donderdag, juli 18, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje (aflevering 43), 24-31 mei

Lopend Vuurtje (aflevering 43), 24-31 mei

-

Tot en met juni 2024 praat Lopend Vuurtje ook jou bij over de ontwikkelingen op de groene mat en in de zaal. De berichtgeving in deze rubriek wordt mede door de vele foto’s gewaardeerd, dat blijkt uit de bezoekcijfers. LeidenAmateurVoetbal staat ook bij deze rubriek open voor input. Blijf ons mailen en bellen, houd ons scherp. Laat gerust je mening horen, spaar ons je kritiek niet. In Lopend Vuurtje wordt de bal gespeeld, niet de man/vrouw. Nooit. Lopend Vuurtje is de ‘liefdesbaby’ van LeidenAmateurVoetbal. Heb jij een voor alle bezoekers belangrijk sportief, grappig nieuwtje of interessant feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met liefst een foto, én je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

      Lopend Vuurtje (aflevering 43) 24 – 31 mei  

SJZ – Afscheid met applaus, bloemen en een traan

Een nieuwe voorzitter en 3 vertrekkende en toch behouden vrijwilligers. De onlangs gehouden Algemene Vergadering van SJZ gaat de boeken in als een bijzondere. Tom van der Meer droeg de voorzittershamer over aan Pieter Koek. Monique Pieterse en Mariëlle van der Geest hebben hun bestuursfunctie beëindigd, maar ze blijven wel behouden als vrijwilliger voor de club. Voorzitter Van der Meer werd benoemd tot Lid van Verdienste. Die onderscheiding werd ook opgespeld bij Mariëlle van der Geest. Monique Pieterse werd opgenomen in de rijen van Ereleden van SJZ. Eerder, in 2011, was zij al benoemd tot Lid van Verdienste.

Van der Meer werd bedolven onder lovende woorden van de oud-bestuursleden Hans van Oosten en Joost Huijgen. Het 2-tal roemde de inzet van Van der Meer in lastige tijden. Onder het bewind van Van der Meer werden 2 seizoenen sterk beïnvloed door Corona. In die tijd kreeg ook Monique een pittige taak te verwerken. De accommodatieproblematiek liep als een rode draad door de periode van Van der Meer en Pieterse, die gedurende lange tijd meerdere bestuursfuncties heeft vervuld.

Mariëlle van der Geest beheerde het bestuurssecretariaat en verzet, samen met haar man Marcel en de nodige vrijwilligers veel werk in het clubhuis. Door het vertrek van Monique en Mariëlle zijn er nog vacatures. Voel je aangesproken en meld je.

De 3 bestuursleden van SJZ, die bij hun vertrek zijn onderscheiden. Vlnr: Mariëlle v/d Geest, Tom v/d Meer en Monique Pieterse.

 

DoCoS JO18-1 – het vlaggenschip van de jeugd – Kampioen!

Op vreemde grond – uit bij rkvv Meerburg – heeft DoCoS JO18-1 een prestatie van formaat geleverd. Met de massaal meegekomen supporters als 12e en 13e man werd het kampioenschap na een zinderende 90 minuten binnengesleept. 0-1. Cas Buiting nam feilloos de penalty. Van 10 gespeelde wedstrijden won DoCoS er 9, één duel verlies. Begeleid door sportief applaus werd het feit uitbundig gevierd. Eerst bij Meerburg en eenmaal terug binnen de vertrouwde veste van de club werd het feest voortgezet, gelardeerd met hapjes en drankjes en koele biertjes. Toen kwamen de kampioenen echt op stoom. De versierde rondvaartboot gleed voor en de rood/witte meute trok door de Leidse grachten.

‘Het bestuur,’ aldus woordvoerder Erwin van der Veer, ‘kreeg met dit kampioenschap de bevestiging van de juiste koers als beschreven in het enkele jaren geleden ingevoerde Jeugdvoetbalbeleidsplan.’

