donderdag, juli 18, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje (aflevering 41), 10-17 mei 2024

Lopend Vuurtje (aflevering 41), 10-17 mei 2024

-

Tot en met de derde week van juni 2024 praat Lopend Vuurtje ook jou bij over de ontwikkelingen op de groene mat en in de zaal. De berichtgeving in deze rubriek wordt mede door de vele foto’s gewaardeerd, dat blijkt uit de bezoekcijfers. LeidenAmateurVoetbal staat ook bij deze rubriek open voor input. Blijf ons mailen en bellen, houd ons scherp. Laat gerust je mening horen, spaar ons je kritiek niet. In Lopend Vuurtje wordt de bal gespeeld, niet de man/vrouw. Nooit. Lopend Vuurtje is de ‘liefdesbaby’ van LeidenAmateurVoetbal. Heb jij een voor alle bezoekers belangrijk sportief, grappig nieuwtje of interessant feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met liefst een foto, én je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

       Lopend Vuurtje (aflevering 41) 10-17 mei

Voorschoten ’97: Delano Kortekaas (JO14-1) naar FC Dordrecht

Met blijdschap geeft Taoufik Maatoug van de Technische Commissie van de bovenbouw van Voorschoten ’97, kennis dat Delano Kortekaas (JO14-1) vertrekt naar FC Dordrecht. Het is Delano van harte gegund. De overstap is ook terecht, vindt Maatoug: ‘Delano is een ijzersterke speler aan de bal, heeft doorzettingsvermogen en excelleert in zijn versnellingen naar binnen en naar buiten.’ Ook de statistieken laten magnifieke cijfers zien: 28 goals en 21 assists. Ook laat Maatoug weten dat hij door zijn wilskracht en motivatie de basis heeft gelegd voor een potentieel mooie ontwikkeling.’ Mooi zijn ook de afscheidswoorden van Voorschoten ’97: ‘De voetbalwereld is klein, we zien elkaar snel. Dat is zeker.’

Delano Kortekaas (Voorschoten ’97 JO14-1): ‘Wij wensen je veel succes en geluk bij je nieuwe club.’

DoCoS: Ajax-Almere – Dat is een prachtige prijs

Wat een stralende middag om de vedettes van Ajax en het verrassend presterende Almere aan het werk te zien. Dat was de terechte mening van de DoCoS-delegatie die de galavoorstelling meemaakte. De rood/witte Leidenaren waren de gelukkigen, die een ticket voor dit duel in de loterij van de Sponsorcommissie hadden gewonnen. Met dank aan Adidas, de kledingsponsponsor had de kaarten beschikbaar gesteld. De DoCoS-aanhang zag Ajax er met de 3 punten vandoor gaan. Het werd 3-0. Alle treffers kwamen op naam van de weergaloos acterende Steven Bergwijn. Door deze hattrick is Ajax komend seizoen verzekerd van Europa.

De loterijwinnaars van DoCoS genoten in de Johan Cruijff ArenA van een schitterende wedstrijd.

FC Oegstgeest en Foreholte – Floris en Roos worden niet vergeten

Afgelopen woensdag werd een eerbetoon gehouden aan Floris van Dam en Roos Bekkerin, die beiden tragisch om het leven kwamen bij een ongeluk in Duitsland op 26 maart 2023. Stichting Dag Met Een Lach organiseerde deze speciale dag, waarop 60 zieke kinderen en kinderen met een beperking een betoverende middag beleefden. Ze reden mee in enkele van de meest bijzondere sportauto’s die er zijn. Om 16.00 vertrokken de juweeltjes-op-wielen vanaf de boulevard in Noordwijk, op weg naar FC Oegstgeest. Rond 16.30 kwam de caravaan aan in Voorhout. Daar reden ze toeterend door de Herenstraat, op weg naar Foreholte. Langs de lange route sloegen mensen massaal het uitbundige gezelschap gade.

Floris van Dam en Roos Bekkerin, op jonge leeftijd uit het leven gerukt. Ze waren actief bij FC Oegstgeest en Foreholte. Eerder speelden beide clubs een memorial voor Floris en Roos.

