woensdag, juli 17, 2024
HomeSponsoringSponsor van de maandLAV-sponsor van de maand februari : Rebel Horeca Groep

LAV-sponsor van de maand februari : Rebel Horeca Groep

-

Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften) moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken om haar artikelen te kunnen plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de rubriek  ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. Deze keer ging LAV op bezoek bij Heleen Duivenvoorde, sales-, marketing- en eventmanager van de Rebel Horeca Groep.

Heleen, kun je wat vertellen over jouw eigen voetbalverleden en wat is jouw betrokkenheid met voetbal?

Heleen: ,,Ik heb zelf nooit gevoetbald, maar heb wel veel aan watersport (kiten, wakeboarden) gedaan. Bij het voetbal vind ik vooral de derde helft het leukst, want ik zit natuurlijk niet voor niets in de horeca’’, lacht Heleen.

 

De Rebel Horeca Groep, wat is dat precies en kun je daar iets meer over vertellen?

 Heleen: ,,Het is allemaal in 1995 begonnen, toen Ruud Witteman de deuren van Einstein aan de Nieuwe Rijn opende. Legendarisch waren de Thaise gerechten van keukenprinses Ratana, die steevast op zondag en maandag geserveerd werden. Alhoewel Thais tafelen in die tijd best wel bijzonder mocht worden genoemd, was een volle bak al snel eerder regel dan uitzondering. Van niets groeide Einstein (foto hierboven) uit tot een begrip in Leiden. Maar ook buiten de Einstein-muren was Ruud erg actief. Zo initieerde hij terrasboten, zorgde hij voor prachtige boomverlichting langs de Nieuwe Rijn en ontpopte hij zich tot medeorganisator van de ijsbaan.”

Vervolgend: ,,De zoon van Ruud, Singha, opende daarna samen met zijn moeder Ratana Thais-restaurant ‘Buddhas’ op de Botermarkt, aan de overkant van Einstein dus. Daarna kwam SpiZe in Den Haag erbij en later ook Grand Café Van Buuren, Pakhuis, Aperitivo (allen in Leiden) en MaMa Kelly in Amsterdam. In 2016 heeft Ruud zich teruggetrokken uit de directie en heeft Singha samen met Bas Bloemink de Rebel Horeca Groep opgericht. Ruud is overigens nog wel betrokken op de achtergrond en pakt alle voorkomende klussen op . Hij ontfermt zich inhoudelijk dan misschien niet meer over Rebel, hij zorgt er nog altijd voor dat alle zaken er prachtig uit (blijven) zien’’, aldus de van origine Noordwijkerhoutse Heleen.

Het kalenderjaar 2020 zal de geschiedenisboeken ingaan als een rampjaar voor de horeca. Kun je iets vertellen hoe je deze periode hebt beleefd?

Heleen: ,,Toen tijdens de eerste lockdown snel duidelijk werd dat de sluiting van de horeca langere tijd zou gaan duren, zijn we begonnen met Take Away & Delivery. We hebben de keukens van Pakhuis, Van Buuren en Einstein samengevoegd tot één keuken. Dat was natuurlijk ook schakelen voor ons personeel. De medewerkers die normaal in de bediening werkten, gingen nu op pad om te bezorgen maar iedereen heeft zijn schouders er onder gezet en is positief gebleven. Omdat er momenteel veel stadswandelingen door ons mooie Leiden worden gedaan, zijn we bij Einstein gestart met Koek & Zopie voor koffie, gluhwein, curryworst, warme chocomel, snert en op zaterdag en zondag ook Tom Kha Kai (Thaise kippensoep) vanuit “Buddhas Soepkar”.

Op deze manier houden we ook het directe contact met onze klanten en kunnen we toch nog onze service verlenen. Toen we in de zomer weer open mochten was dat een feestje, maar het was helaas van korte duur. In januari van dit jaar hadden we nog een mooi een-tweetje met de AH met verwenboxen. Dat viel ook in zeer goede aarde bij de consument.”

,,We hadden in 2020 ook graag het 25-jarig jubileum van Einstein groots willen vieren, maar dat houden de klanten nog van ons tegoed. We zitten alweer een tijdje in de tweede lockdown en hebben nu onze hoop gevestigd op de Paasdagen. Hopelijk kunnen we tegen die tijd onze gasten weer in onze zaken verwelkomen. Tot die tijd bieden we naast onze dinerkaarten voor Delivery & Take Away bij Buddhas, Aperitivo en Einstein ook een scala aan culinaire boxen boordevol lekkers welke we ook nog eens in de wijde regio bezorgen aan via rebelhoreca.nl/verwenboxen.”

 

Heleen, hoe is de Rebel Horeca Groep bij  LeidenAmateurVoetbal betrokken geraakt?

