zondag, juli 21, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje (de laatste van het seizoen), deel 45 (9-16 juni)

Lopend Vuurtje (de laatste van het seizoen), deel 45 (9-16 juni)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 45. De 24ste van 2023 en tevens de laatste van dit fraaie seizoen. Hopelijk heeft u er van genoten!

 • FC Rijnvogels: Vanaf komend seizoen worden alle O8 t/m O12 teams voorzien van trainingspakken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de firma DBT Energie. Eigenaar Jan-Willem van Delft is met zijn bedrijf sinds het seizoen 2019-2020 sponsor van onze club, en wilde graag iets extra’s voor de jeugd doen. We zijn ontzettend blij met deze geste, en kijken er naar uit om de teams rond te zien lopen in de prachtige nieuwe pakken! Jan-Willem, bedankt!
 • Jeffrey van Klaveren wordt de nieuwe Hoofd Jeugdopleidingen (HJO) bij v.v. Kagia en volgt daarmee Andre Markus op die na dit seizoen stopt als HJO. Van Klaveren is geen onbekende binnen de club. Hij is vader van Boris, Max en Jack, maakt sinds twee seizoen deel uit van de VTC jeugd, is jeugdtrainer en speelt af en toe een wedstrijdje bij de senioren.

 • Zaterdag 24 juni gaan we het seizoen afsluiten. Wij, EMM’21,  hebben voor alle leeftijdscategorieën een leuke activiteit. Hieronder staat het programma. Kijk bij welke leeftijdsgroep je hoort en zorg dat je een kwartier voor aanvang aanwezig bent.
  Ook vriendjes, vriendinnetjes en andere belangstellenden zijn ook welkom. Meer weten? Zie onze website!
 • Een goede organisatie, hulp van de weergoden en enthousiaste deelnemers waren ook nu de goede ingrediënten voor een prachtig toernooi bij FC Oegstgeest. Zie de foto-impressie op onze website. Voor afgelopen zaterdag 10 juni stond het inmiddels traditionele familietoernooi weer op het programma. De organisatie had weer een mooi programma opgesteld. Bovendien heeft de organisatie voor alle finales ondersteuning gevraagd bij de scheidsrechterscommissie voor het inzetten van de clubscheidsrechters. Zodra de prijzen in zicht komen is een objectieve scheidsrechter natuurlijk wel gewenst 🙂
 • Tropisch warm, smoothiefietsen, Ronald McDonaldhuis Leiden, toch voetbal, feest en …… water! Veel water! Ondanks de warmte kunnen we terug kijken op een geslaagd evenement. Alleen maar winnaars. Dat geldt niet alleen voor de spelers, maar zeker ook voor de begeleiders en de vele vrijwilligers die hun grote aandeel hadden in het slagen van dit unieke toernooi.Het begint al aardig op een reünie te lijken, met elk jaar weer de bekende gezichten.Iedereen bedankt! Graag tot volgend jaar! Trainers/begeleiders G-afdeling UVS.
 • Op de website van UVS is de eeuwige topscorerslijst van de club gepubliceerd. Boy Tetteroo heeft de 2e seizoenshelft vier doelpunten gemaakt en is hierdoor gestegen van plaats 28 met 22 doelpunten.
 • Op zaterdag 17 juni 2023 wordt bij LVV Lugdunum een reünie georganiseerd. Een mooi moment om samen herinneringen op te halen aan de rijke geschiedenis van onze mooie Leidse club. Op de site valt te lezen: van 17 tot 21 uur.
 • Even was er sprake van dat ex-prof Erik Falkenburg, geboren Leidenaar, zou neerstrijken bij LSVV’70 na dit seizoen. Dat feest gaat echter niet door. De middenvelder zal gaan spelen bij Swift in Amsterdam.
 • De familedag bij VV Koudekerk was weer geslaagd. De club staat er goed voor en de hoofdmacht presteerde uitstekend. Een smetje; er werd weer gedaan aan ‘eieren gooien’, als ludiek onderdeel van deze dag. Stoppen met die flauwekul en bedenk wat beters.
 • Het tweede elftal van SV Aarlanderveen is zaterdag 3 juni kampioen geworden door uit bij SV ARC een nipte maar zeer verdiende overwinning te boeken. Dit in de vijfde klasse. Weliswaar geen succes voor de mannen van 1 in de nacompetitie, maar zo kon er toch een feestje worden gevierd in de polder.
 • Vind je voetbal wel leuk, maar vind je het niets om in het weekend in de regen met zijn elven achter een bal aan te rennen? Dan is zaalvoetbal waarschijnlijk een betere keuze. Een gestroomlijnde en intense versie van de sport, met een dak boven je hoofd. Een van de Stompwijk’92 Heren zaalvoetbalteams is op zoek naar nieuwe spelers. Misschien is het iets voor jou. Het is niet nodig om ervaring met (zaal-)voetbal te hebben. Speelavonden zijn meestal op maandag, soms een andere doordeweekse dag. Ook als je al wel veldvoetbal speelt kan zaalvoetbal een leuke toevoeging zijn aan je voetbalcarrière. Veel topspelers hebben een verleden in het zaalvoetbal. Lijkt het je wat om deze mooie vorm van voetbal te beoefenen of heb je vragen, neem dan gerust contact op met zaalvoetbal@stompwijk92.nl
 • Champagne, medailles en een platte kar. Dat kan maar een ding betekenen: een nieuwe kampioen binnen de vereniging! En jawel, Foreholte 4 zondag mocht zich de beste van de competitie noemen. Dan was allerminst een vanzelfsprekendheid, beaamt ook aanvoerder Ramon van Werkhoven. Want na een spetterende start, kwam de klad er overduidelijk in in het team. Hoe is het toch goed gekomen? Zie voor het antwoord de website van de Voorhouters.

