zaterdag, juli 20, 2024
HomeRedactioneelHemd van het LijfHemd van het Lijf met Jacco den Hollander van ROAC

Hemd van het Lijf met Jacco den Hollander van ROAC

-

Op het verzoek van velen weer terug: Hemd van het Lijf. In deze rubriek zetten wij de schijnwerpers op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen wekelijks worden aangepast. Dit keer is Jacco den Hollander van ROAC aan de beurt. Wanneer jij als speler, trainer of bestuurslid ook eens aan de beurt wilt komen stuur dan een beknopt bericht naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Wie weet worden de schijnwerpers dan binnenkort op jou gericht.

VraagAntwoord
Stel je even kort voorIk ben Jacco den Hollander, 31 jaar. Geboren en getogen in Rijnsburg en voor de liefde 8 jaar geleden verhuisd naar Rijpwetering.
Beroep/StudieWerkzaam op de verkoopafdeling bij Gebroeders Vletter & Den Haan, een lelieveredelingsbedrijf in Rijnsburg.
RelatieSinds 2015 gelukkig getrouwd met Tess.
Hobby'sNaast voetbal tennis ik af en toe. Sinds afgelopen zomer ben ik wat vaker gaan footgolfen bij Tespelduyn in Noordwijkerhout, mooi spelletje.
Ik geloof inHet vaccin. Hopelijk is het er snel en wordt het allemaal weer een beetje normaler.
Grootste ergernisNotoire linksrijders.
Beste boekDe ontvoering van Alfred Heineken van Peter R. de Vries.
Beste filmAlle films van Bassie & Adriaan, mijn jeugdhelden.
Wel een voordeel van coronaDat ik een soort van handig ben geworden. In april verwachten wij ons eerste kleintje. Mede door corona ben ik min of meer gedwongen het kamertje te verven. Ik ben niet ontevreden met het resultaat.
Ga ik nooit doenDe politiek in.
WalgelijkVerliezen in de blessuretijd.
Verschrikkelijk lekkerEen ijskoud biertje na een pittige training.
OvergewaardeerdRoger Schmidt
VakantielandMeerdere maar vooral Nieuw-Zeeland, Curacao en Italië.
NetflixUndercover, La casa de papel & Narcos.
Drie sportmomentenIk ga voor 3 momenten bij ROAC. De eerste is de promotiewedstrijd om een plek in de eerste klasse tegen Groeneweg bij Voorschoten'97 in seizoen 2018-2019. De tweede is de uitwedstrijd vorig jaar tegen Den Hoorn. Wij werden daar uitgenodigd om op een zaterdagavond te komen spelen met afsluitend een feest in de kantine. Met een 2-3 overwinning en een sfeer om te snijden in de kantine na afloop was dit een onvergetelijke awayday. De derde is de thuiswedstrijd vorig jaar tegen Hilligersberg. Tegen hun scoorde ik eindelijk mijn eerste goal voor ROAC.
Je voetballoopbaanVanaf mijn 7de begonnen in de jeugd van Rijnsburgse Boys. Daarna ben ik door onze huidige leider, Jan van der Poel, overgehaald om eens bij ROAC mee te komen trainen. Inmiddels is dit alweer mijn twaalfde seizoen.
Zo'n warm mensGrace van Smoorenburg, de kantinebaas bij ROAC. Enige minpuntje aan haar is dat ze ons er elke donderdag samen met haar broer George stipt om 12 uur uit gooit. Misschien maar beter ook.
LeidenAmateurVoetbalMooi platform over het regionale voetbal en altijd lekker up-to-date.
Respect voor bij ROACDe vele vrijwilligers die deze kleine club groot maken.
Mijn club eindigt alsHopelijk wordt de competitie snel weer hervat in welke vorm dan ook. Hopelijk spelen we ons zo snel mogelijk veilig. We zijn op de goede weg met 4 punten uit 2 (als de resultaten blijven staan).
Ik ga op reis en neem meeWat voetbaltijdschriften en -boeken.
Favo's van de tv voor mijDown the Road kan ik erg van genieten.
Wie zou je graag eens ontmoetenLouis van Gaal, aardige eindbaas.
Levensmotto Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
Bang voorVuurwerk. Toen ik acht jaar was heb ik een keer een vuurpijl in mijn nek gekregen. Dat is verder allemaal goed afgelopen, maar sindsdien heb ik een gruwelijke hekel aan vuurwerk.
Kerst en OudejaarsavondDat wordt waarschijnlijk in kleine kring met familie en vrienden.
Favoriete muziekVan alles en nog wat, maar voorkeur voor Nederlandstalig.
De beste elf spelers waar ik ooit mee speeldeDan ga ik voor een elftal met vrienden waarmee ik een tijd heb samen gespeeld en waarvan ik hoop dat ik ooit nog eens met ze ga spelen in een lager elftal bij ROAC: Bob Brugman; Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Arjen van Leeuwen; Sam van der Geest, Kevin de Jong, Thijs van Seggelen, Rudolf Bax, Loek van der Star; Dick Heemskerk en Joost van den Bosch.
Heroische overwinning 1Den Hoorn uit
Heroische overwinning 2Hillegersberg thuis
Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read