Heleen: ,,Als Rebel Horeca Groep zijn we graag maatschappelijk betrokken. We ondersteunen de Voedselbank, maar ook een grotendeels vrijwilligersorganisatie als LeidenAmateurVoetbal dragen we een warm hart toe. Het amateurvoetbal en de horeca zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. We zien in de weekenden in onze zaken veel voetballers uit de regio, die na hun wedstrijd eerst een hapje bij ons komen eten en daarna gezellig een biertje drinken gaan drinken bij Einstein. Deze samenwerking bevalt prima en wat mij betreft houden we dit zo’’, aldus Heleen tot besluit.

Rebel Horeca Groep

Op 1 oktober 2016 werd de Rebel Horeca Groep opgericht door Singha Witteman en Bas Bloemink. De Rebel Horeca Groep bestaat uit 7 etablissementen (5 in Leiden, 1 in Amsterdam en 1 in Den Haag).

Einstein

Er wordt weleens gefluisterd dat je niet in Leiden bent geweest, als je geen biertje hebt gedronken bij Einstein. En tja, dat kunnen wij natuurlijk lastig tegen spreken. De legendarische studentenavonden op woensdag, de vele feesten en partijen in onze aparte zaal en de vele proostmomenten op de meest bekende hoogleraar die Leiden ooit gehad heeft. Einstein en Leiden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Nieuwe Rijn 19
2312 JC  LEIDEN
T: 071 – 512 53 70
www.einstein.nu

Aperitivo

Bij Aperitivo draait het allemaal om genieten. Op z’n Italiaans. En precies zoals jij dat het allerliefste doet. We stappen af van het traditionele 123’tje met een voor- hoofd- en nagerecht. In plaats daarvan serveren we simpelweg waar jij blij van wordt. Schuif aan voor een charcuterie met een goed glas wijn of kies voor verschillende smaakvolle gerechtjes to share. Maar we serveren ook gewoon een écht goede pizza of een snelle maar voedzame pasta. Alles mag. Alles kan. Het is jouw (Italian) feestje. Je vindt Aperitivo aan de welbekende Breestraat in Leiden, tegenover studentenvereniging Minerva.

Breestraat 49
2311 CH  LEIDEN
071 – 888 84 40
www.aperitivoleiden.nl

BuddHAS

We zeggen wel eens gekscherend dat een bezoekje aan dit Thaise restaurant aan de Botermarkt je het gevoel geeft alsof je op vakantie bent, en op de tropische temperaturen na klopt dit ook wel aardig. Onze volledig Thaise keukencrew kookt volgens eigen recept en met louter ingrediënten die we zelf uit Thailand halen. Ons zeer gevarieerde en uitgebreide kaart, het eigentijdse interieur en natuurlijk de niet te evenaren kookkunsten van de keuken maken een avondje Buddhas elke keer weer tot een klein feestje!

Botermarkt 20
2311 EN  LEIDEN

071-514 00 47
www.buddhas.nl

Grand Café van Buuren

is een zaak met een indrukwekkende geschiedenis. In de vroege jaren ’30 opende in het statige pand aan de Stationsweg het eerste cafetariaketen van Nederland haar deuren. En nu, ruim 80 jaar later, is het nog altijd dé plek waar Leiden samenkomt. Om een hapje te eten, om even snel te werken alvorens op de trein te stappen of natuurlijk gewoon om uitgebreid te genieten van ontbijt tot en met borrel.

Stationsweg 7
2312 AS  LEIDEN
071 – 889 40 77
www.grandcafevanbuuren.nl

Grand Café Pakhuis

Aan de Doelensteeg in het centrum van Leiden vind je het sfeervolle Grand Café Pakhuis. Sinds de grondige verbouwing van het prachtige monumentale pand in 2013, kun je er onder het mom van ‘goed, betaalbaar en gezellig’ maar liefst 7 dagen in de week heerlijk lunchen, dineren of borrelen. Binnen óf buiten, in onze knusse (verwarmde) tuin, welke in de winter overdekt is voor borrels tot 50 personen.

Doelensteeg 8
2311 VL  LEIDEN

071 – 513 66 66
www.pakhuisleiden.nl

SpiZe

Is een eigentijds Asian Bistro in het bruisende centrum van Den Haag. In een moderne  Aziatische sfeer kun je genieten van de authentieke Thaise keuken. Het is concept is net zo eenvoudig als doeltreffend: stel zelf jouw 3-gangen diner samen voor een vaste prijs. Kies je favorieten, of laat je verrassen door de kookkunsten van onze volledig Thaise keukencrew. Natuurlijk ben je ook altijd van harte welkom voor een drankje of een cocktail!

Spui 185
2511 BN  DEN HAAG

070 – 365 28 27
www.spize.nl

MaMa Kelly

In november 2017 opende MaMa Kelly haar deuren in Amsterdam. En op wát voor een plek. Het iconische Olympisch Stadion in Amsterdam-Zuid is waar MaMa sindsdien haar befaamde kip & kreeft met verve serveert. Met een oppervlakte van 1000 m2 en een Olympisch sportverleden in the pocket is alles aan deze locatie ‘golden’.

Olympisch Stadion 35
1076 DE AMSTERDAM
020 – 225 26 84
www.amsterdam.mama-kelly.nl

 

Must Read