E.M.M. ‘21: Voor werkzaamheden zijn ‘even’ handtrekkers nodig

Bij E.M.M. ‘21 zijn de voorbereidingen voor de vervanging van de velden gestart. Dat staat te lezen op de website van de club. De  vereniging moet zelf de hekken rondom de velden demonteren en opslaan. Dit gebeurt doordeweeks op klusdagen met een team vrijwilligers. Om het werk wat lichter te maken zoekt Kagia 2 handtrekwagens, die voor een periode van 2 á 3 maanden nodig zullen zijn. Wie o wie heeft ze te leen?

Dit is een handtrekker, daar heeft E.M.M. ‘21 er de komende maanden 2 van nodig. Wie helpt?

Een Prachtig Pakket aan Prijzen te winnen bij ROAC

Een elektrische fiets, een Racedag op het Circuit van Zandvoort, een Buitenkeuken, Cadeaubonnen, een 129-delige Gereedschapskoffer, een Allemachtig Box en nog veel, veel meer is er te winnen in de loterij van ROAC. Tijdens de veiling van enige weken geleden, ging de loterij van start. Bij thuiswedstrijden van het 1ste en de JeugdOlympiade werden de loten verkocht. Nog geen loten gekocht? Spreek dan Rob van der Hoorn, Walter Koek, Sabine van Velzen, Frans de Haas, Jur Semp, Jacqueline Boere of  Inge van der Hoorn aan of stuur een mail naar veilingroac@gmail.com. Een lot kost maar € 10,00. De prijsuitreiking vindt plaats op 15 juni tijdens de Finaledag om de LeidenAmateurVoetbal Cup, die bij ROAC wordt gehouden.

Jeugd vv Koudekerk pakt zilver op ARC John Heitinga Toernooi

Een 3-daags toernooi, met 1900 kinderen, 166 teams, 300 vrijwilligers, gratis deelname. Het gemengde team van Koudekerk dat deelnam aan het zwaar bezette ARC John Heitinga Toernooi heeft daar voor een geweldige verrassing gezorgd. De als jonge honden spelende jeugd greep het zilver. De prachtige 2e plaats was te danken aan het ongeslagen bereiken van de finale. Met een doelsaldo van 13 voor en 0 tegen. In de finale moesten de ietwat vermoeide kids de meerdere erkennen aan een ARC-combinatie. Beslist geen schande. Tijdens de prijsuitreiking wapperde de Koudekerk-vlag in de wind. De jeugd keerde trots huiswaarts met een medaille en een John Heitinga Beker. John begon zijn glanzende voetballoopbaan bij ARC. De 19de editie van het toernooi is 28, 29 en 30 mei 2025.

Wat een enthousiasme na het behalen van de 2e prijs tijdens het ARC John Heitinga Toernooi.
John Heitinga geeft nog enige adviezen voordat de jochies het veld ingaan.

rkvv Teylingen en Adest Musica – een combinatie-van-jewelste

Voetbal- en muziekliefhebbers worden 5 juni verwend. Op die dag wordt er ’s avonds een mini-toernooi gespeeld. Het voetbalplezier zal muzikaal worden omlijst door een groots optreden van Adest Musica, het al zo vaak gelauwerde muziekkorps. De muzikale ambassadeurs zullen voor de ½ finales musiceren en na de finales. Arjan van der Geest en Paul van Beek, de mannen van de organisatie,  hebben zich voorgenomen om van deze avond een hoogtepunt van de feestweek te maken. Dat is een gedurfde ambitie. Er vindt al zoveel plaats om het 100-jarig Jubileum af te sluiten. ‘Iedereen is van harte welkom,’ klinkt het uitnodigend. Het wordt een heerlijke avond vol kijk- en luistergenot.

Adest Musica komt het mini-toernooi van rkvv Teylingen opluisteren.

