donderdag, juli 18, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Voorbeschouwing EMM’21 – FC Oudewater (finale nacompetitie tweede/derde klasse)

Voorbeschouwing EMM’21 – FC Oudewater (finale nacompetitie tweede/derde klasse)

-

Zaterdag 15 juni treffen tweedeklassers EMM’21 en FC Oudewater elkaar op het hagelnieuwe kunstgrasveld van SV Aarlanderveen. De winnaar van dit duel komt ook volgend seizoen uit op haar huidige niveau, de verliezer zal in de nieuwe voetbaljaargang in de derde klasse uitkomen. De teams zijn goede bekenden van elkaar, want beide clubs acteerden dit seizoen in de tweede klasse C. Zowel EMM’21 als FC Oudewater streden tot het einde van de competitie voor directe handhaving, maar in die missie slaagden ze (net) niet.

Vooral EMM’21 kende een zuur einde van de reguliere competitie, want door een zwaar betwistte treffer van CSW in de slotfase tegen RCL werd de formatie van Jan de Koning verplicht tot het spelen van een p/d-reeks. EMM’21 won in de eerste ronde van DWO. In ronde twee was de fusieclub met 2-1 te sterk voor klassegenoot UVS, dat door dit verlies degradeerde naar de derde klasse. FC Oudewater, getraind door Leiderdorper Alex Redel, die volgend seizoen RCL onder zijn hoede neemt, won in de eerste ronde van de nacompetitie, na verlenging, met 2-3 bij BSC’68, terwijl in de volgende ronde in eigen huis RKDES, ook na verlenging, met 3-1 werd verslagen.

De twee confrontaties tussen beide clubs van dit seizoen werden door EMM’21 gewonnen (het werd 3-2 in Roelofarendsveen en 0-1 in Oudewater), maar hoeveel dit uiteindelijk waard blijkt te zijn, zal komende zaterdag op het vernieuwde complex van de Trots van de Polder duidelijk worden.

Beluister ook deze podcast met onder meer EMM trainer Jan de Koning.

Podcast ‘Randje 16’ (aflevering 23): met o.a. EMM’21, Meerburg en Warmunda

Must Read