zaterdag, juli 20, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje (aflevering 22), 28 december- 4 januari

Lopend Vuurtje (aflevering 22), 28 december- 4 januari

-

De competitie 2023-2024 heeft het eerste gedeelte van de competitie afgesloten en start over twee weken ‘full swing’ aan de tweede helft. Er zijn nauwelijks nog clubs zonder puntverlies en clubs die door povere resultaten nu voor lijfsbehoud alles uit de kast halen en plan B gaan uitvoeren. Hoe dan ook, tot en met juni volgend jaar praat Lopend Vuurtje ook jou bij over de ontwikkelingen op de groene mat en in de zaal. De berichtgeving in deze rubriek wordt mede door de vele foto’s gewaardeerd, dat blijkt uit de bezoekcijfers. LeidenAmateurVoetbal staat ook voor deze rubriek open voor input. Blijf ons mailen en bellen, houd ons scherp. Laat gerust je mening weten, spaar ons je kritiek niet. In Lopend Vuurtje wordt de bal gespeeld, niet de man/vrouw. Nooit. Lopend Vuurtje is de ‘liefdesbaby’ van LeidenAmateurVoetbal. Heb jij een voor alle lezers belangrijk sportief, grappig of anderszins feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met als het kan een foto, én je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

Aflevering 22 – seizoen 2023-2024 – 28 december t/m 04 januari

 

E.M.M. ’21: Oliebollentoernooi voor de jeugd tot 12 jaar en het G-team

De jongste jeugd van E.M.M. ’21 is voetballend het nieuwe jaar ingegaan. Speciaal voor hen had de Activiteitencommissie het Oliebollentoernooi georganiseerd. Omdat de weersvoorspellingen ongunstig waren, werd er uitgeweken naar De Tweesprong. Een verstandig besluit. Binnen werd er zo lekker gepeerd en geleerd dat het een lieve lust had. Er werd volgens het afvalsysteem gespeeld, zodat de winnaars overbleven. Uiteindelijk waren alle deelnemertjes winnaars. Iedereen ging met een zak lekkere versgebakken oliebollen naar huis. Daarna had de organisatie nog het een en ander te doen: de vloer dweilen, de troep opruimen en met een drankje moe maar voldaan terugkijken op een geslaagde dag. Op 13 januari moet de jeugd van 11-12 jaar aan de bak voor het Darttoernooi; op zaterdag 20 januari gaan de jongeren van 13-17 jaar pijltjes gooien.

 

Wesley Kerkvliet gaat de  jeugdkeepers van RCL trainen

Met de nodige tamtam kondigt RCL aan dat Wesley Kerkvliet is aangesteld als keeperstrainer voor de jeugd. Wesley stelt zichzelf voor: ‘Mijn naam is Wesley Kerkvliet, 23 jaar en woonachtig in Leiden. Sinds 2017 geef ik keeperstraining aan jeugdkeepers die in zichzelf willen investeren om een betere, completere keeper/keepster te worden. Na ervaring en kennis te hebben opgedaan bij clubs in Leiden, heb ik de KNVB-opleiding tot Goalkeepercoach C gevolgd en het diploma behaald. In 2020 ben ik mijn eigen keepersschool officieel begonnen, genaamd Keepersschool Kerkvliet. Samen met mijn trainers geven wij training aan elke keeper/keepster, jong en oud, die alles van het keepersvak willen leren. Vanaf deze maand starten de keeperstrainingen bij RCL. We beginnen met de keepers van JO11-1/2, JO12-1, JO13-1/2, JO14-1, JO15-1, JO16-1, JO17-1, JO18-1 en MO20. Ik heb er onwijs veel zin in en sta te popelen aan de slag te gaan.’

Wesley Kerkvliet gaat samen met zijn trainers aan de slag om de keepers/keepsters van RCL naar een hoger niveau te brengen.

Gevonden voorwerpen bij Foreholte

Je staat er soms van te kijken wat er in de kleedkamers en kantine wordt achtergelaten of vergeten. Bij Foreholte wordt alles verzameld, je weet maar nooit of iemand zich meldt voor een shirt, jack, trainingspak of ander kledingstuk. Dus, ben je iets kwijt ? Heb je vergeten iets in je tas te stoppen? Kijk even op bijgaande foto. Bij een ‘jawel, dat is van mij,’ kun je contact opnemen met Paul Jochemsz. Bel of app hem, 06 5494 2103. Of ga naar de website van de club.

