maandag, juli 22, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje (aflevering 25),19-26 januari

Lopend Vuurtje (aflevering 25),19-26 januari

-

Van de competitie 2023-2024 is het eerste gedeelte afgesloten en is nu in ‘full swing’ begonnen aan het 2e bedrijf. Er zijn nauwelijks nog clubs zonder puntverlies, clubs die door povere resultaten nu voor lijfsbehoud alles uit de kast zullen moeten halen en plan B op hoop van zegen gaan uitvoeren. Hoe dan ook, tot en met juni 2024 praat Lopend Vuurtje ook jou bij over de ontwikkelingen op de groene mat en in de zaal. De berichtgeving in deze rubriek wordt mede door de vele foto’s gewaardeerd, dat blijkt uit de bezoekcijfers. LeidenAmateurVoetbal staat ook voor deze rubriek open voor input. Blijf ons mailen en bellen, houd ons scherp. Laat gerust je mening weten, spaar ons je kritiek niet. In Lopend Vuurtje wordt de bal gespeeld, niet de man/vrouw. Nooit. Lopend Vuurtje is de ‘liefdesbaby’ van LeidenAmateurVoetbal. Heb jij een voor alle lezers belangrijk sportief, grappig of anderszins feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met als het kan een foto, én je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

Aflevering 25, seizoen 2023-2024 – 19 t/m 26 januari

Bert Bastiaan 25 jaar lid van Roodenburg

Tijdens de onlangs gehouden Algemene Ledenvergadering van Roodenburg werd Bert Bastiaan gehuldigd. Met een goede reden, namelijk voor het feit dat Bert 25 jaar lid is van ‘Noord’. Voorzitter Leon Kloos wandelde door de voetballoopbaan van Bastiaan en memoreerde die als volgt: ‘Jouw carrière speelde zich voornamelijk af op recreatief niveau. Jij behaalde een kampioenschap met Roodenburg A4 – tegenwoordig heet dat JO19-4. Daar speelde jij onder meer met prominenten als Hans de Graaf, Jan Solleveld, Hans de Wekker, Cees Hillebrand op doel en Cock Pouw.’ Bert vulde zelf aan met: ‘De leider was Jan van der Leest.’ Later kwam Bastiaan in Roodenburg 7 terecht met mannen als de latere voorzitter Ron van Poelgeest, Marcel Lens, Gerrit van der Meij, Jan Bekker, John Buyn, Wilfred van der Maat en Peter van der Weijden. ‘Wie was jouw trouwste supporter?’ vroeg Ron. ‘Mijn vader natuurlijk,’ antwoordde hij spontaan.

Bert Bastiaan bleef na zijn actieve voetbalperiode trouw aan Roodenburg. Toen zijn zoon bij de club ging voetballen, trainde hij diens elftal, begeleidde lagere teams en verwierf de naam ‘sfeermaker’, een eretitel. Op zoek naar nieuwe uitdagingen was Bert trainer bij DoCoS en zelfs 8 jaar bij Quick Boys. Maar Roodenburg bleef hij trouw. ‘Dat zal altijd zo blijven,’ vulde de jubilaris aan. Met bloemen, een clubsjaal en -shirt en langdurig applaus werd deze huldiging een van de hoogtepunten van de vergadering.

Een kwart eeuw is Bert Bastiaan lid van Roodenburg. De jubilaris werd toegesproken door voorzitter Leon Kloos en verwend met bloemen, een sjaal en shirt, en applaus van de vele aanwezigen.

Voorschoten ’97 en Walking Football: ‘Kom gewoon een keertje kijken’

‘Je hebt in het verleden gevoetbald en bent gestopt omdat het steeds moeizamer ging op het grote veld of omdat de duels steeds riskanter voor je werden. Maar je vindt het spelletje eigenlijk nog steeds leuk om te doen.’ Voilá. Dit is het antwoord op de vraag of Walking Football ook echt iets voor jou is. Ja, natuurlijk. Walking Football is er niet alleen voor oud-voetballers, ook voor wie geen ervaring heeft en alsnog op een veilige manier een balletje wil trappen, is Walking Football ideaal om in conditie te blijven en ontspannen onder elkaar te zijn. Dat en meer staat allemaal te lezen op de website van Voorschoten ’97. Het is één uitnodiging om eens op dinsdagmiddag om kwart voor 2 te komen kijken. Neem sportkleding mee, het is namelijk niet uitgesloten dat je meteen wilt meedoen. Toch eerst meer weten? Dat kan, mail maar naar: fa.veldman&gmail.com  – peterdubbeling@ziggo.nltheospil100@gmail.com.

