zondag, juli 21, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, deel 44 (2-9 juni)

Lopend Vuurtje, deel 44 (2-9 juni)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 44. De 23ste van 2023.

 • Kagia: ,,De zomerstop gaat in na de slotdag op zaterdag 24 juni 2023. Trainen is op de kunstgrasvelden mogelijk tot vrijdag 23 juni 2023. Daarna zijn de velden gesloten. Vanaf maandag 14 augustus 2023 zijn de velden weer geopend voor trainingen. De werkelijke start van de trainingen is de verantwoordelijkheid van de (nieuwe) trainer.”
 • Kennis en kunde zouden een leven kunnen redden: ,,Op maandag 11 en woensdag 13 september 2023 wordt er door Kagia een Reanimatie en AED cursus voor leden en vrijwilligers aangeboden. Voor beide avonden zijn er maximaal 10 plekken (vol = vol). Aanmelden kan door een e-mail te sturen.”  Goed zo Kagia!!!!
 • Nieuwe leden zijn welkom bij bijna alle clubs. Bij Sporting Leiden bijvoorbeeld: ,, Sporting Leiden zet in op jeugd! Ben je een talentvolle voetballer van begin 20, heb je ambitie en je wil selectievoetbal spelen? Meld je dan nu aan bij Sporting Leiden.”
 • Of bij Lugdunum: ,,Wil je starten met voetballen of wil je ongedwongen recreatief of prestatief spelen? Dan kun je bij Lugdunum terecht. Lugdunum is een laagdrempelige, gezellige én gezonde Leidse voetbalvereniging waar plaats is voor jeugd (vanaf 4/5 jaar), seniorenvoetbal en vrouwenvoetbal. Tot aan de voetbalpensioengerechtigde leeftijd. En die leeftijd bepaal je natuurlijk zelf!”
 • In 2024 bestaat Teylingen 100 jaar. Dat wordt feest. Vandaar dat een jubileumcommissie is samengesteld die al enige tijd in voorbereiding is op dit komende jubileumjaar. Wat we in het jubileumjaar allemaal van plan zijn houden we nu nog even geheim. Maar zelf zijn we best tevreden met wat er in de planning staat. We dagen jullie uit om op de slotdag zaterdag 24 juni 2023 aanwezig te zijn. In de middag onthullen we het jubileumlogo en geven we jullie meer inzicht in wat er op het programma staat.
 • Met trots kan het bestuur van FC Rijnvogels mededelen dat het een nieuwe tak aan onze voetbalafdelingen zal gaan toevoegen. Vanaf komend seizoen zal het eerste zaalvoetbalteam onder de vlag van FC Rijnvogels haar wedstrijden gaan spelen. Een mooi unicum in onze voetbalgekke gemeente en daar zijn we trots op. Voor wie? Wanneer? Competitie of recreatief? Alle informatie is terug te vinden op de site van de Katwijkse club.
 • Nog meer FC Rijnvogels: ,, Het is (bijna) zomerstop na een succesvol en druk seizoen 2022-2023. Sportpark de Kooltuin is het afgelopen seizoen weer intensief gebruikt, wat vraagt om onderhoud van diverse ruimtes, velden, groen en overige onderdelen. Daarom wordt er op zaterdag 17 juni 2023 een klussenochtend georganiseerd van 08.00 uur – 13.00 uur, met aansluitend een welverdiende BBQ na het harde werken. We zijn dus op zoek naar vrijwillige toppers op het gebied van schoonmaken, bouwkundige zaken, tillen en sjouwen, schilderwerk, hoge druk reiniging en andere kleine (opruim)werkzaamheden. Alle hulp is welkom!
 • Met Easy Active, onze buren, hebben we een samenwerkingsovereenkomst. Alle leden van RCL kunnen tegen een gereduceerd tarief van €27,95 per 4 weken (vanaf 1 juli €28,95) komen trainen. Dit lidmaatschap is maandelijks opzegbaar en zonder inschrijfkosten. Ideaal dus om deze zomer fit te blijven.
 • René van Giezen is met ingang van het nieuwe voetbalseizoen de nieuwe keeperstrainer van DoCoS. Van Giezen is afkomstig van Sporting Leiden en zal op dinsdag en donderdag de keeperstraining van DoCoS gaan verzorgen.
 • Kunst in Aarlanderveen: ,,Onder belangstelling van ca 30 leden heette Leo de Jong als voorzitter de aanwezigen welkom voor de bijzondere ledenvergadering. Deze vergadering was noodzakelijk om goedkeuring aan de leden te vragen om het hoofdveld te vervangen door een kunstgrasveld met wedstrijdverlichting en een nieuwe infrastructuur rondom het veld. Kort en goed: in juli wordt begonnen met de aanleg.
 • Afgelopen zaterdag 3 juni heeft tijdens het 75 jarige reüniefeest van SV Warmunda Jan van der Voet uit handen van wethouder Marlies Volten een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen. Het afgelopen decennium heeft Jan van der Voet zich vrijwillig ingezet voor verschillende verenigingen binnen de Warmondse gemeenschap
 • Woubrugge: Wil jij zaterdag naar Roelofarendsveen om de belangrijke wedstrijd tussen Sportief en Woubrugge bij te wonen? Ga dan met de bus mee. Voor € 10,00 per persoon wordt je naar Roelofarendsveen gereden en uiteraard ook weer naar Woubrugge terug. Busje komt zo!
 • Beste allemaal van Voorschoten 97: In december 2022 mochten wij voetbalkleding bij jullie ophalen voor “ons” Gambia. Wij komen daar al sinds 2000 en proberen de bevolking een handje te helpen met het graven van waterputten, bouwen van een apotheek, repareren van daken en huisjes. Maar ook jullie helpen de bevolking door het geven van voetbalkleding. Welke natuurlijk niet alleen tijdens het voetballen wordt gedragen. Want al heb je geen team dan vorm je gauw een team van familie of vriendjes zodat je ook een shirtje kan krijgen.  Maar er wordt wél veel gevoetbald. Voetballen is wel de goedkoopste , dus enige sport die ze kunnen doen.
  We delen ook aan anderen uit, meisjes of andere kinderen waarvan we weten dat die het erg goed kunnen gebruiken. Maar eigenlijk kan iedereen het goed gebruiken want Gambia is één van de armste landen ter wereld. Dus jullie keuze om de kleding aan ons te geven is een geluk voor heel wat kinderen.
  Ze zijn heel dankbaar en zijn er ook zuinig op. Hoe grappig is het als we ergens zijn en we zien een jongetje lopen met een shirtje van Voorschoten, die hij 4 jaar geleden heeft gekregen. Helemaal verwassen en verschoten maar nog steeds dragend.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read