Kijk ‘ns: kledingstukken die in de kleedkamers en kantine van Foreholte zijn vergeten om meegenomen te worden.

Hazerswoudse Boys: Pubquiz in overvolle kantine

Meer dan 100 deelnemers hadden zich ingeschreven voor de Pubquiz. Er kon geen mannetje en vrouwtje meer bij in de gezellige kantine. Wat een feest! De avond leverden verrassende nieuwe winnaars op, die bovendien voor het 1st meededen, de Katko’s. De 1ste prijzenpakkers gingen er – onder applaus – vandoor met een wijn- of bierarrangement van De Roos. Er was ook nog een première, namelijk de Poedelprijs, die ging naar ‘4 Vrienden en Rieks’. Het is nog een kunst om als laatste te eindigen. Op de website van Hazerswoudse Boys is de volledige uitslag te vinden.

 

 

Kagia: Jeffrey blijft en Joris gaat door

Zoals eerder gemeld heeft Kagia het contract met HJO Jeffrey van Klaveren verlengd. Alle partijen zijn tevreden over de samenwerking en de resultaten. Jeffrey wordt geprezen om zijn gedrevenheid en kennis. Hij is van een absolute meerwaarde binnen de club. Van Klaveren heeft veel tijd en aandacht gestoken in het begeleiden van trainers en leiders. Ook hebben ze door hem de cursus ‘Train de Trainers’ kunnen volgen. De HJO heeft  nog meer wensen en ideeën ten aanzien van de jeugdtrainers. Die komen allemaal zeker aan bod.

               Jeffrey van Klaveren gaat als HJO door bij Kagia om zijn wensen en ideeën nog meer ten uitvoer te brengen.

Joris Trompert een kwarteeuw Kagiaan en wat voor één!

Hij is 25 jaar lid van Kagia. Alle reden om Joris Trompert (over hem hebben wij het) in het zonnetje te zetten. Als speler heeft hij de jeugdteams doorlopen en is inmiddels al vele jaren actief speler bij de senioren. Joris is serieus, fanatiek, sterk in de 1 tegen 1 duels en zijn hele voetbalcarrière in het centrum van de verdediging te vinden. Naast een actief voetballer is Trompert ook zeer betrokken bij Kagia als vrijwilliger. Hij gaat al jaren mee als jeugdkampleider en is hij 2e penningmeester. De club hoopt Joris nog lang als lid bij Kagia te houden, en van zijn inzet als vrijwilliger gebruik te mogen maken.

Joris Trompert hoeft wat hem betreft net zo op de voorgrond. De veelzijdige en trouwe Kagiaan ondergaat de huldiging dan ook met bescheiden trots.

Er moeten nog Meerburgers gefotografeerd worden

De foto-actie voor de Jumbo voetbalplaatjes gaat heel goed. Maar liefst 644 knappe Meerburgers zijn inmiddels op de gevoelige plaat vastgelegd door de Meerburg huisfotograaf Hennie Müller. Maar er kan (of moet) nog meer bij. Misschien ben jij nog niet voor de eeuwigheid vastgelegd. Was je ziek? Vind je het spannend? Niet getreurd, op zaterdag 13 januari tussen 10.00 en 11.00 heb je nog één keer de kans om je op de kiek te laten zetten. Uiteraard moeten ook nog teamfoto’s gemaakt worden. Kijk op de website welke elftallen op de 13e tussen 11.00 en 12.00 verwacht worden. Vanzelfsprekend in het nieuwe huistenue. Voorzitter Cees de Rooij: ‘We naderen de deadline, het is dus nodig dat alle teams er zijn op de 13e.’ Lukt het écht niet om dit rond te breien, reageer dan via voetbalplaatjesactie@vvmeerburg.nl, dan wordt er gekeken of  er misschien nog een andere optie is.

