zondag, juli 21, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryLeden en teams op het telraam: Football Factory (8)

Leden en teams op het telraam: Football Factory (8)

-

Leden en teams op het telraam: Football factory

Voor het tweede jaar op rij zijn er meer mensen in Nederland lid geworden van een voetbalvereniging, zo liet de KNVB weten in 2023. De voetbalbond noteert in het jaarverslag over het seizoen 2022/’23 een plus van 1,7 procent waarmee het totaal aantal leden is gegroeid naar 1.212.697. De groei kenmerkt zich in vrijwel alle geledingen van het voetbal. Zowel bij de mannen als de vrouwen en bij de senioren als de pupillen. Alleen in het aantal junioren dat lid is van de KNVB is een lichte daling te constateren. Traditioneel gezien is deze leeftijdscategorie, die de stap maakt van junior naar senior, voor het verenigingsleven het lastigst te vangen. Ook in het seizoen 2021/’22 was er sprake van een groei in het aantal leden van de KNVB.

Maar hoe staat het er voor in onze regio? In welke leeftijdscategorie bevinden zich de meeste leden, op welke leeftijd is het dun gezaaid bij een club en meer van dat werk. Onze redactie brengt een en en ander de komende tijd in kaart, te beginnen met de clubs uit Leiden. Straks hebben we een totaalbeeld in kaart gebracht van onze regio en kunnen we conclusies trekken, verbanden leggen en wat vragen op tafel leggen over de toekomst. Deze keer: Football Factory.

Football Factory heeft een apart verhaal in voetballend Leiden. Niet alleen vanwege het ledenbestand dat bestaat uit alleen studenten, wat overigens ook geldt voor LSVV’70. Football Factory heeft naast Leiden een tweede thuisbasis in Den Haag. Het aantal teams moet dan ook met deze wetenschap worden bekeken. Het zijn dus niet alleen Leidse teams. Ook de naam valt op, alsof het om een bedrijf gaat.

Over het niveau kunnen we kort zijn: Football Factory is een echte kelderclub en speelde sinds het bestaan (2008) in de 4e klasse zaterdag. Toen de regio er afgelopen seizoen een klasse van onder bij kreeg, kwam FF direct daarin terecht.

Totaal aantal leden:

360

Totaal teams:

15

Samenstelling teams:

zondagteams

zaterdag

2 vrouwen zondag

1 vrouwen zaterdag

Cluboverzicht spelende leden in een KNVB-team:

Sporting Leiden: 657 leden, teams: 37

UVS: 567 leden (schatting), teams: 43

DoCoS: 550 leden, teams: 37

Roodenburg: 390 leden, teams: 31 (533 leden totaal)

Lugdunum: 376 leden, teams: 26  (500 leden totaal)

Football Factory: 360 leden, teams: 15

LFC: 300, leden teams: 22

LSVV ‘70: 255 leden, teams: 15

  • Bij diverse clubs is het totaal weergegeven met ook niet-spelende leden.
Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read