Onverdiende nederlaag voor smaakmaker FC Boshuizen

Het was een weerzien van “oude” bekenden afgelopen dinsdagavond aan de Boshuizerkade. Trainer Marcel IJzendoorn keerde als trainer van SJC terug op vertrouwde bodem, bij de thuisploeg stonden een tweetal spelers met een Noordwijks verleden op het formulier, te weten Tracy Kapata en Omar Hamdi. Beide ploegen troffen elkaar in het verleden regelmatig, voornamelijk in nacompetitieverband en dan waren het de zwart-witten die altijd aan het langste eind trokken. Nu was het niet anders. In een matige eerste helft had de thuisclub het meeste balbezit en optisch gezien een veldoverwicht maar waren de beste kansen voor de bezoekers. In de tweede helft was de ploeg van trainer Roberto Escudero veel sterker maar ging de winst in de absolute slotfase alsnog naar de ploeg die daar het minste recht op had: 1-2.

De eerste helft was wellicht voor beide trainers leerzaam maar voor de toeschouwers ronduit saai. De geel-blauwen lieten het balletje snel rondgaan met af en toe een speldenprik, maar tot echte grote kansen leidde dit niet. De Sint Jeroens Club oogde wat onwenniger, had zeker in het eerste gedeelte van de eerste helft veel overtredingen nodig en leed vaak onnodig balverlies. Het kreeg uiteindelijk wel de beste mogelijkheden maar gescoord werd er niet.

Opvallend moment in de eerste helft was de discussie die Martin van Eeuwijk, in potentie een van de beste spelers van de thuisploeg, met de scheidsrechter voerde. Van Eeuwijk beging kort achter elkaar twee overtredingen, waarvan de laatste niet echt heel slim was en hier terecht op werd aangesproken. Zijn verontwaardigde reactie hierna, zo van ‘ze zijn me nu al weer aan het zoeken’, miste echt alle realiteitsbesef en kan nog wel eens een aandachtspunt zijn.

In de tweede helft dicteerde de gastheer het spel en was het wachten op de voorsprong en die kwam er ook. Frank van Gils werd gevloerd in het zestienmetergebied en hij benutte zelf de strafschop. Hiervoor en erna werden nog een groot aantal kansen gemist. Voor de statistieken kwam SJC in de slotfase nog langszij en voorbij en was dit volkomen onverdiend maar had uw verslaggever genoeg gezien. Hij had zeker de tweede helft genoten van het spel van de thuisploeg, waarbij een aantal spelers heeft aangetoond een versterking te zijn voor de ploeg van de Kade. Genoten ook van de duels tussen Van Gils en zijn directe tegenstander Jordy Groot. Als de neuzen allemaal dezelfde kant op blijven staan en spelers het clubbelang voorop blijven stellen dan staan er nog mooie dingen te gebeuren aan de Boshuizerkade.

Basisopstelling FC Boshuizen : Ben Zlaouia (Loozen), Zenzen, Kapata (Owel), I. Hamdi, Elshot, Ortega (O. Hamdi), Van Eeuwijk (Shabani), Matoug, Gillissen, Van Gils, Atif (Pisas).

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010