RCL Voetbalstart luidt voor 37ste keer het voetbalseizoen in

Dit jaar wordt voor de 37ste keer de RCL Voetbalstart georganiseerd, een van de mooiste evenementen van de club en een heerlijk begin van het voetbalseizoen. Dat vertelt een als altijd  uitbundige Caryl Jonis, hoofd bovenbouw RCL. De RCL Voetbalstart zal plaatsvinden van woensdag 21 tot en met vrijdag 23 augustus, van 08.30 tot 16.30. Alle RCL-leden, geboren tussen 1 januari 2012 en 31 december 2018 zijn van harte uitgenodigd om mee te doen. ‘Er is tijdens deze 3-daagse veel te doen,’ zegt Caryl. ‘De 1ste 2 dagen is er een meerkamp voor de deelnemers, ze spelen 4×4 toernooien. Verder bieden wij verschillende trainingsvormen aan en er is een Playpark op veld 2.’ De 3-daagse wordt afgesloten met een groots opgezet toernooi. https://app.clubcollect.com/forms/nl/rcl/voetbalstart2024 is de link om je in te schrijven. Inschrijfkosten voor 3 hele dagen is € 50,00. Dit gezegd en geschreven hebbende, de hartelijke groeten van de leden van de Commissie RCL Voetbalstart: Ellen, Evelien, Brenda, Bianca en Natasja.

Zomaar een foto van een RCL Voetbalstart: De uitreiking van de prijzen. (Foto Johan Kranenburg)

Foreholte – Parade der Kampioenen

Een traditie die Foreholte maar al te graag in stand (en ere) houdt. De Kampioensoptocht. Ook zaterdag lopen alle kampioenen van Foreholte een Ereronde op het hoofdveld. De Parade gaat vooraf aan de wedstrijd Foreholte 1 – CSW 1. Alle supporters wordt verzocht vroeg te komen. Niet alleen de aanhang van Foreholte, iedereen uit Voorhout en omgeving is welkom. Het belooft een heerlijke middag te worden.

Zaterdag komen de kampioenselftallen van Foreholte paraderen voor de talrijke supporters. Op de klanken van aanstekelijke muziek maken zij een Ereronde.

Bij Hazerswoudse Boys wint Ties Tijssen het Snuktoernooi

Langs ’t Lijntje meldde het al: Ties Tijssen heeft het 1ste Snuktoernooi van Hazerswoudse Boys gewonnen. Hij is een goede zoon van moeder Yvonne, zij won eerder een Snuktoernooi. Maar wat is Snuk? Wie kan dat vertellen en vooral uitleggen? Niemand minder dan Bert Bogerman, Bestuurslid Algemene Zaken, laat dat weten. Zet je op scherp.

‘In het kort over het Snukken. Het is een kaartspel dat je individueel speelt met 4 of 5 spelers. Het gaat erom, om als 1ste al je kaarten op tafel te krijgen. Ja, er wordt troef gespeeld. Er worden 3 rondes gespeeld, waarvan de 5 beste in de eindklassering een finaleronde spelen. Waar het woord ‘snukken’ precies vandaan komt, weet ik ook niet. Maar het wil zeggen dat jij je tegenstanders moet slopen, erin luizen.

Er wordt vooral in Hazerswoude en Zoeterwoude gesnukt, in beide plaatsen is het een zeer populair spel. Aan het eind van het jaar wordt er in de Egelantier zelfs een WK Snukken gespeeld. Dit staat onder leiding van Alfred Hortensius, oud-Hazerswoude Boys 1-speler en tevens bedenker van het spel. Deze 1ste Snuk-avond verliep geweldig. Iedereen was enthousiast. Hier gaat Hazerswoudse Boys een jaarlijks evenement van maken.’

Karel Oto opgenomen in de FC Rijnvogels’Sponsorfamilie

Na de wedstrijd afgelopen zaterdag tegen Urk (4-1) heeft Karel Oto, Chrysler-Jeep-specialist uit Katwijk een 3-jarig contract getekend bij FC Rijnvogels. Namens zijn vader Pascal Roffelsen ondertekende Nico Roffelsen (selectiespeler Heren 1) het sponsorcontract.

Sinds medio jaren ’80 is Karel Oto uitgegroeid van USA-Cars-specialist tot een full service autobedrijf, gespecialiseerd in Chrysler-Jeeps en Dodge. Daar is inmiddels de Lancia Voyager bijgekomen. Karel Oto is uitgerust met een geavanceerde werkplaats, verkoop- en serviceafdeling en een uitgebreid onderdelenmagazijn, nieuw als gebruikt.