Strak in het tenue, de Walking Footballers van Voorschoten ’97.
Voorschoten ’97 Walking Football telt nu zo’n 15 spelers. Meer acteurs zijn welkom.

Foreholte kiest Pieter van Kampen tot Man-van-de-Maand

Man-van-de-Wedstrijd is een inmiddels bekend fenomeen, Man-van-het-Jaar is ook bekend. Voor man kun je uiteraard ook vrouw invullen. Man-van-de-Maand is nieuw. Foreholte heeft de première. De Voorhouters kroonde Pieter van Kampen met deze titel. De jury laat het volgende weten: ‘Het is geen prijs in geld of natura die wij toekennen, maar als er één iemand bij Foreholte is die aanspraak kan maken op Man-van-de-Maand dan is het vast en zeker Pieter van Kampen. Hij stond 2x in de schijnwerpers. Eerst ontving de rasvrijwilliger uit handen van het bestuur het certificaat Lid van Verdienste. Nauwelijks een week later speelde Pieter met zijn coverband Route 66 de pannen van het clubgebouw. Hoe reageert Pieter op al dit eerbetoon? ‘Nou, ik had het zeker niet verwacht. Ik moet bekennen, ik vind het lastig. Is Lid van Verdienste niet een titel die heel veel andere mensen binnen Foreholte ook verdienen? Ik kan er zo heel veel opnoemen. Maar goed, dat de club voor mij koos is natuurlijk onwijs leuk. Verder kom ik niet hoor.’ Over het optreden van zijn Route 66 zegt Van Kampen: ‘Het was super, vorig jaar ging het al als een zonnetje, maar dat optreden hebben we overtroffen. Als  het even kan willen we volgend jaar weer van de partij zijn.’

De kantinecommissie van Foreholte, met Pieter van Kampen 2e van links, bood het optreden van Route 66 als kavel aan tijdens de onlangs gehouden veiling.

Kleuters van Sporting Leiden trotseren winterse weersomstandigheden

De uitdrukking ‘patatgeneratie’, bedacht door trainer Leo Beenhakker, geldt niet voor de kleuters van Sporting Leiden. Waar de grotere jongens en meiden, mannen en vrouwen deze weken hun heil zoeken in de zaal, blijven deze stoere rakkertjes actief op het met sneeuw bedekte en licht bevroren gras. Natuurlijk hebben ze zich goed ingepakt en mutsen op. De trainers zorgden ervoor dat de jochies geen koudje opliepen. Er werd warm gelopen en al spelend gingen de ballen rond. Grappig, die wolkjes die uit hun monden kwamen.

Valken ’68 pakt reuzenbeker in Portugal

De selectie van Valken ’68 heeft een nuttig uitstapje gemaakt. Vergezeld door trainer Derek van der Plas en zijn staf, enkele bestuursleden en supporters die een paar dagen ontspanning zochten in het klimatologische paradijs Portugal, werd er in de Algarve een uitgekiend programma afgewerkt. Centraal stonden: evaluatie 1ste seizoenhelft, strak en stevig trainen, deelname aan toernooi. Het woord verbinden hoefde niet te klinken, dat zit wel goed bij de Valkenburgers. Gekoesterd door een verrukkelijk zonnetje verliep de trip rimpelloos. De sfeer, af en toe begeleid door een (of meer) glaasje wijn of door een (of meer) goed getapt biertje, haalde een hoog cijfer, altijd een 8, vaak zelfs een 9. Het werd  even een 10, toen Valken ’68 het toernooi winnend wist af te sluiten. De glanzende beker ging rond, werd gekust en bejubeld. Met deze trofee keerde het gezelschap huiswaarts. Hij heeft inmiddels een prominente plek in de al zo rijk gevulde prijzenkast.

