zondag, juli 21, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryGoede generale voor uithalend Football Factory

Goede generale voor uithalend Football Factory

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Volgende week wacht Zwanenburg, een rechtstreeks strijd om een periodetitel. Er zijn allerlei scenario’s denkbaar, feit was wel dat de wedstrijd tegen het op de laatste plaatst staande Sporting Marinus gewonnen moest worden. Na een stroef begin stopte de teller bij acht, een prima resultaat en de rood-zwarten kunnen dus vol vertrouwen naar de wedstrijd van volgende week.
Een dag later blikken we terug met Nick Velt, goalgetter van beroep. Football Factory begon niet helemaal scherp aan de wedstrijd. ,,Mede door het, voor onze doen, stroperige kunstgrasveld van kurk.” De thuisclub kwam zelfs op voorsprong, een te korte pass en een communicatiefout in de achterste linie was de inleiding voor het tegendoelpunt. De spits van Sporting Marinus lobde de bal vakkundig over doelman Ian Mc Turk heen.
,,Na deze tegenslag namen wij het heft al snel weer in eigen hand en kregen wij controle over de wedstrijd. Door onze druk maakten wij al redelijk snel de gelijkmaker.” Een vrije trap van Jonas Boukhedmi werd onvoldoende verwerkt door de doelman, Velt was er zelf als de kippen bij om de rebound binnen te schieten. De ploeg van trainer Pieter van Schie kwam vlak na de gelijkmaker zelfs op voorsprong, een afstandsschot van Thomas Lion kwam uiteindelijk via de keeper voor de voeten van wederom Velt terecht. De tweede poging van Lion was wel raak, en zo was het verschil twee. Vlak voor het rustsignaal een fantastische solo van Kei Mihels, met een flitsende dribbel wist hij de gehele defensie van de tegenstander af te troeven en op koelbloedige manier ook de keeper te passeren.
,,Een comfortabele voorsprong bij rust, dus met het oog op de wedstrijd van volgende week tegen Zwanenburg hebben wij een aantal wissels toegepast.” Binnen het kwartier na rust werd de voorsprong uitgebreid, een aanval over diverse schijven werd door Victor Trauer ingebracht en linksback Bendaguz Nagy rondde af alsof hij een echte voorhoedespeler is. ,,Wij bleven druk zetten en na een sterke balovername op het middenveld was het Martijn van den Akker met een streep voor doelpunt nummer zes. Wij namen wat gas terug, maar desondanks wederom een aanval over meerdere schijven met een fenomenale steekbal van Van den Akker die de ingevallen Leonardo Oliveri lanceerde en via via werd de bal binnengelopen door Lion.”
Het laatste wapenfeit van Football Factory kwam van de ‘Milos Kerkez’ van de Leidse kant, Nagy, die de acht volbracht. Voor de statistieken scoorde de thuisploeg nog, een vrije trap werd met het hoofd verlengd.
Volgende week wacht de laatste (thuis)wedstrijd, het op de vierde plaats en in de laatste periode in puntenaantal gelijk staande Zwanenburg komt dan op bezoek en dat is nog wel een kraker in de strijd om een (vervangende) periode. Uitgezocht is al dat de Factorianen bij een gelijkspel verzekerd zijn van een periode, dit is ook het geval als MMO kampioen wordt. Exacte spelregels hieromtrent zijn aankomende week te lezen op onze site.
Velt hierover: ,,Waar wij het hele seizoen al goed meedraaien in deze vijfde klasse lijkt het allemaal op volgende week aan te komen. Mits ik mij niet vergis gaat de wedstrijd van volgende week bepalen of wij nacompetitie gaan spelen. Eerder in het seizoen speelden wij met 2-2 gelijk tegen deze ploeg, een lastige tegenstander dus. Binnen de groep is er echt de ambitie om te promoveren. Wij vertrouwen erop ons seizoen nog iets te verlengen en willen dit seizoen succesvol afsluiten.”
Sporting Marinus – Football Factory 2-8 (1-4) SM 1-0, Velt 1-1, Velt 1-2, Lion 1-3, Mihels 1-4, Nagy 1-5, Van den Akker 1-6, Lion 1-7, Nagy 1-8, SM 2-8.
Basisopstelling Football Factory: Mc Turk, Milano, Maat, Den Broeder, Van den Akker, Weinberg, Boukhedmi, Lion, Velt, Mihels, Bendaguz Nagy.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

Must Read