Nabrander: na de fotosessie kan iedereen om 13.00 genieten van de wedstrijd Meerburg 1 – LSVV ’70 1, en aansluitend wordt er vanaf 15.00 tijdens de Nieuwjaarsreceptie geproost op 2024.

Ook voorzitter Cees de Rooij (links) wordt door Hennie Müller, huisfotograaf van vv Meerburg, vastgelegd voor het Jumbo voetbalplaatjesalbum.

Kunstgras voor trainingsveld MMO Hoogmade

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kaag en Braassem heeft € 76.000,00 beschikbaar gesteld aan MMO om een kunstgrasveldtrainingsveld aan te leggen. De aanleg van het veld maakt deel uit van het plan van de vereniging om het sportpark te moderniseren. Het overgrote deel van de kosten om het sportpark te moderniseren en verduurzamen betaalt MMO uit eigen middelen. MMO-voorzitter Joep van Rijn: ‘Wij zijn erg blij dat ons verhaal goed is ontvangen bij de gemeente. Vanaf het begin hebben wij de gemeente betrokken bij ons project. Het was fijn om onze ideeën in goede samenspraak met de medewerkers van de gemeente en de wethouders Gerben van Duin (Sport) en Nick van Egmond (Onderwijs) verder te ontwikkelen.’

Voor de aanleg van het veld kiest MMO voor de meest duurzame oplossing: kunstgras zonder rubbers en microplastics. De bestaande lichtmasten worden voorzien van LEDverlichting. ‘Dit past goed bij de club,’ aldus Joep, ‘die graag het duurzame voorbeeld wil geven.’

Artist-impression van hoe het MMO kunstgrasveld er uit gaat zien.
MMO-voorzitter Joep van Rijn: ‘Het is fijn om onze ideeën in goede samenspraak met de medewerkers van de gemeente en wethouders verder te ontwikkelen.’

NSV ’46: Darttoernooi – Meld je aan bij Walter & Walter

Wat een geluk dat 13 januari op een zaterdag valt, geen angst voor zwarte katten, omvallende ladders en andere ongein. Op deze zaterdag zijn er volop activiteiten bij NSV ’46. Dan kan de jeugd JO15, MO13, JO12 en JO11 darten. Dat dartfeest begint om 14.00 en is rond 16.30 afgelopen. Schrijf je wel op zaterdag 6/1 in. Dat kan tijdens het pannenkoeken eten. Eenzelfde toernooi, maar dan voor ouderen begint om 19.00 (vanaf 18.00 aanmelden). Inschrijven bij Walter & Walter.

rkvv Teylingen: ‘Schrijf je in voor FIFA24 Toernooi’

Het clubgebouw van Teylingen wordt zondag 14 januari omgetoverd tot gamecentre. Die dag wordt het FIFA24 Toernooi gehouden. Wie kunnen deelnemen? Alle Teylingenleden JO19 t/m JO11. Van hoe laat tot hoe laat duurt dit toernooi? Van 11.00 tot 14.30, zaal open om 10.30. Hoeveel deelnemers kunnen meedoen? Maximaal 40. Let op: vol = vol. Inschrijving is mogelijk t/m  zondag 7 januari, per e-mail: jeugdwedstrijdsecretariaat@rkvvteylingen.nl. vermeld je naam en het team waarin je speelt. Meer info bij Paul  van Beek 06 100 99 054.

Valken ’68 ging dansend en knallend het jaar uit

Met een ‘Jaar over – Klaar over’, ging Valken ’68 massaal het nieuwe jaar in. Het werd een onvergetelijke avond. Daar zorgden de vele aanwezigen voor, aangevuurd door Bart Heemskerk, aangekondigd als ‘onze eigen, altijd vrolijke Nederlandstalige zanger’.  Bart liet de handjes wapperen, zorgde voor ‘de langste polonaise van het jaar en liet iedereen meezingen. Bart zorgde voor de beloofde gezelligheid. DJ Rembrandt zette jong en oud schrap met zijn opzwepende beats. Hij voelde de sfeer uitstekend aan, de beentjes gingen spontaan van de vloer.

