donderdag, juli 25, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse A, speeldag 1 ( 23 september)

Voorbeschouwing vijfde klasse A, speeldag 1 ( 23 september)

-

Bernardus- Delft

Vorig seizoen begon Bernardus uitstekend aan het seizoen, maar al snel kwam de klad erin. De oranje-witten vielen ver terug en pas na de winterstop kwam er een kentering met wat pieken in de resultaten. Een rol van betekenis werd niet meer gespeeld. Dit seizoen wordt ingezet op stabiliteit in het spel en een hogere positie. Of de mannen van Serge den Os, de nieuwe oefenmeester op de bank in Hazerswoude, de sprong kunnen maken is nog de vraag maar er lijkt wel nieuwe elan te zijn. De resultaten in de bekerstrijd spraken niet allemaal tot de verbeelding, maar progressie was zeker wel waarneembaar. Delft zal in elk geval een gretig Bernardus tegenover zich vinden.

LSVV’70- SVV

De Leidenaren nemen het in de eerste confrontatie op tegen SVV. Zoals velen zullen weten een club die lang in het betaalde voetbal uitkwam. Daar is niets meer van over en vorig seizoen konden de Schiedammers ook geen potten breken in de vijfde klasse C. Er werd negen keer gewonnen en even zo vaak verloren. LSVV’70 speelde nog in de vierde klasse, maar moest tot het eigen verdriet toezien hoe het in de (na)competitie fout ging. Ondertussen kwamen er wel de nodige aanwinsten binnen en verwacht mag worden dat de roodwitten dit keer bovenin gaan meedraaien. Freek Jansen en zijn mannen lopen er niet voor weg en het woord ‘kampioenschap’ is al wel gevallen. Maar goed; niets gaat vanzelf.

SVO Buytenpark- Hazerswoudse Boys

Hazerswoudse Boys kende een moeizaam seizoen en finishte uiteindelijk als twaalfde met onder meer maar vijf zeges. De zwartwitten waren in bijna alle jaren daarvoor een stabiele vierdeklasser en ook kwam het iets langer geleden nog uit in de derde klasse. Trainer Robert Swart wil nu weer gaan bouwen aan een team waar rekening mee gehouden dient te worden. Daar is wellicht wat tijd voor nodig, maar de Boys hebben weldegelijk spelers in huis die het niveau omhoog kunnen krijgen. Het zou een opsteker zijn om met winst te beginnen. In Zoetermeer is SVO Buytenpark de opponent, de nummer negen uit 5B van het vorige seizoen.

Football Factory- Kickers’69

Net als het gros van de vijfdeklassers moesten Football Factory en Kickers’69 toezien dat het bekertoernooi veelal te hoog gegrepen was ten opzichte van de vierdeklassers. Illusies om ver te komen hebben de team in de kelderklasse echter niet en dus werden de duels vaak gezien als veredelde oefenwedstrijden. Die waren zo nu en dan best nuttig, maar nu is het zaak om klaar te zijn voor de competitie. Bij Football Factory weer een hoop nieuwe gezichten met spelers die overkwamen om in Leiden te gaan studeren en voetballen. Daarom moeten we bij de Factorianen een vraagteken plaatsen als het gaat om de inschatting hoe sterk er voor de dag kan worden gekomen. Bij de Leimuidenaren veranderde er weinig of het moet zijn dat Angelo Leverock nu de scepter zwaait. Hij bewees eerder o.a. bij Alphia dat gedrevenheid een team tot grotere daden kan aanzetten.

Overige wedstrijden: SJC- DVC, GLZ Delfshaven- Overschie

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read