Enkele dagen na terugkomst op Nederlandse bodem speelde Valken ’68 tegen sv Den Hoorn. In de 95ste minuut  werd de ontmoeting in het voordeel van Valken ’68 beslist. Jelle van den Oever wist op aangeven van Dick Guijt doel te  treffen.

De blijdschap is uitbundig. Terwijl de tegenstanders enigszins beteuterd de polonaise aanschouwen, genieten de selectiespelers van Valken ’68 van de toernooiwinst en Algarve Cup.

Loek Hendriks, roerganger vrouwenselectie E.M.M. ‘21

Tino Snaterse vertrekt aan het einde van dit seizoen bij E.M.M. ’21. Loek Hendriks (49) wordt de nieuwe hoofdtrainer vanaf 2024-2025. Met Hendriks haalt E.M.M. ’21 een ervaren trainer in huis. Loek zegt er veel zin in te hebben om met de vrouwen sportief aan het werk te gaan. ‘Ik ben jarenlang keeper geweest bij Alkmania, heb 4 ½ jaar de herenselectie van Alkmania getraind en na de fusie met SVOW nog eens 4 jaar hoofdtrainer van WVC.’ Ook heeft Hendriks 7 jaar met succes de herenselectie van ROAC geleid en meerdere jeugdteams onder zijn hoede gehad. Met een brede lach laat hij noteren: ‘Ik heb alles en iedereen getraind, maar een vrouwenselectie niet eerder. Daar gaat het nu van komen.’ Bij E.M.M.’21 is men enthousiast met de komst van de ervaren en gelouterde Loek Hendriks. Samen met Ernst van Berkel stroopt hij de mouwen op om de vrouwen te laten groeien en presteren.

Loek Hendriks kan nu ook op zijn c.v. schrijven dat hij de vrouwenselectie van E.M.M. ’21 training gaat geven, samen met Ernst van Berkel.

 Het avontuurlijke leven van Jos Lantrok (Lugdunum)

Vorige week is Jos Lantrok overleden. De in ‘het kamp’ aan de Haarlemmertrekvaart als Johan George geboren Leidenaar mocht slechts 71 jaar worden. Dochter Kelly wist van haar vaders voetbalverleden, googelde zijn naam en kwam uit bij Remco Mentink van LeidenAmateurVoetbal. Vader Jos droeg in zijn jeugd en ook later de kleuren van Lugdunum. Lantrok staat op een foto van een jeugdelftal van de Kikkers, samen met ‘good old’ Koos van Egmond, keeper André Sloos, leiders Martin Optendrees en Dik Mulder, de latere jeugdvoorzitter, en nog meer jongens die als junior en senior Lugdunum trouw bleven.

Het werd een mooi en lang gesprek met Kelly, met een lach en een traan. Zij en moeder Marcia hielden hartstochtelijk veel van de ‘glibber’, zijn gemis is enorm. De conclusie  van het gesprek: Jos Lantrok heeft een avontuurlijk leven geleid, met voetbal als de rode draad. Hij trainde bij Manchester United, stond onder contract bij FC Charleroi en Excelsior (1000 gulden per maand) en de spits bouwde af bij vv Bloemhof in Rotterdam, nu BZC ’95 geheten.

Jos woonde in Spijkenisse, met zijn vrouw Marcia en de hond Zorro. De kinderen zijn uitgewaaierd. Lantrok werd op 5-jarige leeftijd lid van Lugdunum. De secretaris kneep oogje toe, je kon pas met  6 jaar toetreden tot de club. Het jochie kon goed voetballen en werd vaak in een hoger spelend team opgesteld. Nog geen 17 jaar toen hij uit de Sleutelstad vertrok en verhuisde naar zijn oma en opa in Rotterdam. Met 18 jaar vluchtte Jos uit Nederland, hij wilde niet dienen in het leger. Lantrok belandde in Manchester, bood zich aan bij de plaatselijke United maar kreeg geen contract. Hij streek neer in de mijnstreek van België, waar FC Charleroi hem onder contract nam. Hij werd de publiekslieveling en verwierf ‘l’oeuf’ als bijnaam, het ‘ei’. Waarom? Hoezo? Kelly: ‘Mijn vader scoorde aan de lopende band, met links, met rechts, maar dikwijls ook met zijn hoofd. Vandaar de naam.’ Dan voegt ze nog toe: ‘Soms zag je hem de hele wedstrijd en dan soms 2 maal de bal erin koppen. Alles was dan vergeten en vergeven en mijn vader was dé man de dag.’