DoCoS JO18-1 kampioen 1ste klasse na de zwaar bevochten apotheose bij en tegen Meerburg JO18-2. Achterste rij vlnr: Cas Buiting, Jilles de Bruin, Tjeerd v/d Kop, Joey v/d Veer, Justin Blok, Sem Pijnacker, Milan Duyndam, Milo Chaudron, Keano Schipper, Mike van Leeuwen, Alpay Sen. Voorste rij vlnr: Stijn Straathokf, Jaimi Boot, Milan Pijnacker, Ties van Kampen, Erwin v/d Veer (trainer). Niet op de foto: Lars van Kuilenburg.

Stefan de Vroome (Voorschoten ’97) behaalt KNVB-diploma

Het 1ste echte voetbaldiploma heeft Stefan de Vroome met mooie cijfers binnengehaald. KNVB Voetbalcoach1 Pupillen. Met een lach van oor-tot-oor nam Stefan het diploma in ontvangst. Bij Voorschoten ’97 zijn ze er  ook blij mee. De club streeft namelijk naar gediplomeerde trainers. Dat is de beste garantie dat de voetballers kunnen rekenen op de beste begeleiding. Stefan de Vroome dus. Alweer een tijdje terug meldde hij zich aan voor de KNVB Welkomstmodule. Met deze module wordt de basis gelegd hoe te trainen, welke spelvormen uit voeren en hoe om te gaan met de spelers. Enthousiast als Stefan is gaf hij aan een volgende stap te willen zetten in de vorm van een KNVB-opleiding. Hij werd toegelaten, ging vol aan de bak en slaagde.

Met zijn eigen team JO8-2 oefende hij al de opdrachten en aldus de clubpraktijkbegeleider Jacco Scholts: ‘Het was vrijwel direct merkbaar dat het team zich ontwikkelde. Niet alleen de tactische oefenvormen kregen de aandacht, maar ook de manier waarop de kids benaderd werden, gestimuleerd en gemotiveerd hun beste beentje voor te zetten.’ Jacco vond het een ‘genot’ om als praktijkbegeleider bij de trainingen en/of wedstrijden te komen kijken. Jacco en Voorschoten ’97 zijn ‘ontzettend trots’ dat Stefan de Vroome het diploma ‘in the pocket’ heeft.

Uit handen van KNVB-docent Deepak Mohanial ontvangt Stefan de Vroome het felbegeerde KNVB VC1 Pupillen diploma.

Bob den Hollander voor ‘eeuwig’ FC Oegstgeestenaar

Jarenlang ging hij voor in de strijd om de 3 punten. Bob den Hollander, aanvoerder van FC Oegstgeest, was een voorbeeld. Hij stimuleerde zijn medespelers, stroopte zijn mouwen op, sleep figuurlijk de messen, strooide met passes alsof het pepernoten waren en zorgde voor de assists die vaak tot de zo gewenste doelpunten en de winst leidden.

Bob den Hollander, een naam als Kick Wilstra, de stripheld. Bob was niet bedacht door een tekenaar, hij was de werkelijkheid. Bob stopt, stond er in chocoladeletters in de media. De bepalende kracht van de hoofdmacht werd eerder dit jaar geveld door een ernstige blessure. Een medisch team verschafte hem een nieuwe kruisband. Het herstel vergt gemiddeld 9 maanden. Voor Bob de reden om te stoppen in de FC Oegstgeest-selectie. Een aderlating van jewelste.

Ga even mee naar afgelopen zaterdag. FC Oegstgeest wint met 4-1 van Floreant en kan zich opmaken voor een finale tegen BSC ’68, dat met 3-1 won van LSVV ’70. De  winnaar promoveert naar de 3de klasse. Feest dus bij FC Oegstgeest. Maar nu het verhaal. Deze winnende zaterdag kende nog een hoogtepunt. Als eerbetoon aan Bob den Hollander heeft FC Oegstgeest Bobs naam verbonden aan de jaarlijkse titel Topscorer Jongens en Meisjes. De première van de onderscheiding volgde direct na het laatste fluitsignaal tegen Floreant. Laurens Mouter, de gelouterde voetballer, die als trainer menig talent ontdekte en op het pad zette, dat carrière heet, reikte in het bijzijn van de naamgever de 1ste bokalen uit. Aan Yade van MO13-2 (40 goals) en Sahil van JO15-2 (45 goals). Alsof het zijn dagelijkse werk is interviewde Laurens de winnaars en Bob. Het werd niet zo maar ‘de boel aan elkaar’ praten, nee: heuse gesprekken over de waarde van het samen voetballen, het leren winnen én verliezen.

