donderdag, juli 18, 2024
HomeVierde klasseSporting LeidenMink flikt het met zijn ‘jonge honden’

Mink flikt het met zijn ‘jonge honden’

-

Nacompetitie vierde/ vijfde klasse- Sporting Leiden komt ook komend seizoen uit in de vierde klasse. Rond de winterstop gaf amper iemand nog iets voor de kansen op lijfsbehoud en de tweede degradatie op rij leek een kwestie van tijd. Van opgeven en wanhopen wilde Ronald Mink niets weten en de trainer slaagde erin zijn manschappen op tijd ‘rijp’ te krijgen. In de finale van de nacompetitie moest MSV’71 er met 4-1 aan geloven.

Even voor het einde van het al ruimschoots besliste duel was de ontlading bij de staf al zichtbaar. Mink vocht tegen zijn tranen, maar na het laatste fluitsignaal kon de bevlogen oefenmeester het niet droog houden. De clubman pur sang werd met veel lof toegezongen door zijn snel volwassen geworden spelersgroep. Kort daarop liet de trainer zijn emoties nog eens de vrije loop in het bijzijn van voorzitter en maatje Wim Pikaar. Het onmogelijke was mogelijk geworden.

Mink, bepaald niet op zijn mondje gevallen en voor de duvel niet bang, liet zien geraakt te zijn. Een ruwe bolster, blanke pit. Zijn emoties waren volkomen te begrijpen. Na het terugvallen naar de vierde klasse viel de selectie goeddeels uit elkaar. Er zat niets anders op dan met jeugd te gaan bouwen aan de toekomst en Mink meende de club nog maar eens te moeten gaan helpen. ,,Dat viel in het begin niet mee en we kregen draaien om de oren. Toch had ik het idee dat er met positivisme wat te halen viel en dat we konden leren van gemaakte fouten. Ik heb de groep altijd voorgehouden dat het niet desastreus hoefde af te lopen en het geloof sloop in de ploeg. Hoe prachtig is het dan om alle criticasters de mond te snoeren? Arjan Brugmans (verzorger, HK) en ik zwaaien nu af met de borst vooruit, maar we blijven zeker aan de club verbonden.”

Sporting Leiden stond bijna halverwege op twee schamele punten. Pas op 27 januari van dit jaar werd er voor het eerst gewonnen en daarna werden nog eens achttien punten in de wacht gesleept. De positie onder de laatste streep werd verlaten en het maximaal haalbare, de nacompetitie, werd bereikt. Vorige week werd Houtwijk een kopje kleiner gemaakt en nu verliet MSV’71 de Brasserskade om uit te huilen in Maassluis.

Al vroeg benutte Yousuf Sadi Hilmi een strafschop na een handsbal in de zestien. De Leidenaren domineerden in de beginfase, maar moesten vervolgens toezien dat de rollen tot aan de rust werden omgedraaid. Ook de nu vijfdeklasser mocht aanleggen vanaf elfmeter en zo kon het na de rust alle kanten op.

Kort na de pauze nam Sporting evenwel weer de leiding na een heerlijke pass van Wesley van Eijgen, die door de ingevallen Jay Fielemon overtuigend binnen werd gelepeld. Sadi Hilmi werkte kort daarop de 3-1 binnen en tegen het einde deed Johan Hennekij koppend nog een duit in het zakje. En zo bewees de overwegend jonge ploeg dat er niet enkel geleerd was, maar dat de daden ook hebben kunnen leiden tot succes. De jongens waren mannen geworden. Maar Mink werd al met al de echte bink.

Note redactie: eerder werd verslag 1 geplaatst, nu vanuit andere invalshoek..

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read