Dat Arie van Duijvenbode, voorzitter van de FC Rijnvogels Businessclub, gelukkig is met de komst van Karel Oto  mag duidelijk zijn. Hij heeft nog meer goed nieuws. Nog 3 nieuwe leden zijn toegetreden tot de businessclub:

  • Smits Uien BV te Den Haag
  • Van Poelgeest BMW & Mini Noordwijk
  • Walhalla Vastgoed BV te Leiden.
Namens zijn vader Pascal Roffelsen ondertekent Nino (selectiespeler Heren 1) het sponsorcontract met FC Rijnvogels. Voorzitter Arie van Duijvebode van de FC Rijnvogels Businessclub kijkt tevreden toe.

Schrijf je nu in voor het A.S.C. Kampeerweekend

Na enkele jaren afwezigheid is het A.S.C. Kampeerweekend weer terug. Jeugdspelers van 08 t/m 011 mogen in de nacht van 8 op 9 juni in hun eigen tent kamperen op het hoofdveld. Er wordt gezorgd voor een sportief programma aan het eind van de middag, gevolgd door een BBQ voor de deelnemers en in de avond wordt er gevoetbald of in het clubhuis naar een film gekeken. Schrijf je in bij Ingrid Stofmeel via secretaris@ajaxsc.nl. Geef wel aan met wie je in een tent slaapt. Het is niet de bedoeling dat er kinderen alleen in een tent slapen. De kosten per deelnemer zijn € 30,00, inclusief een A.S.C. Kampeerweekend T-shirt.

Het programma

Zaterdag 8 juni:

15.15 verzamelen

15.30 – 18.00 sportief programma

18.15 BBQ

20.30 voetbal of film kijken.

Zondag 9 juni:

08.30 Gezamenlijk ontbijt

10.00 kinderen ophalen.

Er zijn nog extra handjes nodig. Wie willen helpen met de BBQ of meedraaien met de nachtdienst, kunnen contact met Lotte opnemen (06 291 965 95).

Leon Kerkvliet verlengt als Jeugdtrainer bij E.M.M. ‘21

Ook volgend seizoen is Leon Kerkvliet Jeugdtrainer van E.M.M. 21. De huidige trainer van JO11-1 staat dan weer voor de troepen, maar wel op de nieuwe velden. Leon is een op en top Clubman, niet weg te denken bij E.M.M. ’21. Als speler stond hij bekend als een sluwe voorhoedespeler, die vele seizoenen in het 1ste elftal van DOSR actief was. Hij pikte regelmatig zijn goaltjes mee en werd 2x kampioen in de 4de klasse. Als trainer begon Leon bij zijn zoon Tijn (inmiddels ook 1ste elftalspeler) tot en met de E1. Toen Tijn doorging naar de D-tjes bleef pa de E-tjes doen. Na de fusie bleef Leon de post van trainer bekleden bij JO11, waarbij 2024-2025 het 10de achtereenvolgende seizoen wordt als trainer van deze leeftijdsgroep.

Leon Kerkvliet en Mark Bisschop van Technisch Hart E.M.M. ’21 aan de tekentafel.

 NSV ’46 Familietoernooi: alleen maar winnaars!

Bij NSV ’46 is Hemelvaartsdag hetzelfde als Familietoernooidag. Ook dit jaar. Voor de 38ste keer werd dit toernooi, dat nooit verveeld, gehouden. In feite is het jaarlijkse toernooi één grote reünie. Wat telt is dat altijd weer verschillende families tegen elkaar in het strijdperk willen treden. Dit jaren waren er 11- en 7-tallen. Er werd in poules gespeeld. Al snel werden de verhoudingen zichtbaar. Desondanks bleef het tot het laatst buitengewoon spannend.