DJ Rembrandt voelde bij het Eindejaarsfeest de sfeer perfect aan, de beentjes gingen van de vloer.
Valken ’68 bloedeigen zanger Bart Heemskerk maakte van zijn optreden een meezingfeest en de polonaise was de langste uit de geschiedenis van de club.

Jochies Voorschoten ’97 lieten de bal lekker rollen

Kijk ze eens glimmen de rakkers van Voorschoten ’97 JO8-4. Daar is ook alle reden voor. Ze werden glansrijk kampioen. Dat moest gevierd worden. Natuurlijk na de wedstrijd met een patatje en een chocomelletje en de belofte van de leiders dat er nog een uitje zou volgen. Dat is inmiddels geweest. De karavaan trok naar de bowlingbaan waar er anders met ballen wordt gespeeld dan ze op het veld zijn. De kennismaking met bowling zorgde voor een vermakelijke middag. Volgend jaar weer, werd er gevraagd? ‘Ja, alleen wanneer jullie weer kampioen worden.’ Die uitdaging gingen ze, huppelend naar huis, enthousiast aan.

Een anders-dan-anders uitje voor JO8-4 van Voorschoten 97. Straks weer de wei in, om weer kampioen te worden.

Oudejaarsontbijt SJZ, een smaakvolle traditie

De jeugdafdeling van SJZ heeft 2023 afgesloten met het Oudejaarsontbijt. Een traditie die al 10-tallen jaren bestaat. Op 31 december waren bijna 200 jeugdleden, jeugdtrainers, jeugdleiders en vrijwilligers present voor een smaakvol ontbijt. Iedereen genoot ervan. Voor de jeugd en anderen die voor de 1ste keer aanwezig waren, was het de kennismaking met een ‘andere kant’ van de club. Een club waar meer te beleven is dan alleen voetbal. Na het ontbijt volgde een verloting – ook dat is een waardevolle traditie. Flink wat jeugdspelers gingen met een leuke prijs naar huis.

Vervolgens bleek weer eens het teamverband binnen SJZ. Met vereende krachten werd in olympische snelheid het clubhuis veranderd van ‘eetzaal’ in ‘feestzaal’. Waarom feestzaal? Het clubhuis werd ingericht als feestzaal voor het Lekkere Oliebollen Toernooi en de Nieuwjaarsinstuif voor zaterdag 6 januari. Van 11.00 tot 12.15 speelt de jeugd (jongens en meisjes) van 7 tot 12 jaar; van 12.15 tot 13.30 de jeugd van 13 tot 17 en van 13.30 tot 14.45 iedereen van 19 jaar en ouder. Vanaf 15.00 is de Nieuwjaarsinstuif waar iedereen welkom is. Tijdens de Instuif spreekt SJZ-voorzitter Tom van der Meer de aanwezigen toe. Een bijzonder moment is de onthulling van de Wall of Fame.

Bijna 200 jeugdleden, jeugdtrainers, jeugdleiders en vrijwilligers schoven aan het traditionele, smakelijke OudejaarsOntbijt van SJZ aan.

LFC: Met Bouwbedrijf Leiden wéér een sponsor erbij

Een nieuw, mooi, opvallend bord werd een dezer dagen langs het hoofdveld van LFC geplaatst. ‘Een prachtbord,’ aldus Dick Barnhoorn van de PR/Communicatie Commissie van de club. ‘Van een prachtig bedrijf.’ Bouwbedrijf Leiden is gevestigd aan de Draadbaan in Leiderdorp, wordt geleid door Pim Mooten en Winny van Deelen.  Het woord ‘samen’ komt steeds weer terug, wanneer het bouwbedrijf een opdracht uitvoert. ‘Samen met u vormen wij een team,’ staat er te lezen op de website, ‘waarin wij u betrekken en ontzorgen. Heldere, transparante communicatie in elke fase van uw project.’’  Vervolgens: ‘Bouwbedrijf Leiden voegt waarde toe aan uw woonhuis of zakelijk onroerend goed. Daarmee staan wij aan het fundament van woongeluk in een duurzame, eerlijke omgeving.’ Aanbouw, opbouw en andere verbouwingen brengt Bouwbedrijf Leiden naar een hoger niveau. Bouwbedrijf Leiden – telefoon (071) 513 89 81, info@bouwbedrijfleiden.nl.