De knock-out-competitie om een plek in de 3de klasse gaat over 3 wedstrijden. Bob den Hollander zal de vedettes niet door de 3×90 minuten voorgaan. Wel zal hij langs de lijn aanmoedigen en in de kleedkamers een peptalk houden die tot daden zal leiden.

Bob heeft op één jaar bij Voorschoten ’97 na zijn hele voetballeven in dienst gesteld van FC Oegstgeest. Nu is hij door de naar hem genoemde bokalen voor ‘eeuwig’ verbonden aan deze mooie club.

 

Na de winst op Warmunda kan FC Oegstgeest een gooi doen naar de 3e klasse.  Bob den Hollander viert het feestje mee.

DoCoS: Missie volbracht – rood/wit is veilig

Dennis Olman werd op een cruciaal moment bij DoCoS binnen gehaald. Zijn opdracht: DoCoS mag niet degraderen. Wie met zo’n missie het veld wordt ingestuurd moet over onvermoede kwaliteiten beschikken. Moed staat op de 1ste plaats. Geloof in het kunnen van de manschappen direct daarachter. Verder zijn er ‘bijzaken’ als ‘hoe krijg ik het team op de rails?’ en ‘hoe zorg ik ervoor dat iedereen lekker in het vel zit?’.

De grote optimist Olman leek voor een onmogelijke taak te staan. Niet dus. In de winterstop bedacht hij het strijdplan. Met 7 punten bungelde DoCoS onderaan in de 3de klasse. Een plek in de nacompetitie zou al als een wonder worden ervaren. Lopend Vuurtje geeft keeperstrainer René van Giezen de microfoon: ‘Op de laatste speeldag, verleden week zaterdag bij TAVV (0-1) speelden we de 34 punten bij elkaar. Dat betekende: direct veilig, niks nacompetitie.’ Voor spelers en staf voelden deze prestatie als een kampioenschap. Dan vervolgt René: ‘Voor Chris van Empel en Michael van Voorthuizen was dit hun laatste wedstrijd. Een afscheid. Voor hen zal dit mooie einde van een moeilijk seizoen een gouden rand betekenen.’

Spelers en staf van DoCoS voelt het vege lijf op de laatste speeldag redden als een kampioenschap.
De staf van DoCoS, uitzinnig van vreugde over de positieve finale van het seizoen 2023-2024. Vlnr: André Devilee (trainer 2e selectie en assistent-trainer 1ste elftal), René van Giezen (keeperstrainer), Dennis Olman (hoofdtrainer) en Melvin Zweilstra (assistent-trainer).

MO’s en JO’s E.M.M. ’21 overtuigend in opmars

Wanneer het gezegde: ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’, nog steeds van kracht is, zien de komende jaren er voor E.M.M. ’21 zonnig uit. Op de clubwebsite is een expositie van foto’s te zien. Kampioenteams kijken vrolijk de camera in. Juichend zelfs, met medailles en bekers en trainers en leiders zo trots als het maar kan zijn. Een geweldige ontwikkeling, die ook bij andere voetbalclubs is waar te nemen. Voetbal is razend populair. Het geeft aan hoe verbindend voetballen is, hoe belangrijk voor de sociaal ontwikkeling, en – minstens zo goed – voor je lijf.

E.M.M. ’21 MO13-2 en MO09-1 spelen zich in de kijker. Evenals JO11-4 en JO12-4. Daarom staan als een kers-op-de-taart hun foto’s in Lopend Vuurtje. Mét een foto van E.M.M. ’21 VR1, dat de 1ste ronde van de nacompetitie glansrijk doorstond, 5-0 tegen VEP. Promotie naar de 2e klasse lonkt.

Roodenburg JO8-4: ‘Je ziet ze per maand beter spelen’                                                                                      

Het volgende bericht ontving Lopend Vuurtje: ‘Roodenburg JO8-2 speelde zaterdag zijn laatste thuiswedstrijd tegen FC Oegstgeest JO8-4. Veel spelertjes zijn nog jong. We hebben ze elke maand beter zien worden. Dat kwam vooral door de trainers René van der Meer en Mo Rahou. Ter afsluiting van het seizoen had de begeleiding bekers en medailles gekocht. De prijsuitreiking vond op het terras plaats, veel ouders legden de beelden vast. Een afsluiting is pas compleet als er ook iets gegeten en gedronken kan worden. Met een patatje en een drankje werd genietend op het spannende seizoen teruggekeken.’