Uiteindelijk keerde Jos Lantrok terug naar Nederland. Was het heimwee? De liefde? Hoe dan ook, hij moest alsnog in militaire dienst. Hij speelde in militaire elftallen en kon eenmaal uit dienst superfit aantreden bij Excelsior. Kelly had graag het profcontract gestuurd, waar de 1000 gulden per maand op staat, maar het is bij verhuizingen zoekgeraakt. De meniscus ging opspelen, er moest geopereerd worden. Ook scheidde Jos in die tijd. Er volgde een merkwaardige periode. Hij ging stevig stappen, kreeg daar schik in en heeft 2x de marathon van Rotterdam gelopen (‘Onder de 3 uur’).

Kelly: ‘Toen ik in 1985 werd geboren voetbalde mijn vader bij Bloemhof. Daar ging het weer mis met zijn knie. Een nieuwe knie kreeg hij, mijn vader was te jong, vond men. Vreemd, hè?’ Dan vertelt Kelly dat pa ‘2 liefdes’ had: voetbal en straten maken. ‘Hij hield ook dol veel van ma en van mij, dat begrijp je wel,’ laat Kelly niet na te zeggen. Om dan ernstig door te gaan: ‘Hij kon vanwege zijn knie niet meer voetballen en ook geen straten meer maken.’ Vanaf dat moment is Jos veranderd. Van de altijd enthousiaste, geïnteresseerde vader was geen sprake meer. De aftakeling begon. Hij bleef wel  genieten van zijn Marcia, kinderen en 2 kleinkinderen Dewi, die heeft gevoetbald bij SCO in Spijkenisse, en Joey die onder de lat staat bij SC Botlek. Kelly zelf speelde voor DRL en De Zwervers in Rotterdam net als haar vader is zij ‘voetbalgek’ en haar club is Feyenoord.

Dan slaat het noodlot toe. Vorige week. In de nacht gaat hij naar het toilet. Marcia hoort een klap, springt uit bed en ziet haar man op de grond liggen. Dood. Kelly: ‘In eerste instantie dacht ma dat een hartinfarct de oorzaak van zijn overlijden was. Dat bleek niet het geval. Door de val had pa zijn nek gebroken.’ Zo kwam er een abrupt einde aan het leven van avonturier Jos Lantrok. Zo er nog foto’s zijn van Jos of verhalen over hem, de familie zou de foto’s graag zien en de verhalen horen. Reacties naar: redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Jeugdtrainers van RCL pakken het felbegeerde diploma

Of RCL voorop loopt om alleen gediplomeerde trainers de pupillen van de club te laten, moet Lopend Vuurtje voor alle zekerheid uitzoeken. Feit is wel dat de Leiderdorpse Bloemerdclub ernaar streeft alleen vakmensen aan de jonge jeugd toe te vertrouwen. Woorden van Caryl Jonis, hoofd Onderbouw van de roodwitten. Afijn, er is weer volop ingehaakt op de KNVB-cursus JeugdVoetbalTrainer. Met succes. De cursisten werden theoretisch en praktisch getoetst. Best een pittige cursus, aldus Caryl. Zie de blije gezichten van de geslaagden op de foto’s, met de ‘papiertjes’ in de hand.

Geslaagd voor het diploma JeugdVoetbalTrainer/Voetbalcoach 1 juniorentrainer, 3 RCL-ers in hart en nieren. Vlnr: Raymond Pfundt, Danny Plezier (die ook als entertainer furore maakt) en Sven Siera, een telg uit de RCL-familie.

 

Uit de blije gezichten valt op te maken dat hier loon (= diploma) naar werken (= cursus) is verdiend. Wie de 3 mannen vanaf links zijn, moet nog uitgezocht worden. Ze zijn geen RCL-ers. Glenn v/d Stel (uiterst rechts) is dat wel. JeugdVoetbalTrainer/Voetbalcoach juniorentrainer.