Het onlangs geplaatste bord bij LFC van Bouwbedrijf Leiden.

Lichtmast rkvv Teylingen door storm neergehaald

Door de storm van afgelopen week is er een lichtmast bij Teylingen omgevallen. ‘Omgeblazen’, kun je beter zeggen. Er staan nog meer masten die het bij aanhoudende storm zouden kunnen ontgelden. Omdat de weersomstandigheden ongewis zijn, heeft het bestuur besloten de velden 5, 6, 8 en 9 af te sluiten voor gebruik. Er moet eerst duidelijkheid komen over de veiligheid. Een juiste beslissing.

Een triest aanblik op veld 5 van Teylingen. De storm heeft verwoestend toegeslagen. Hoe veilig zijn de lichtmasten op de andere velden?

vv Zwammerdam ‘overwintert’ in Portugal

Een groep van 41 Zwammerdammers vertoeft in Portugal. Daar maken zij zich op voor de 2e helft van de competitie. Het volgende kort-en-krachtige bericht staat op Facebook te lezen:

’03.45 op! Via luchthaven Rotterdam-Den Haag (met dank aan touringcarbedrijf Van Asselt) naar Faro en vervolgens weer met een andere bus naar het hotel, lunchen, pasje van de kamer in ontvangst nemen en je klaarmaken voor de middagtraining (van bijna 2 uur). Inmiddels stromende regen, een lopend buffet (het eten stil, wij liepen…), daarna gelijk naar de kroeg om te kijken naar de finale WK-darten. Een paar ton verdienen met pijltjes gooien. Ook leuk. Het is hier trouwens een uur vroeger. Jammer van het weer. Verder alles ok.’

 

 

 

NSV ’46: Film kijken en pannenkoeken eten

Zaterdag kunnen de deelnemers aan de Olympiade de film van de 45ste editie bekijken. De film wordt in de NSV ’46-kantine vertoond. Al pannenkoeken etend kan de film bekeken worden. Dat is nog eens iets anders dan popcorn. De film wordt meerdere keren vertoond. Om 10.15 kijken de mini’s, de JO7 1+ 2 en de MO13 om rond 10.45; en om 12.30 is de laatste ronde, dan schuiven de JO11, JO12 en JO15 aan. Kan je niet bij je leeftijdsgenootjes aanwezig zijn? Geen probleem, dan kom je gewoon op één van de andere 2 tijdstippen.

RCL: Oud tegen Nieuw om de Johan van Velzen Cup

Met de inmiddels traditionele wedstrijd RCL Oud tegen RCL Nieuw is er flink strijd geleverd. De oudjes deden het nog best, maar moesten op techniek en vooral snelheid de eer aan de nieuwe lichting laten. De ontmoeting eindigde uiteindelijk in 0-2. Nadat de voetballers hadden gedoucht, maakten zij zich op voor de Nieuwjaarsreceptie. Het clubgebouw was inmiddels volgestroomd met tal van rood/witters. Frits Wentholt, de kersverse voorzitter, hield zijn 1ste Nieuwjaarstoespraak. Gloedvol keek hij terug op 2023. Hij gaf een wijze les aan de leden, trainers, leiders en vrijwilligers mee: ‘Met elkaar zijn wij RCL. Met elkaar kunnen wij RCL verder optillen in de vaart der voetbalvolkeren. Dan kan onder meer door elkaar schouderklopjes te geven. Dat wordt gewaardeerd en draagt bij tot succes. Kijk gerust wat er niet goed gaat, praat er over en zorg ervoor dat het beter gaat. Er gaat zoveel goed binnen de club.’ De voorzitter keek ook al vooruit naar 2026, dan bestaat RCL 100 jaar: ‘Dat wordt met aller medewerking een knaljubileum.’ Daarnaast staat het zoeken naar en vinden van een nieuwe hoofdsponsor hoog op de prioriteitenlijst. Er werd geproost en gezongen, het clublied: ‘RCL een club van klasse’.

   De mannen die de traditionele Nieuwjaarswedstrijd Oud tegen Nieuw weer tot een feestelijke ontmoeting maakten.

 

Must Read