donderdag, juli 25, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing 5e klasse A (speeldag 6), zaterdag 4 november

Voorbeschouwing 5e klasse A (speeldag 6), zaterdag 4 november

-

Krakers op het programma in de vijfde klasse A, top vier treft elkaar in onderlinge duels.


LSVV ’70 – Football Factory

Wie blijft er in het spoor van koploper SJC en wie haakt voor even af in de strijd om de topposities? Dat is de grote vraag voorafgaand aan de Leidse burenruzie tussen LSVV ’70 en Football Factory op Sportpark Kikkerpolder. Lukt het LSVV ’70 om de tweede plek te behouden, of neemt Football Factory die na de wedstrijd over? Het belooft in ieder geval een interessante en spannende wedstrijd te worden. Met het Noordwijkse SJC als lachende derde?

Voor LSVV ’70 wordt het, na de nederlaag in de topper tegen SJC, zaak om zich te herpakken. En daarmee de uitstekende seizoenstart met vier overwinningen op rij een goed vervolg te geven. Lukt het de mannen van trainer Freek Jansen en Jan Nonkes de nare smaak van het verlies van zich af te spoelen en de drie punten op de Kikkerpolder te houden? Of weet Football Factory, dat tot nu toe een prima seizoen kent, de tegenstander te verrassen en de punten naar 500 meter verderop mee te nemen? Ongetwijfeld kan trainer Pieter van Schie zijn manschappen voldoende op scherp zetten om er een echte broedertwist van te maken. Wij zijn erbij voor een mooi (TV)verslag!

Bernardus – SJC

Niet allen de Leidse broedertwist maar ook de wedstrijd tussen runner-up Bernardus en koploper SJC maakt dat we een interessant weekend voor de boeg hebben in de vijfde klasse A. Bernardus, dat na de flinke nederlaag tegen LSVV ‘70, de lijn omhoog weer heeft gevonden, zal met zelfvertrouwen de koploper ontvangen op Sportpark Bernardus. Kunnen de mannen van trainer Serge den Os de prima seizoenstart een goed gevolg geven en stunten tegen koploper SJC? Dan zal wel alles uit de kast moeten want SJC heeft tot nu toe de volle score te pakken na vijf wedstrijden.

Lukt het Bernardus om opnieuw de strijd te kunnen leveren die ze ook konden opbrengen in de wedstrijd tegen Buytenpark (1-2 overwinning)? Dan belooft het een spannende middag te worden in Hazerswoude Rijndijk. In ieder geval wordt het voor het team van trainer Den Os een mooie graadmeter om te kijken waar ze staan en of ze in de krachtmeting mee kunnen. Een interessante confrontatie waarbij tegelijkertijd ook met een schuin oog zal worden gekeken naar de uitslag van de Leidse broedertwist.

Na speelronde vijf zal de top vier er anders uitzien. Hoe? Dat weten we na 16.15 uur en uiteraard doen wij ook van deze wedstrijd uitgebreid verslag.

Hazerswoudse Boys – DVC

Voor Hazerswoudse Boys verloopt het seizoen tot nu toe enigszins teleurstellend. Met vier punten uit vier wedstrijden kunnen de mannen uit Hazerswoude ongetwijfeld niet tevreden zijn. Al gaf trainer Robert Swart al eerder aan dat de grilligheid ook wel past bij de jonge ploeg die op het veld staat. Aanstaande zaterdag komt op het eigen sportpark in Hazerswoude het Delftse DVC op bezoek, dat tot nu toe bezig is aan een teleurstellend seizoen. Slechts één punt werd behaald in vier wedstrijden en daarmee vinden we de Delftenaren terug op de gedeelde voorlaatste plaats van de ranglijst.

De uitgelezen tegenstander voor het team van Robert Swart om wat vertrouwen te tanken en een mooi resultaat neer te zetten. Winnen van DVC betekent voor de Boys dat ze weer omhoog kunnen kijken op de ranglijst en wat afstand kunnen gaan nemen van de staartploegen. Daarmee is ook het belang van de wedstrijd direct genoemd. Kan Hazerswoudse Boys het spel dat zij het eerste halfuur speelden tegen Kickers ’69 de hele wedstrijd opbrengen? Dan moet dat een goed resultaat gaan geven en een boost voor het zelfvertrouwen voor de komende weken wanneer wedstrijden tegen de staartploegen op het programma staan.

DVV Delft – s.v. Kickers ‘69

Kickers ’69 gaat op bezoek bij het tot nu toe puntloze DVV Delft. Met slechts één punt en een doelsaldo van min twaalf moet dit op voorhand weinig problemen gaan geven voor de mannen van trainer Angelo Leverock. Maar zorgen de Leimuidenaren er ook voor dat dit niet de spreekwoordelijke bananenschil gaat worden? En gaan de punten aan het eind van de middag mee naar het eigen sportpark? Na een serie gelijke spelen (3x op rij een 1-1) wordt het weer eens tijd voor een driepunter. Winst in deze wedstrijd is in meerdere opzichten enorm belangrijk voor Kickers ’69. In de eerste plaats om de staartploegen achter zich te gaan laten, maar vooral om nog wat van dit seizoen te kunnen maken en de aansluiting weer een beetje te gaan vinden. Met de onderlinge duels in de top van de poule is dit het moment om weer wat dichter naar de top te kruipen.

Lukt het de mannen van trainer Leverock om het sterke spel in de tweede helft tegen Hazerswoudse Boys in speelronde vier door te trekken? We gaan het zien en uiteraard doen wij verslag van deze wedstrijd op sportpark Kikkerpolder in Delft.

Overige wedstrijden in deze poule: RVV Overschie – SVO Buytenpark

Must Read