Alvast een prettige vakantie. We heropenen Lopend Vuurtje op vrijdag 11 augustus. De komende week echter nog wel veel ander nieuws op deze website.

 • RCL: Onze oud-speler Saïd Hamulic vereerde ons met een bezoekje en overhandigde zijn shirt. Dit shirt is de start van een eregalerij van iedereen die naar een profclub is gegaan. Marcel IJzendoorn was zijn leider in de JO13. Perry van Es zijn trainer destijds. Saïd heeft bij verschillende clubs gespeeld en is via een omzwerving bij Toulouse terechtgekomen. Hij speelde van zijn 8e tot 12e jaar bij RCL en is daarna via UVS, Quick Boys, Alphense Boys, DFK Dainava (Litouwen), Stal Mielec (Polen) bij FC Toulouse actief. Saïd vond het erg leuk om weer even bij RCL te zijn en hoopt in de toekomst nog een keertje langs te komen op een speeldag. Hij wil aan alle RCL-ers meegeven dat je nooit moet opgeven en altijd je droom moet blijven najagen. Hij hoopt dat zijn verhaal anderen kan motiveren/inspireren.
 • In de zomervakantie gaan de crickettrainingen voor de jeugd gewoon door bij ASC in Oegstgeest. Langs deze weg willen wij alle voetballers uit de onderbouw uitnodigen om deel te nemen. Er zijn trainingen op dinsdag, woensdag en donderdag van 16.00-17.30. De trainingen zijn op basis van vrije inloop. Geen verplichtingen dus en zeer leuk om te doen!
 • Het seizoen zit er bijna op, voor de meeste clubs al even of juist langer, maar er wordt ook alweer vooruit gekeken. Onze redactie kwam de eerste aankondigingen al weer tegen van oefenduels in augustus. Zo speelt Woubrugge op zaterdag 12 augustus thuis tegen SV Aarlanderveen. De aftrap is om 14.00 uur. Onze redactie ziet alle oefenprogramma’s graag verschijnen. Graag mailen naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl of appen naar Hennie Kanbier. Insturen wordt op prijs gesteld, ook al vieren wij wel vakantie van 21 juni tot en met 7 augustus. Wel zullen gewichtige zaken nog worden gedeeld op onze website zoals de indeling der competities etc.
 • De selectie van Kickers ’69 is met de komst van Emile Albert de la Bruhéze, Pim Brinkhof en Sebastiaan Huigsloot versterkt. De drie spelers zijn afkomstig van het Amstelveense A.F.C. Nautilus. En nog meer goed nieuws: Het bestuur is verheugd te kunnen melden dat hoofdsponsor PW Bouwgroep het contract met 3 jaar heeft verlengd. Het bouwbedrijf uit Leimuiden is sinds het seizoen 2017 – 2018 als hoofdsponsor verbonden aan onze club.
 • Roodenburg is er helemaal klaar voor: ,,Afgelopen donderdagavond vond in het jeugdhonk de bijeenkomst plaats van de selectie voor het komend seizoen. De selectie wordt komend seizoen getraind door Mohamed Bougrine en zijn assistent wordt Ahmed Farhane.  De leider van 1 is Mo Laamiri. Het tweede team wordt getraind door Benyounes Rhious en zijn assistent is Jan van der Reyden. De keeperstrainer is Michael van Nijnatten. Verzorger is Dennis Gressie en onze Bambi blijft het tenue wassen.”
