donderdag, juli 18, 2024
HomeVijfde klasseHazerswoudse BoysHazerswoude Boys kan Haagse storm niet weerstaan (plus foto's)

Hazerswoude Boys kan Haagse storm niet weerstaan (plus foto’s)

-

Nacompetitie 4e/ 5e klasse-  Ooit bezong Boudewijn de Groot in Jimmy, ”hoe sterk is de eenzame fietser die krom gebogen over zijn stuur tegen de wind zichzelf een weg baant”. In deze context toog uw verslaggever op zijn stalen Ros naar “het dorp” aan de andere kant van het spoor.

En hij was niet de enige, uit de verre omstreken kwam uw verslaggever bekenden tegen uit de voetbalwereld die allemaal kwamen aanschouwen of de manschappen van Robert Swart en zijn trouwe kompaan Aad van Elswijk in staat waren om de eerste horde naar het zo gewenste vierdeklasserschap te nemen. Die eerste hindernis was de zaterdagtak van het Haagse Quick.

Al snel na het eerste fluitsignaal van leidsman Sander Vijverberg werd duidelijk dat Quick een frivool combinerend ploegje was met enkele zeer vaardige spelers. De Boys van Hazerswoude moesten gelijk aan de bak. Het weer was droog maar in de eerste fase van de wedstrijd regende het corners voor de gasten uit Den Haag.

Eėn van die corners leek te zijn weggewerkt maar belandde bij Kees Noorman op de linkerflank. Hij draaide op fraaie wijze de bal in de bovenhoek achter de vergeefs duikende Patrick van der Reest met de 0-1 als resultaat en vreugde in de Haagse dug-out.
Dit was even een tik, maar de gastheren herpakten zich en gooiden een tomeloze inzet en strijd op de mat waardoor het een levendige wedstrijd werd.

Quick loerde op de uitbraakmogelijkheid en de Boys togen ten strijde als de mannen van Braveheart. De zeer actieve en behendige Tobias van Emst kreeg een enorme kans op de 0-2 maar schoot tot opluchting van de Dorpers naast. Toch kwam de 0-2 niet veel later op het scorebord, een snelle aanval van Quick eindigde bij de rechtsbuiten met de prachtige naam Alberto Segantini. Hij liet van der Reest wederom kansloos.

Daar waar iedereen al dacht aan een bakkie met een 0-2 ruststand had buiten de afzwaaiende captain Justin Meijer gerekend. Hij kopte hard raak uit de vrije trap van linksback Brent Griffioen. Met die 1-2 gingen de gladiatoren aan de thee en de toeschouwers naar de kantine.

De Boys kwamen goed uit de kleedkamer, maar de hardwerkende Sam Timmermans kon zijn inzet niet belonen met de gelijkmaker. Geheel vrij voor keeper Dylan Oosterveer koos hij voor een stiftbal ipv een harde lage schuiver waardoor deze kans verloren ging.
Niet lang daarna kwam Quick op 1-3 , de eerder genoemde Van Emst werkte een strak aangesneden voorzet van Noorman langs Van der Reest.

“Over en sluiten”, zo leek het. Maar niet voor Hazerswoude Boys. Trainer Swart wisselde aanvallend en de tactiek werd “alles of niets”. Wat meer opportunistisch spel en centrale verdediger Beau Gordijn werd met zijn fysieke kracht in de spits gepositioneerd.
Dat sorteerde effect, eerst was er al een moment met Timmermans, de schreeuw om een pingel vanuit de supporters was oorverdovend. Uw verslaggever had vanuit zijn positie ook enige twijfel of Timmermans niet onreglementair werd gestuit maar de scheidsrechter besloot anders.

Een lange bal van keeper Van der Reest leverde een enorm misverstand op tussen de Haagse goalie en de centrale verdediger waardoor Gordijn (Curtain voor intimi) de bal in het lege doel kon lopen. De Boys waren back in business en gingen vol gas op jacht naar de gelijkmaker. De vers ingebrachte Ryan Graafland nam in de blessuretijd een voorzet vol op zijn pantoffel en liet Oosterveer volstrekt kansloos. Met zijn fraaie treffer liet Graafland het sportpark ontploffen zowel in het veld als daarbuiten, één en al euforie en een verlenging.

In de verlenging kwam de ingevallen Ivo Vogelaar een teenlengte te kort voor de 4-3.
Bij beide ploegen vloeiden de krachten langzaam weg en helaas voor de strijders uit de polder wisten de Hagenezen twee keer genadeloos toe te slaan. Eerst was het de ingevallen spits Daan Vierling (die qua stijl van lopen zeker kon wedijveren met Salinero, het Olympisch paard van Ankie van Grunsven en een niet nader te noemen lokale spits) die de 3-4 tegen de touwen ramde. Niet lang daarna was het de eveneens ingevallen Taco Steens die van afstand de bal onhoudbaar langs Van der Reest wist te kogelen met de 3-5 eindstand tot gevolg.

Geslagen dropen de mannen van Hazerswoude Boys af; missie niet volbracht maar met opgeheven hoofd het strijdtoneel kunnen verlaten want ze hebben er alles aan gedaan om een ronde verder te komen.

Opstelling Hazerswoude Boys: Van Der Reest; Van Meurs (Van Buuren), Tijssen (Stolwijk), Gordijn, Griffioen; Van Vliet, Blonk (Vogelaar), Meijer, Van Vliet (Swart), Timmermans, Patzig (Graafland).

Foto’s: Met dank aan Eric van der Wijngaard

Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read