donderdag, juli 25, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 29 april

Voorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 29 april

-

MMO – Sportief

Het lijkt erop, met nog maar een paar competitiewedstrijden op het programma, niet overdreven om te stellen dat de winnaar van het duel tussen MMO en Sportief, zich naar alle waarschijnlijkheid ook tot kampioen van de vijfde klasse A mag uitroepen. Beide teams hebben evenveel verliespunten, maar de Hoogmadese ploeg moet nog wel een extra wedstrijd winnen om ook in puntenaantal op gelijke hoogte te komen met de ploeg uit Noorden. Kortom, een krachtmeting in Hoogmade om naar uit te kijken! Daarnaast is een bezoekje aan aan het oer-Hollandse voetbalcomplex altijd de moeite van het bezoeken waard. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 1-1 gelijkspel. Dirk Zwaan scoorde voor de ploeg van toen nog John van Berkel. Over deze wedstrijd wordt overigens ook gesproken in de podcast van deze week met een speler van MMO.

Kamerik – Football Factory

Waar MMO en Sportief in een rechtstreekse confrontatie strijden om de koppositie, blijft Football Factory hopen op een ‘als twee honden vechten om een been-scenario.’ De Leidenaren kunnen bij een gelijkspel bij de ontmoeting tussen beide kemphanen, in verliespunten, op gelijke hoogte met de lijstaanvoerders komen, maar daartoe moet de formatie van Pieter van Schie zelf wel winnen bij Kamerik. De gastheren begonnen het seizoen nog wel aardig, maar zijn na een slechte serie (uit de laatste vijf wedstrijden werden slechts twee punten behaald) afgezakt naar een zevende plaats. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 3-2 overwinning voor de universitaire voetbalclub. Opvallend was overigens nog dat Kei Mihels afgelopen zaterdag drie van zijn vier gescoorde doelpunten tot nu toe op zijn naam bracht.

Bernardus – Zwanenburg

Bernardus krijgt komende zaterdag bezoek van Zwanenburg. De ploeg uit Hazerswoude-Rijndijk kende rond de winterstop een lastige periode, maar zijn sinds dit voorjaar bezig aan een prima opmars. Het lijkt er echter op dat deze revival net te laat lijkt te komen om nog echt voor de prijzen mee te  gaan doen. De oranje-witten hebben zich de laatste tijd vooral in productief opzicht laten zien (na Sportief is Bernardus de meest scorende ploeg van de vijfde klasse A) en zijn momenteel voor elke ploeg in deze afdeling een lastig te kloppen team. De heenwedstrijd tussen beide teams eindigde in een 4-3 overwinning voor Zwanenburg. Bryan Straathof (2) en Tim Schalken scoorden destijds voor de oranjewitten.

Overige wedstrijden: Vogelenzang – Rijnstreek, UNO – Terrasvogels.

Must Read