Met medailles en bekers en met trainer René v/d Meer op een foto. Met een patatje en een drankje is het seizoen pas echt afgelopen voor Roodenburg JO-2.

Leo de Jong en Marco Hijman nemen afscheid

Na een periode van meer dan 20 jaar, Marco zelfs bijna 25 jaar, hebben Leo en Marco afscheid genomen van het bestuur van SV Aarlanderveen.

Leo de Jong, voormalig voorzitter, heeft de club zien groeien en bloeien. Leo heeft zich bewezen als een echte clubman. Als voorzitter stond hij altijd klaar om te luisteren, te adviseren en te handelen. Leo had oog voor traditie en vernieuwing. Gedurende het voorzitterschap heeft Leo de club door moeilijke tijden geloodst en ervoor gezorgd dat de club sterker is geworden. Leo zijn inzet en betrokkenheid hebben SV Aarlanderveen gemaakt tot wat het nu is: een warme, hechte gemeenschap waar iedereen zich thuis voelt.
Ook Marco Hijman droeg hier flink aan bij. Marco was als secretaris de motor achter de schermen. Hij heeft ontelbare uren besteed aan communicatie, organisatie, het tentfeest en nog vele andere zaken. Marco was altijd bereid om te helpen en ondersteunen en wist de club draaiende te houden. Marco was de schakel tussen het bestuurd, de leden en externe partijen.
Om de heren voor al het werk te bedanken, hebben zij een mooie titel gekregen tijdens de vrijwilligersavond. Leo de Jong werd benoemd tot erevoorzitter van SV Aarlanderveen. En Marco Hijman werd benoemd tot erelid van SV Aarlanderveen. Een prachtige titel, en een mooie plek in het hart van SV Aarlanderveen.
Gelukkig nemen we niet definitief afscheid van de heren. Leo zal nog actief blijven in de technische commissie van de club. Marco Hijman zal nog actief blijven in de businessclub en tentfeestcommissie.
Twee toppers (met bril de voorzitter) nemen afscheid bij SV Aarlanderveen

Word jij assistent-scheidsrechter bij Foreholte?

De selectie van Foreholte zoekt een assistent-scheidsrechter voor het seizoen 2024-2025. Kort-en-bondig worden geïnteresseerden in deze  functie opgeroepen zich te melden via seniorenTC@foreholte.nl.

Het is dat de redactie van Lopend Vuurtje al druk bezet is, maarrrr… Inderdaad, maar. Altijd al grensrechter willen worden of vlaggenist. Die titels bestaan niet meer. Gelukkig maar. Assistent-scheidsrechter is een juiste omschrijving voor de taak. Hij (waarom geen ‘zij’?) maakt deel uit van het arbitrale trio, zijn constatering van bijvoorbeeld buitenspel wordt door de scheidsrechter serieus genomen. Maar er is meer voor de assistenten: ze delen de kleedkamer met de scheidsrechter, betreden gezamenlijk het veld, met de Pupil-van-de-Week. De opkomst wordt met applaus begroet. Ze volgen de toss, zwaaien met de vlag en er wordt begonnen. Na afloop wordt het trio door de spelers bedankt, verlaat de groene grasmat, doucht, verkleedt zich, drinkt nog glaasje (met bitterbal), neemt afscheid en gaat huiswaarts. Daar aangekomen hebben de assistenten veel te vertellen. Assistent-scheidsrechter, wie wil dat niet worden?

Foreholte zoekt een assistent-scheidsrechter voor de selectie.

Valken ’68 zwaait HJO Edwin Kluivers uit

Dat Edwin Kluivers zijn loopbaan als Hoofd Jeugd Opleiding (HJO) voortzet bij VVSB was al een tijdje bekend. Naarmate de datum van afscheid bij Valken ’68 naderde, liep de spanning toch een beetje op. Afscheid nemen is een kunst. Niemand is daar echt goed in. Zeker niet wanneer partijen zo harmonieus hebben samengewerkt als Valken ’68 en Edwin. Het afscheid werd een dag vol plezier, emotie en waardering.