In Poule 1 was de familie Heldoorn onverslaanbaar, alle partijen werden gewonnen. De familie Balvert eindigde als goede 2e. Bij de 7-tallen (Poule 2) wist de familie De Jong de 1ste 3 wedstrijden te winnen en 1x gelijk te spelen. De Jong werd 1ste, gevolgd door Leliveld en Van der Zwet. Na de kruisfinales moesten de Heldoorntjes het opnemen tegen De ‘Jongetjes’. Het heeft al in de kranten gestaan: de ‘over-all-winners’ werden de familieleden Heldoorn.

Er was bij de  prijsuitreiking grote waardering voor de toernooi-speaker Rinie van Koert, alle vrijwilligers, de scheidsrechters en de  EHBO. Wat een inzet! Tot ziens, tot 29 mei 2025 voor het 39ste Familietoernooi van NSV ’46.

Voor Foreholte is een Moederhart van Goud

De 2de zondag van mei is het ’s morgens even spitsuur bij Foreholte. Dan worden er ontbijtjes uitgereden. Dat is traditie bij de club uit Voorhout, een heel leuke traditie. Het pakket is gevuld met een smakelijke inhoud. Waar aangebeld wordt, weet men het al. De handen gaan vol verbazing voor de mond en ‘het zal niet waar zijn, ontbijt, wat is  dat toch lief, bedankt Foreholte’, is nog net hoorbaar. Het Hoofdbestuur weet welke moeders verwend moeten worden. Een bestuurslid zegt: ‘Speciale dank aan Bakker Oosthout. Hij heeft namelijk de ontbijtjes verzorgd.’ Tot volgend jaar.

 

Stompwijk’92: Michel Guijt gaat, Coert Bregman komt

Bloemen, woorden van dank, overhandiging van de hamer. Met andere woorden: Donderdag 16 mei heeft er een wisseling van de wacht plaatsgevonden bij Stompwijk ’92. Voorzitter Michel Guijt stopte er na 6 jaar mee, hij droeg de voorzittershamer over aan Coert Bregman. ‘Hoho,’ klinkt het binnen de vereniging, wanneer Lopend Vuurtje een paar dagen voor de vergadering belt. ‘De race is pas gelopen wanneer de Algemene Ledenvergadering instemt met de voordracht.’ Lopend Vuurtje verwachtte geen mitsen en maren. Volgens goede bronnen was de komst van Coert een feit. Daar mag Stompwijk ’92  blij mee zijn. Bregman is geboren  en getogen in Stompwijk. Hij doet vrijwilligerswerk bij de Dorpskerk in Leidschendam, is werkzaam bij Wageningen University & Research als economisch onderzoeker Tuinbouw. Als politicus (ChristenUnie) pleit hij voor een toekomstvisie, meer aandacht voor de natuur. Coert houdt graag overzicht, is praktisch ingesteld en wil graag een verbindende schakel zijn. Kortom, wanneer er iemand geknipt is voor het voorzitterschap van Stompwijk ’92, is dat Coert Bregman. Met dank aan Michel voor wat hij al de jaren voor de club heeft betekend.

 

SJZ JO19-1 overtuigend kampioen na sterk seizoen

Het team SJZ JO19-1 is overtuigend kampioen geworden van de 1ste klasse. Na de 2-1 winst op de leeftijdgenoten van Quick Boys uit Katwijk, ging de vlag in top en werden de kelen gesmeerd. Trainer René de Haas en zijn vaste teammanagers Raymond de Heiden en Aad van der Hoeven hebben een sterk seizoen gedraaid. JO19-1 bleef ongeslagen tegen clubs als FC Lisse, Blauw Zwart, Teylingen, UVS, SJZ en het al genoemde Quick Boys.  De analyse? De spelers gingen voor elkaar door het vuur, de trainingsopkomst was vrijwel 100% en er was sprake van een hecht team. Selectietrainer Kevin Bos zal in zijn nopjes zijn met de kranige kerels van nog geen 20 jaar. Wanneer deze generatie zich verder ontwikkelt heeft Kevin straks een luxe probleem en volop talenten tot zijn beschikking.

De schaal, wat glanst die als een hondenkeutel in de maneschijn. De talenten van SJZ JO19-1, met hun trainer René de Haas en diens assistenten Raymond de Heiden en Aad v/d Hoeven.