Dennis Rijling, nieuwe hoofdtrainer Voorschoten ’97 JO17-1

‘Het Jeugdbestuur en de Technische Commissie Jeugd zijn verheugd te kunnen meedelen dat met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2024-2025 Dennis Rijling is aangesteld als jeugdselectietrainer JO17-1.’ Dat is nog eens een hartelijk welkom voor een jeugdtrainer. Dat vindt Dennis ook. Ondanks zijn jeugdige leeftijd (32) is hij gepokt en gemazeld in het voetbal en het vak van trainer. Het is in feite een terugkeer op het oude nest. Eerder is hij al 11 seizoenen aan de club verbonden geweest als trainer. Daarna heeft hij 4 jaar ervaring opgedaan bij clubs in de regio op divisie-niveau. ‘Met al mijn ervaring wil ik de jeugd van Voorschoten ’97 nog beter maken en mooie ontwikkelingen doormaken en sterke resultaten behalen,’ zegt Rijling. Club en Dennis lijken niet te kunnen wachten, laat het nieuwe seizoen alsjeblieft snel beginnen.

De handtekeningen zijn gezet. Dennis Rijling en Voorschoten ’97 gaan vol vertrouwen met elkaar in zee. De stevige handdrukdruk bevestigt nog eens extra de samenwerking. Dennis Rijling (links) en Mo ‘Tougie’ Maatoug van de Jeugdcommissie.

Weesfietsen worden verwijderd en vernietigd

Fiets kapot en staat ‘ie al weken de horizon te verpesten? Is ‘ie nog berijdbaar en is de eigenaar nergens te vinden? Hoe dan ook: die fietsen worden met ingang van 1 februari afgevoerd en vernietigd. Jammer, maar helaas. Deze zogenaamde weesfietsen zijn een doorn in het oog. Ze verzieken het straatbeeld en nemen nog ruimte in van de stallingen. Sportcomplexen, aldus de politie, worden ontsierd door die roestige 2-wielers. Dus daar tuffen de bromsnorren in busjes ook langs op hun zoektocht en nemen ze mee.

Waar deze borden staan worden oude brikken die er al lang staan door de politie verwijderd. Of februari correct is geschreven……..?

 

Veiling Teylingen 100 jaar Jubileumshirts

Deze week wordt het 1ste Jubileumshirt van rkvv Teylingen geveild. Geheel in stijl wordt gestart met het shirt nummer 24. Een zeer bijzonder exemplaar gezien het jubileum 1924-2024.

De veiling van dit item is open en zal 29-02-2024 om 23.59 worden gesloten. Het shirt is in de kantine tentoongesteld. Hoe kun je proberen dit unieke shirt in bezit te krijgen? Maak een account aan op: Veiling Teylingen en start met bieden. Dit shirt (24) is niet het enige exemplaar dat wordt geveild, maar wel het 1ste. Levering van het geveilde shirts volgt tijdens de Jubileumweek (1 t/m 8 juni). De opbrengst van de geveilde shirts komt volledig ten goede van de nieuwe speeltuin.

Door te bieden op de prachtige officiële Teylingen-shirts draag je bij aan de totstandkoming van de nieuwe speeltuin.

De bestuurskamer van Hazerswoudse Boys ziet er pico bello uit

De plafondplaten zijn vervangen door een spanplafond, het schoonmetselwerk maakte plaats voor strak gestuukte wanden en op de grond ligt een mooie PVC-vloer. Bij Hazerswoudse Boys is er hard gewerkt aan het vernieuwen van de bestuurskamer. Wat er nog meer door nijvere handen is gedaan? Het keukenblokje is vervangen, er staat nu een prachtige ovale vergadertafel in het midden. Of dat nog niet genoeg is: om klaar te zijn voor de toekomst is er tegen de wand een scherm geplaatst voor het interactief presenteren en vergaderen. Leden van Verdienste en Ereleden  hebben hun eigen Wall of Fame gekregen. Het bestuur is trots op het resultaat en bedankt iedereen die aan deze transformatie zijn of haar bijdrage heeft geleverd.

