Foreholte verliest bekerduel na strafschoppen

Districtsbeker- In de zinderende slotfase van het aantrekkelijk districtsbekerduel kopte invaller Boyd Slobbe ver in blessuretijd de ploeg van de jarige trainer Mario Koswal alsnog naast Westlandia: 2-2. Uiteindelijk benutten de Westlanders feilloos de vijf strafschoppen, tegen de vier van de thuisclub en bekeren door.

Het twee klasse hoger spelende Westlandia, wel wat gemakkelijker voetballend, kon dat verschil in de eerste helft geen moment waarmaken, tegen de gedreven spelende ploeg van Koswal. De beste kansen vielen te noteren voor de gastheren. Swen Veenstra zag zijn kopbal na een kwartier spelen rakelings naast buitenkant paal scheren.

Kort daarop werd een veelbelovende aanval van de thuisclub, waarbij de grensrechter van de bezoekers het moest ontgelden, afgefloten door de leidsman. De bezoekers waren nog niet verder gekomen dan een doelpoging waar doelman Piet Meeuwissen geen moeite mee had. Foreholte nam in de twintigste minuut de leiding. Na wat verwarring in de Westlandse defensie schoot Thom Steendam de verdiende 1-0 tegen de touwen. De ploeg van Koswal was kort daarop zelfs dichtbij de 2-0. Kai Verbeek schoot namens de gasten een kans rakelings over de deklat. De grootste kans voor de gasten, vlak voor rust, was voor Hidde van der Arend die zijn inzet van dichtbij rakelings naast zag gaan.

Westlandia nam na rust direct het initiatief waarin de gastheren het een stuk lastiger kregen. De mannen van Koswal werden tot tegenhouden gedwongen, waarin verdediger Jimmy Voorn met een voortreffelijke redding zijn doelman te hulp schoot, en daarmee zo de bezoekers van de gelijkmaker afhield. Het bleek slechts uitstel voor de verdiende gelijkmaker. Verbeek promoveerde, met een simpele voetbeweging, de aangesneden vrije trap van Desley Bransen (1-1). Met een dubbele wissel trachtte Koswal de wedstrijd te kantelen.

Bij een van de spaarzame aanvallen van de thuisploeg kregen Rick Brabander en Sam Lemmers binnen de minuut de kans om de Voorhouters alsnog op voorsprong te schieten. Met nog een zestal minuten op de klok, na een razendsnelle succesvolle counter van de gasten, leek de wedstrijd gespeeld:1-2. Brabander miste in de blessuretijd nog de kans op de gelijkmaker, maar zag ver in de negentigste minuut, ploeggenoot Slobbe een strakke bal van Joost Jansze prachtig binnenkoppen. De goed leidende scheidsrechter maakte direct een einde aan het boeiend bekerduel. In de strafschoppenserie waren de bezoekers met vijf tegen vier de gelukkigste.

Ondanks de uitschakeling in het bekertoernooi keek Slobbe vol trots terug op de wedstrijd. ,,De ploeg heeft het strijdplan van trainer Koswal na zijn analyse goed uitgevoerd. Ondanks het ‘verlies’ kunnen we trots terugkijken op de wedstrijd. De eerste helft waren we gelijkwaardig aan Westlandia, we kregen het echter lastig in de tweede helft. De vermoeidheid ging een rol spelen, waardoor we er niet meer uit konden komen. De ploeg had Koswal een mooi verjaardagscadeau gegund.”

Scoreverloop: 21. Steenders 1-0.  65. 1-1.  84. 1-2.  95. Slobbe 2-2.

Basisopstelling Foreholte Meeuwissen, Van der Velde, Hogenhuis, Ligtvoet, Smits, Berg, Steendam, Voorn, Veenstra, Brabander, Jansze.