Valken ’68 JO14-1 knokken voor Zwaluwen Jeugd Beker

Stortbuien, wervelende wind, een strak zonnetje. De weersomstandigheden van 4 seizoenen kwamen op één dag voorbij en wel tijdens de wedstrijd Valken ’68-Steeds Hoger uit Rotterdam. Hadden de jongens er last van? Dat was nauwelijks te merken. Hetzelfde gold voor de Rotterdamse voetballertjes, die zoals bekend met opgestroopte mouwen de grasmat opkwamen. De smoeltjes van de jeugdige acteurs stonden op : ‘We gaan er tegenaan.’ Er werd woord gehouden. Niet in de beginfase, de scherpte ontbrak. Maar na de 0-0 rust ging het vlammen. Van beide kanten. Met de 1-0 voor Valken ’68 leek de ban gebroken. De jongens vlogen als valken over het veld, passje hier, hakje daar. Maar onderschat Rotterdammers nooit. Aansluitingstreffers zorgden 2x voor snijdende spanning. Trainer Michael Sloos hield het hoofd koel en de voeten warm. Hij coachte ‘zijn’ jongens naar een verdiende overwinning (3-2) en de even verdiende finaleplaats. ‘Die Beker moet in de prijzenkast,’ yellden de winnaars, in koor natuurlijk. JO14-1 is een eenheid, een collectief.

Kan het enthousiaster? Kan het uitbundiger? Valken ’68 JO14-1 vochten zich naar de finale van de Zwaluwen Jeugd Beker. (Foto Kees Kuijt)

RCL-voorzitter Frits Wentholt kijkt achterom en vooruit

Veel vrijwilligers zorgen dat RCL goed draait, er zijn leuke initiatieven genomen, het E-kamp en de Voetbalstart komen er aan. De afgelopen november gestarte voorzitter Frits Wentholt kijkt terug op de afgelopen maanden en vooruit naar wat er staat te gebeuren. De 61-jarige zzp-er met passie voor het adviseren van bedrijven en stichtingen, is de ideale kapitein aan het roer van de 1300 leden tellende vereniging. Een maand na zijn ‘in dienst treden’ liet hij het Leiderdorps Weekblad optekenen dat er 3 speerpunten op zijn lijstje staan. 1. Het behouden van de bloeiende club. 2. Het structurele vrijwilligerstekort aanpakken. 3. Het zoeken naar en vinden van een nieuwe hoofdsponsor.

Speerpunt 1 lijkt goed tot uitstekend te lukken. Er wordt veel ondernomen, initiatieven die geslaagd zijn en herhaald zullen worden. Speerpunt 2. Vrijwilligers. ‘We zijn er nog niet,’ aldus Frits, ‘we blijven altijd zoeken naar vrijwilligers.’ Aan Speerpunt 3 gaat de preses in zijn ‘Van de voorzitter’ voorbij. Goed nieuws is  dat er een opvolger is gevonden voor de vertrekkende Mandy Pieterson. Zijn naam is Rob Hofman. Ook is er een bestuurslid Commercie aan boord gekomen, Ymke Hoeksma. Sportief heeft de Bloemerdclub de wind mee. Het 1ste elftal met trainer Hein van Heek maakt kans op de periodetitel en ook Vrouwen 1  plaatste zich voor de nacompetitie en heeft zicht op promotie. Heren 2 lijkt op het punt te staan een periodetitel te veroveren. Al met al een in vele opzichten goed begin van voorzitter Frits Wentholt.

 

A.S.C. stelt sterk interim-bestuur voor

Crisis? Wat crisis? Bij A.S.C. is het bestuur enige weken geleden opgestapt. Inmiddels heeft zich een interim-bestuur voorgesteld. 1ste reactie: Uitermate correct heeft het interim bestuur uitleg gegeven over de ontstane situatie. Verschillen van inzicht over het beleid en botsende karakters zijn de redenen van vertrek. Verdriet alom. Petje-af hoe het interim-bestuur zonder modder gooien de afgetreden bestuurders bedankt. Een voorbeeld. Leden wordt verzocht eventueel met vragen te komen, niet met oordelen.

