouwen 1 en Heren 1 spelen thuis. The Party Brothers gaan draaien, er is een Cocktail Bar en de wedstrijd Ajax-PSV is op een groot scherm te zien.
 • rksv Teylingen is gestart met de verkoop van entreebewijzen voor de Jubileum Bingo op 16 maart. De belangstelling is zo enorm dat er gisteren nog gelegenheid was om (de laatste) kaarten in de wacht te slepen.
 • De boys van JO16-4 van Voorschoten ’97 hebben met 7-3 gewonnen van Vredenburch. Daarmee verzekerden ze zich van een kwartfinale plaats van de beker.
 • rkvv Teylingen: In Memoriam Erelid Piet Berg. Piet is jarenlang bestuurslid geweest. Eerst secretaris, daarna was hij jarenlang voorzitter. Iedereen kent hem als trouw supporter. De echte Teylinger werd 85 jaar.

Aandachtig toeschouwer van de wedstrijd SJZ-Meerburg, burgemeester Fred van Trigt, reageerde diplomatiek op de uitslag: ‘Mooi dat de punten in Zoeterwoude zijn gebleven.’

Must Read