De middag begon met een feestelijk optocht, waarbij Edwin Kluivers voorop liep met de grote trommel. Er waren toeters, bellen en ballonnen. Er werd kort en serieus getraind, gevolgd door een heerlijk ijsje van Erwin. Het watergevecht zorgde voor lachende kinderen en natte pakken. In een gloedvolle speech bedankte voorzitter Jaap Janssen Edwin (en diens vrouw). Het afscheid werd afgesloten met een indrukwekkende erehaag, gevormd door talrijke jeugdspelers. Hield Edwin het droog? Wat een vraag!

Edwin Kluivers verlaat Valken ’68 en wordt HJO bij VVSB. Voorzitter Jaap Janssen zorgde voor warme woorden, cadeautjes en bloemen.

Stompwijk ’92 gaat 2x op kamp

Niet vergeten: luchtbed/matras (geen stretcher) en slaapzak, bord en bestek, rugzak, voldoende oude kleding en oude schoenen, lange broek, trui, windjack, bad- en sportkleding, handdoeken, toilettas, fiets met verlichting en zaklamp.

Vrijdag 14 en zaterdag 15 juni gaan de jeugdleden van Stompwijk ’92 van groep 7 tot en met 16 op Survivalkamp. Survival staat voor ‘overleven’, het worden dus een spannende 2-daagse. Kijk ‘ns wat er allemaal moet worden meegenomen.

Het Weekendkamp van Stompwijk ’92 dat een week later wordt gehouden is volgeboekt.

Conclusie: Kampen zijn norm populair.

RCL MO11-1 weerstaat concurrent Katwijk en wordt kampioen

Er werd door de meiden van RCL MO11-1 best met enige spanning opgekeken tegen de ontmoeting met Katwijk MO-2. Zowel RCL als Katwijk gingen nek-aan-nek richting kampioenschap. Wanneer het beslissende duel dan echt voor de deur staat moet je er wel klaar voor zijn. Het is aan de trainers om de meiden optimaal voor te bereiden. Dat betekent: stevig trainen en de tactiek tot in detail bespreken.

De uitslag is inmiddels bekend, de websites hebben gewag gemaakt van een enerverende wedstrijd, in het voordeel van de RCL-meiden beslist met 4-2. De ontlading is dan groot. In het clubgebouw van rood/witten werd de kampioenswedstrijd geanalyseerd, besprenkeld met koele cola’s. Bij elkaar blijven, meiden, volgend seizoen een trapje hoger er weer lekker tegenaan.

RCL MO11-1, kampioen na een razend spannende competitie. Met dank aan de trainers Tobias Zerbes (links) en Raoul Deijn.

De Onderlinge van ASC telt louter winnaars

Aan de prijsuitreiking lijkt geen einde te komen. Tot genoegen van de deelnemers aan de jaarlijkse traditie bij A.S.C.: De Onderlinge. ‘Een vurrukkuluk toernooi’, volgens velen. Er wordt de tijd voor genomen. Medailles, bekers, trofeeën worden uitgereikt met puntige speechjes en hier en daar een geestige prikkel. Het toernooi is niet meer weg te denken. Zelf-samengestelde teams nemen het op kleine veldjes op in de strijd om de Gé Schoonwater Bokaal. Evenals bij eerdere edities is ook dit jaar de Onderlinge Commissie weer volledig in control. Er is geen wanklank te horen. Dat alles zo tot in de puntjes is geregeld komt door de maandenlange voorbereiding in Café De Vergulde Kruik. Dat deze De Onderlinge met 5 sterren de geschiedenisboeken ingaat heeft meerdere redenen. De commissie houdt het op 2: het zonovergoten weer en de schitterende mix van oud en jong, talent en een ietsie-pietsie minder talent, leden en oud-leden en fanatiek en minder fanatiek spel en publiek.

Er zijn ook nu een aantal prijzen te winnen.