De interim-bestuurders stellen zich voor. Lopend Vuurtje houdt het kort. Te kort? Bezoek dan de A.S.C.-website.

  • Ingrid Stofmeel is secretaris, in het dagelijks leven lerares Nederlands aan het Rijnlands Lyceum en teacher of Dutch bij the International School, moeder van 3 voetballende zoons bij A.S.C.
  • Stephan van de Sman is al als klein jongetje bij A.S.C. binnen gelopen en nooit meer weggegaan. Zelfstandig ondernemer in de media en marketing. Al jaren actief binnen A.S.C.
  • Rick Verhaar is commissaris cricket, al jaren actief in de afdeling voetbal en cricket, is voetbalscheidsrechter, zijn BBQ’s zijn van hoog culinaire gehalte.
  • Wijnand Vehmeijer is relatief nieuw binnen A.S.C, vader van 2 A.S.C.-ertjes, vertegenwoordigt jeugdvoetbal binnen het bestuur.
  • Hans van Aggelen is een oud-gediende vader van 3 volwassen zoons die binnen A.S.C. actief zijn, hij draait bardiensten en is consul.
  • Matthijs Huizing is de tijdelijke voorzitter. Kwam ook als klein jongetje bij A.S.C. om te voetballen en te cricketen. Voetballen doet hij nog steeds bij de veteranen en bij de 7×7. Van 2008 tot 2018 was Matthijs voorzitter. Huizing zit in de gemeenteraad van Oegstgeest.

De interims staan open voor vragen en ideeën. Ze willen leren van het verleden en voorkomen dat zich een crisis als onlangs zich nogmaals voor zal doen. Succes! En wordt vervolgd.

Het interim-bestuur van A.S.C. V.l.n.r.: Wijnand Vehmeijer, Stephan v/d Sman, Hans van Aggelen, Matthijs Huizing, Ingrid Stofmeel en Rik Verhaal.

 

Peer van Paasen (FC Rijnvogels) uitblinker tegen Urk

Na de ruime overwinning op sv Urk (4-1) heeft de commissie van wijze mannen van FC Rijnvogels unaniem Peer van Paasen uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Dat wil wat zeggen. Het college komt tot een conclusie na het bekijken van de videobeelden, gaat in conclaaf en laat dan weten dat iedereen akkoord is. Peer van Paasen dus. Dat moet de middenvelder, die ook komend seizoen deel uitmaakt van het vlaggenschip, goed doen. Tegen Urk scoorde Peer 2x. Zijn  voorwaartse passing zorgden voor ahhhs en ohhhs.

Peer, de uitblinker, gaat heerlijk dineren bij Brasserie Het Havenkwartier. Dit uitstekende restaurant is gelegen in Katwijk nabij de Jachthaven. Kwaliteit en Sfeer zijn werkwoorden bij Het Havenkwartier.

Uit handen van Dirk Dijkhuizen van de FC Rijnvogels Supporters Vereniging, ontvangt Peer van Paasen het cadeau dat past bij de Man van de Wedstrijd: Heerlijk smullen en smikkelen in Restaurant Het Havenkwartier.

FC Oegstgeest is vanaf nu volledig rookvrij!

‘Een rookvrij FC Oegstgeest  betekent wel iets, hè,’ verklaart voorzitter Pepijn Hentenaar. ‘Zo dragen wij bij aan een gezonde sportomgeving én een rookvrije generatie.’ Hentenaar vervolgt: ‘Als bestuur zijn wij trots dat wij deze beslissing al ruim een jaar geleden hebben genomen en intern op veel steun hebben kunnen rekenen.’

FC Oegstgeest heeft deze stap gezet met hulp van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. ZenZ is graag ‘Beter in jouw buurt’, ondersteunt FC Oegstgeest financieel en heeft de samenwerking gezocht met JOGG-Teamfit voor de professionele begeleiding van een coach, op weg naar rookvrij. Klasse!

Namens zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid overhandigt Kornelis Brouwer een cheque met een mooi bedrag aan Pepijn Hentenaar, voorzitter van FC Oegstgeest. Een ‘beloning’ voor het rookvrije complex en als bijdrage aan een rookvrije generatie.

Must Read