 • Na het daverende succes van vorig jaar organiseert Valken’68 wederom een 3 dagen durend voetbalfeest op sportpart ’t Duyfrak. In de komende zomervakantie wordt er op woensdag 16, donderdag 17 en vrijdag 18 augustus 2023 voor jongens en meisjes uitkomend in de elftallen van de leeftijdscategorieën JO8-MO8 t/m JO14-MO14 (vanaf 6 jaar tot en met 14 jaar) weer een onvergetelijke Valken’68 Voetbal3daagse georganiseerd. Tijdens de Valken’68 Voetbal3daagse staat voetbal en plezier, drie volledige dagen (tussen 10:00 uur – 15:00 uur) centraal. Op de voetbalvelden van Valken’68 worden verschillende en nieuwe spel,- techniek,- en partijvormen gedaan en staat het plezier van de deelnemers voorop.
 • Op zaterdag 1 juli organiseert UVS de jaarlijkse medewerkersdag. Dit jaar zijn naast alle vrijwilligers en partner ook medewerkers (betaalde krachten) en hun partner uitgenodigd om aan te sluiten bij deze gezellige middag. Die dag willen we alle vrijwilligers van UVS bedanken voor hun grote inzet in het afgelopen seizoen. We nodigen iedereen uit in het clubhuis (bij mooi weer uiteraard het terras) om 15:00 uur waar we – onder het genot van een BBQ- er een gezellige dag van gaan maken. We verzoeken iedereen zich uiterlijk 26 juni aan te melden.
 • DoCoS kijkt verder dan het seizoen lang is. Op 3 november is er een BNGO- avond met natuurlijke mooie prijzen en gezelligheid. Noteer alvast maar in de agenda.
 • Teylingen sluit het seizoen af: ,,Het seizoen loopt nu toch echt op het eind, dus komt de jaarlijkse Slotdag naderbij. Op zaterdag 24 juni staat het sportpark nog één keer bol van de activiteiten voor jong en oud. We starten de dag al op tijd met een allerlaatste hummeltraining en een mixtoernooi voor onze jeugd. Niet lang na de jeugd betreden ook de senioren de velden voor hun klutstoernooi. Tijdens deze toernooien is rondom de velden ook volop gezelligheid, onder andere met een leuk luchtkussen voor de kleintjes.”
 • Het diploma KNVB cursus Verenigingsscheidsrechter is door alle deelnemers gehaald. Dus FC Oegstgeest is weer een aantal gediplomeerde Verenigingsscheidsrechters rijker! Afgelopen maandag avond stond de laatste cursusavond gepland. Dit was de vierde bijeenkomst van een cursus die begon op maandag 27 maart. Met afgelopen maandag de eindtoets die door iedereen is behaald!
 • Alvast een prettige vakantie. We heropenen Lopend Vuurtje op vrijdag 11 augustus. De komende week echter nog wel veel ander nieuws op deze website.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read