  • Det’s Talent, waarvoor René Dettmer (wie kent hem niet?) hoogstpersoonlijk de velden afstruint, op zoek naar verborgen pareltjes. In de persoon van Frans de Weger vindt René een ruwe diamant. Ouder? Ja! Onnavolgbaar? Ja!
  • Na het terugkijken van de video’s blijkt het voor de commissie niet mogelijk één speelster van het Toernooi aan te wijzen. Het worden er 5. De bokaal zal wisselend op de schoorsteenmantel van de dames staan.
  • De Gé Schoonwater Bokaal, het meest prestigieus, gaat naar Team Aggel. Team A. van Garde krijgt billenkoek. De als echte clasico aangekondigde finale verzandt, vanwege de te kleine selectie van Team A. van Garde.

Dat na afloop vol gas wordt gezet op de tapinstallatie, zal niemand verbazen. Het wordt even rustig, wanneer de namen worden genoemd van hen, die liever achter de schermen blijven. Niet dus. Thomas en Elze Goebel, Dick van Paridon, Chris Zweistra, Ingrid Stofmeel en Stephan van der Sman. Er wordt  geklapt, gejoeld, gejuicht en de tapjes worden gulzig aan de mond gezet.

Klaar voor het hoogtepunt van De Onderling: de finale om de Gé Schoonwater Bokaal. Team Aggel (links) en Team A. van Garde.
De prestigieuze Gé Schoonwater Bokaal gaat naar Team Aggel, dat tijdens deze De Onderlinge geen kind heeft aan Team A. van Garde.
De belangrijkste individuele prijs van De Onderlinge gaat naar Frans de Weger. Hij beklimt het bordes en bedankt zijn aanhang.
De commissie kan geen Speelster van het Jaar aanwijzen. Er is veel talent tijdens deze De Onderlinge aan de bal. Het worden 5 speelsters die zich stuk-voor-stuk hebben onderscheiden.

Bij RCL draait het Rad een extra rondje voor het goede doel

Na elke thuiswedstrijd van RCL draait het Rad van Avontuur op volle toeren. Het is een populair onderdeel van de 3de helft. De club wordt gesteund en de kans op een mooie prijs is groot. Zo ook deze zaterdag. Ronald Nieuwenhuizen, voormalig 1ste elftalspeler en voorzitter van de RCL Supporters Vereniging, draait aan het Rad dat het een lieve lust is. Supporters en gasten laten zich meeslepen in Ronalds enthousiasme en bezorgt de lotenverkoopsters handenvol prettig ‘werk’. Nu werd een extra ronde gedraaid. De opbrengst daarvan zou naar Sjok gaan, Stichting Jongeren Op Kamp. Er werd € 500,00 opgebracht, dat linea recta naar Sjok gaat. Maar er was ook een winnaar te melden. Bob van Overloop, een fervent Ajacied, mag met een verzorgd ‘Family and Friends’-arrangement een complete wedstrijd in de Kuip bezoeken.

Uit handen van voormalig 1ste elftalspeler en huidig voorzitter van de RCL Supportersvereniging Ronald Nieuwenhuizen (links) ontving Ajacied Bob van Overloop zijn prijs, een verzorgd bezoek aan een wedstrijd in De Kuip.
Het Rad van Avontuur draaide bij RCL extra voor Stichting Jongeren Op Kamp. Wil jij ook doneren? Check de QR-code op de poster.

Oproep voor alle supporters van RCL JO17-2: Kom kijken!

De datum van 1 juni staat in de agenda’s van spelers en staf van RCL JO17-2 vet omcirkeld. Op deze zaterdag spelen de mannen tegen Rijnsburgse Boys. Het wordt een regelrecht ‘eggie’: de finale van de KNVB Beker. Caryl Jonis, Hoofd Onderbouw bij RCL, tevens de hoffotograaf van de rood/witten, is de spreekbuis van de RCL-finalisten. ‘De wedstrijd begint om 11.30,’ zo laat hij per -mail weten. ‘Er wordt op het neutrale veld van Jodan Boys in Gouda gespeeld. Onze JO17-2 kan alle support gebruiken, die er maar is. De Rijnsburgse Boys mogen  dan ‘de uien’ heten, maar voetballen kunnen ze.’ Spelers en een deel van de supportersschare gaan met de bus naar Gouda. Dat gebeurt met dank aan RECO, Barendse Loodgietersbedrijf en Zandbergen Tuinen. ‘Kom kijken,’ luidt de uitnodiging van Jonis.

