zondag, juli 21, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse A (speeldag 4), zaterdag 14 oktober

Voorbeschouwing vijfde klasse A (speeldag 4), zaterdag 14 oktober

-

LSVV’70-SVO Buytenpark

LSVV’70 en praten over prestatievoetbal is als vloeken in de kerk. Toch ontpopt de ploeg zich dit seizoen als een club die meer dan in voorgaand jaren graag punten pakt. Staat puur resultaatvoetbal dan voorop bij Freek Jansen en zijn mannen? Geenszins, maar de vijfde klasse is, met alle respect voor de andere teams, toch wat beneden de waardigheid van de club uit de Kikkerpolder. De zomer stond volgens eigen zeggen bol van de fraaie transfers en dat vertaalt zich tot nu toe in fraaie resultaten. Het nog jonge Buytenpark, opgericht in 2000, moet de volgende prooi zijn voor het jagende LSVV. Met twee nederlagen en een winstpartij lijkt de club uit Zoetermeer een te nemen hindernis.

Hazerswoudse Boys- GLZ Delfshaven

De eerste wedstrijd van Delfshaven werd gestaakt wegens wanordelijkheden. Hangende het onderzoek zijn de wedstrijden van de club voorlopig gecanceld.

DVC-Kickers’69

Toen vorig seizoen steeds duidelijker werd dat Kickers’69 zou degraderen had men daar in Leimuiden eigenlijk best vrede mee. Dit seizoen zou er talentvolle jeugd instromen en hoopte men meer gelijkwaardige tegenstanders te treffen. Hoewel de Kickers pas twee wedstrijden speelden, lijkt het erop dat de hoopvolle verwachtingen uit zullen komen. Een keer winst, tegen het sterke Football Factory, en een gelijkspel zijn aanwijzingen voor een leuk seizoen voor de selectie van Angelo Leverock. DVC lijkt de ideale ploeg om nog eens te laten zien dat Kickers’69 een ploeg is waar men rekening mee moet houden. De Delftenaren verloren hun beide wedstrijden en kregen al negen doelpunten om de oren. Brengt Kickers’69 hen de derde nederlaag toe?

DVV Delft-Football Factory

De studenten van Football Factory beleefden vorige week een terugkomst vanuit een hopeloze achterstand waar de betrokkenen over een x-aantal jaren, met kleinkind op schoot, nog over zullen praten. De hopeloze 0-2 achterstand en het zwakke voetbal werd in de tweede helft omgezet in een 4-2 zege middels uitgekiend voetbal. Een voetbalmirakel. Tegen DVV Delft hopen de Factorianen vanaf minuut een bij de les te zijn. De Leidenaren moeten zich maar niet laten leiden door de cijfers van de ploeg uit Delft, want dan ligt gemakzucht voor de hand. Delft verloor de drie gespeelde wedstrijden en kwam niet een keer tot scoren. ‘Een makkie’ is de niet onlogische gedachte. Trainer Pieter van Schie kent de gevaren van een te luchtige benadering en zal zijn mannen er voor waarschuwen. Toch ligt Leidse winst voor de hand.

Overschie-Bernardus

Vorig weekend werd Bernardus keihard door LSVV’70 met de neus op de feiten gedrukt: 0-4. De twee eerdere zeges werden zo in perspectief geplaatst. Zaterdag moeten de Hazerswoudenaren bewijzen dat ze mee kunnen doen met de grote jongens door met de volle buit uit Overschie terug te keren. Dat lijkt niet geheel onmogelijk: Overschie haalde uit twee ontmoetingen maar een punt. Het seizoen is nog pril en deze resultaten zijn niet meer dan een indicatie, maar het moet voor Bernardus, wil men serieus meedoen dit jaar, mogelijk zijn Overschie eronder te krijgen. Een verlies of een gelijkspel gooit voorlopig roet in het eten qua ambities.

Overig: SVV-SJC

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read