 

Vrouwen van NSV ’46 organiseren een Keezentoernooi

Het staat er zo eenvoudig en vanzelfsprekend op de site van NSV ‘46: Vrouwen organiseren Keezentoernooi. Is hier sprake van een grapje? Willen de dames ons op het verkeerde voetbalbeen zetten? Lopend Vuurtje wist het niet en vroeg bijgelicht te worden. Welaan, Keezen heeft geen geheimen meer. Daar gaan we met de geit: Het doel van het spel is om samen met je partner zo snel mogelijk met alle pionnen in je honk te komen. Je hebt het Keezen gewonnen als je beiden in je eigen honk zit. Om te winnen zul je elkaar moeten helpen. Als één van de twee spelers 4 pionnen in zijn honk heeft gaat hij (of zij, natuurlijk) verder met de pionnen van de partner. Keezen is een combinatie van mens-erger-je-niet en pesten. Naast tactisch inzicht speelt ook geluk met de speelkaarten een niet te onderschatten rol. Een Keez-ronde duurt 40 minuten max. Het Keezentoernooi is op vrijdag 23 februari. Aanvang 19.30, kantine open 19.00. inschrijfgeld € 10,00 per koppel. Er is plek voor 40 koppels. Wees er dus snel bij. Inschrijven via keezen@nsv46.nl. voor vragen bel Ria de Jong of Carina Fransen.

Zo ziet een KEEZ-bord eruit. Kom ook Keezen bij NSV ’46.

DoCoS verlengt contract met Hoofd Jeugdopleiding Driss Rahouani

Partijen zijn gelukkig met elkaar. DoCoS en de in 2023 als Hoofd Jeugdopleiding Driss Rahouani. Alle reden om met elkaar door te gaan. Dat doen ze ook. DoCoS heeft het contract met Driss verlengd, waardoor hij ook voor het voetbalseizoen 2024-2025 aan de club verbonden zal blijven. Daarmee wordt ook uitvoering gegeven aan de uitdrukkelijke wens van het bestuur om het jeugdvoetbal binnen DoCoS verder te ontwikkelen en structureren, waarbij aandacht is voor het voetbal in de volle breedte. Iedere jeugdspeler/speelster moet de kans krijgen om zich op zijn of haar niveau te ontwikkelen.

Ook Driss, docent Lichamelijke Opvoeding aan het Rijnlands Lyceum, is blij met de verlenging: ‘Het bestuur van DoCoS wil graag investeren in de jeugdopleiding. De ontwikkeling van de individuele speler of speelster staat daarbij centraal. Ik wil graag vanuit een duidelijke structuur hierbij aan bijdragen.’

De 55-jarige Rahouani werkte eerder als hoofdtrainer bij de rood/witten, was Hoofd Jeugdopleiding bij Olympia in Gouda, stond op de loonlijst bij Westlandia, Blauw Zwart, FC Zoetermeer, en deed als assistent-coach ervaring op in Saoedie-Arabië. Ook leidde Driss in dienst van de KNVB voetbaltrainers en coaches op. ‘Bij DoCoS wil ik ook en vooral de trainers en coaches beter maken. want als zij beter worden, worden de spelers ook beter,’ vertelt de goedlachse en altijd vriendelijke Rahouani.

Met Driss Rahouani heeft DoCoS een Hoofd Jeugdopleiding met een jarenlange ervaring in huis, die ook als docent zijn sporen heeft verdiend.

Terug van weggeweest: Klaverjassen bij FC Rijnvogels

Met enig trompetgeschal laat FC Rijnvogels weten dat er ‘op z’n Rotterdams’ gespeeld gaat worden. Hiermee wordt klaverjassen bedoeld. De klaverjasavonden zijn weer terug, die ouderwets gezellige avonden. Liefhebbers – en dat zijn er velen – kunnen vrijdag 9 februari weer terecht in de kantine. Er staan 3 potten op het programma en er wordt individueel gespeeld. Geen vaste koppels dus. Het meedoen kost € 5,00. De prijzentafel staat vol verrassingen. Om half 8 een warming-up met een dampend kopje koffie, om 8 uur gaan de vrouwen en mannen van start.

Edwin Arndts blijft trainer FC Oegstgeest vrouwenselectie

Eerder kon Lopend Vuurtje melden dat FC Oegstgeest door gaat met de selectietrainers van de heren in het volgende seizoen. Nu is ook bekend geworden dat dit voor Edwin Arndts, de selectietrainer van de vrouwen, ook geldt. Het bestuur van FC Oegstgeest is blij dat alle senioren selectieteams, heren en vrouwen, nu ook volgend seizoen weer over deskundige begeleiding beschikken.