RCL JO17-2 speelt zaterdag tegen Rijnsburgse Boys om de KNVB Beker.

FC Rijnvogels: Jacco Scholten schuift aan in Het Havenkwartier

Na het 1-1 gelijke spel tegen DEM uit Beverwijk heeft de FC Rijnvogels commissie van wijze mannen Jacco Scholten uitgeroepen tot de Man van de Wedstrijd. De motivatie: ‘De centrale verdediger speelde een sterke pot. Fris als een hoentje aan het eind van de competitie won Jacco nagenoeg al zijn persoonlijke duels, hij straalde rust uit in de defensie, autoriteit.’ Met zo’n recensie kan je thuis komen. Om vervolgens lekker te gaan eten in Het Havenkwartier. Dat is de smakelijke beloning voor de beste man van de wedstrijd. ‘Ik ben er verguld mee,’ straalde Jacco, toen hij de dinerbon in ontvangst nam van Gert van Dijk van de FC-Supportersvereniging. ‘Ik houd van lekker eten in een gezellige sfeer.’ Dan  zit Scholten snor. Maar dat weet hij ook wel. ‘Het werd tijd dat ik ook eens in de watten wordt gelegd,’ lachte hij. Brasserie Het Havenkwartier is gelegen midden in Katwijk, nabij de jachthaven.

Jacco Scholten neemt de dinerbon enthousiast uit handen van Gert van Dijk van de FC Rijnvogels Supporters Vereniging aan. ‘Ik heb nu al lekkere trek,’ glimlachte hij tegen de fotograaf.

Selectie Meerburg naar ZZ Leiden

Een groot deel van de Meerburg selectie was afgelopen donderdag aanwezig bij de 2de finale wedstrijd van Zorg & Zekerheid Leiden tegen Heroes Den Bosch. Onder toeziend oog en support van Meerburg won de thuisploeg ook deze wedstrijd en staat het op matchpoint om de algehele landstitel in het basketbal voor de 6de keer binnen te halen.

Doordat een tweede plek in de competitie is behaald in combinatie met een periodetitel,
hoeft Meerburg 1 dit weekend niet in actie te komen. Ter vermaak en ontspanning trok een groot gedeelte van de Meerburg-selectie (een paar jongens moesten werken bij Zorg & Zekerheid) naar sportcomplex 1574 om de basketballers van Zorg & Zekerheid Leiden aan te moedigen.

Meerburg staat voor twee finales en heeft simpel gezegd aan twee overwinningen
genoeg om promotie naar de 3de klasse te realiseren. Gek genoeg is dat ook wat de
basketballers van Zorg & Zekerheid Leiden willen voor het behalen van de landstitel en de
eerste horde werd donderdag genomen. Voor een volle zaal werd, na een ietwat slap
begin, vanaf halverwege de wedstrijd afstand genomen van Heroes Den Bosch en
uiteindelijk overtuigend met 83-65 gewonnen.

Na de wedstrijd gingen spelers en staf van Meerburg en Zorg & Zekerheid Leiden met
elkaar op de foto. Hopelijk kan Zorg & Zekerheid Leiden zaterdag het karwei afmaken en
de landstitel meenemen naar Leiden, dan kunnen ze daarna Meerburg komen aanmoedigen.

Op 8 juni om 14:30 zal Meerburg op het eigen complex aantreden tegen de winnaar van
het duel VVOR-WCR. Komt allen om een waar voetbalfeest te beleven.

RCL heeft de staf Heren-selectie voor komend seizoen rond

Henk Buijn (Technische Commissie senioren) heeft een belangrijke rol vervuld om de staf rond de selectie rond te krijgen. Deze week zijn de laatste contracten getekend. Onder leiding van Alex Redel, de nieuwe hoofdtrainer RCL 1) bouwt RCL verder op wat de huidige staf heeft neergezet.

De staf RCL-Heren-selectie. Zittend vlnr: Ruud Fortman (hoofdtrainer RCL 2), Dany Plezier (assistent-trainer RCL 2), Henk Buijn (TV-selectie senioren), Alex Redel (hoofdtrainer RCL 1); staand vlnr: Albert de Groot (teammanager RCL 1), Lucas Boers (verzorger/hersteltrainer), Frits Wentholt (voorzitter RCL), Stephan de Niet (assistent-trainer RCL 1), Ron Sinteur (TC-selectie senioren), Harold Overmars (bestuurslid voetbalzaken jeugd). Niet op de foto Andrew Bontje (teammanager) en Fabian Schouten (keeperstrainer)

Voetballers en supporters van vv Zwammerdam:

‘Geef de paarden de rust die ze zo verdienen’

De buren van vv Zwammerdam hebben een Paardenrusthuis en – pension met bijna 20 paarden. Hun leeftijden variëren op dit moment van 2½  tot en met 32 jaar. Sommige van de oudere paarden hebben blessures in de vorm van artrose, slijtage, slecht zicht en ook ouderdomskwaaltjes. Dat laat het bestuur van Zwammerdam namens ‘rusthuis- en pensionhouder’ Bea de Breuk op de website weten. Vanwaar dit bericht? Bea wil de paarden in alle rust laten genieten van hun oude dag. Helaas wordt die rust vaak verstoord door onverwachte harde geluiden of bewegingen. Die bezorgen de 4-voeters heftige schrikreacties, met vervelende gevolgen. Blessures door snelle draaiingen, door vallen of doordat ze door het schriklint rennen.

Dat is nog niet alles. ‘Ons gedrag,’ aldus het bestuur, ‘zo nu en dan zijn wij niet te beroerd en ook de supporters van de bezoekende club niet, om bij belangrijke wedstrijden vuurwerk af te steken.’ Daar zijn de paarden die bij de familie De Breuk wonen, niet blij mee. Het bestuur gaat hier in de toekomst beter rekening mee houden. Hoe? Geen (knal)vuurwerk bij thuiswedstrijden. Bij een enkele wedstrijd is een groene rookbom bij de opkomst van de spelers meer dan voldoende. Dan wordt er sfeer gemaakt zonder de paarden tot last te zijn. ‘Laat het knal-vuurwerk kan in het veld beter aan de spelers van Zwammerdam overlaten,’ besluit het bestuur, met een knipoog.

Bea de Breuk hoopt en verwacht dat spelers en aanhang van vv Zwammerdam en die van bezoekende clubs rekening houden met de kwetsbaarheid van haar paarden.

Nagekomen bericht via partner ZZ Leiden Basketbal:

Partner van ZZ Leiden voorzitter Marcel Verburg plotseling overleden

Leiden, 31 mei 2024

In de middag van 30 mei is Veronique van Velzen, de partner van de voorzitter van Zorg en Zekerheid eredivisiebasketbal Marcel Verburg, totaal onverwachts overleden als gevolg van een ruptuur in de aorta (scheuring van de hoofdslagader). Zij werd onwel in Winkelcentrum de Stevensbloem en heeft Verburg nog kunnen bellen. Hij is direct naar haar toegereden en heeft een ambulance gebeld. Driekwartier later kreeg Verburg in het LUMC van de artsen het brute nieuws te horen dat zij was overleden.

Een aantal uren later speelde zijn club de 2e wedstrijd van de finale om het landskampioenschap, thuis in een nagenoeg uitverkochte Arena 1574. Het hartverscheurende nieuws is door het bestuur na de gewonnen wedstrijd aan de coach en enkele betrokkenen meegedeeld. De verslagenheid over het grote verlies is bij alle betrokkenen van ZZ Leiden enorm. De gedachten van iedereen bij de club gaan uit naar Marcel Verburg en de familie en vrienden.

Morgenavond speelt ZZ Leiden in Den Bosch de 3e wedstrijd van de playoffs-finale met een speciaal embleem op het shirt ter nagedachtenis aan Veronique. Mochten zij de wedstrijd winnen en kampioen van Nederland worden, volgt zondagmiddag een officiële huldiging van de ploeg vanaf 14.00 uur bij de Vismarkt naast het stadhuis van Leiden. Voorafgaand zal het team een boottocht door de stad maken vanaf 13.00 uur.

 

Andermaal meer dan triest nieuws derhalve. Onze redactie wenst Marcel en alle nabestaanden heel veel sterkte toe dit verlies te dragen.

Must Read