Trainer/coach Edwin Arndts zal ook in seizoen 2024-2025 de vrouwenselectie van FC Oegstgeest onder zijn bekwame hoede nemen.

Mooie prestatie SJZ JO19 in bekertoernooi

Het team JO19 van SJZ heeft de kwartfinale bereikt van het Zwaluwen Jeugd Bekertoernooi. De groen/witten behaalden afgelopen zaterdag in Voorburg een 4-6 overwinning op de leeftijdgenoten van Wilhelmus. Door de winst plaatste SJZ zich bij de laatste 8. Wie de eerstvolgende tegenstander is wordt binnenkort via loting bepaald. Dat SJZ een prima jeugdlichting heeft is wel bekend. Meerdere spelers hebben zelfs al hun debuut gemaakt in de hoofdmacht, waaronder Noud van den Bergen (hij scoorde een hattrick tegen Wilhelmus), enkele mannen zelfs meerdere malen.

SJZ JO19 bestaat uit doelman Jochem Versteegen en de veldspelers Willem Preys, Ties van Rijn, Kees Overdevest, Bram Adriaans, Rens de Haas, Bas de Heiden, Pim en Bas van der Hoeven, Niek de Heiden, Noud van den Bergen, Teun Vroege, Mauro Hockx en Boris Dubbeldeman. JO17-1-spelers Mees Grimbergen en de pas 15-jarige Klaas Preys, broer van Willem, zijn regelmatig invallers in dit team. JO19 staat onder leiding van trainer René de Haas en zijn secondanten Aad van der Hoeven en Raymond de Heiden, beiden jarenlang selectiespelers op Haasbroek. De Haas: ‘Bij de loting hopen wij ten eerste op een thuiswedstrijd en uiteraard op een mooie tegenstander. Die kans is groot. Excelsior Rotterdam, Barendrecht en FC Lisse zijn ook nog in de race. Het zijn clubs van naam die beschikken over heel sterke jeugdteams. Wij zijn er klaar voor.’

SJZ JO19 is al ver gekomen in het Zwaluwen Jeugd Bekertoernooi. Trainer René de Haas hoopt geloot te worden tegen een sterke tegenstander , Excelsior Rotterdam, Barendrecht of FC Lisse.

FC Rijnvogels: Nabil Haddadi blinkt uit tegen Sparta Nijkerk

Na de 3-1 overwinning tegen de ‘ploeg in vorm’ Sparta Nijkerk, heeft de commissie van wijze mannen van FC Rijnvogels middenvelder Nabil Haddadi uitgeroepen tot de man-van-de-wedstrijd. Waarom de keuze op hem viel staat te lezen in het juryrapport: ‘Met een vlammend afstandsschot zorgde Nabil eigenhandig voor de openingstreffer (1-0) en met een geweldige vrije trap gooide hij de wedstrijd in het slot (3-1). Als je daar de diverse onderscheppingen en strijdlust bij optelt, dan is de man-van-de-wedstrijd overduidelijk bekend.’ Met zo’n rapport kun je thuiskomen.

Na elke thuiswedstrijd van het 1ste van FC Rijnvogels maken de leden van de Evenementen Commissie de man-van-de-wedstrijd bekend. Dat is een mooie traditie. De ‘man’ wordt in de watten gelegd. Hij ontvangt een dinerbon van Brasserie Het Havenkwartier. Dit uitstekende restaurant is gelegen midden in Katwijk, nabij de jachthaven. Het  is daar goed toeven. Aan de kennis van het spelletje ontbreekt het de commissieleden niet. Ze kennen de spelers van haver tot gort en zijn dus als geen ander in staat de ‘man’ te kiezen. En de ‘man’ ? Hij gaat samen met een vriend of vriendin smikkelen en smullen.

Dirk Dijkhuizen, een van de steunpilaren van de Evenementen Commissie van FC Rijnvogels overhandigt de dinerbon aan Nabil Haddadi, de man-van-de-wedstrijd tegen Sparta Nijkerk.

Must Read