vrijdag, juli 19, 2024
HomeHazerswoudse BoysHazerswoudse Boys interviewsRobert Swart optimistisch ondanks nederlaag

Robert Swart optimistisch ondanks nederlaag

-

Vijfde klasse (zaterdag)- Hazerswoudse Boys heeft de eerste nederlaag van het seizoen te pakken. Na de overwinning in de uitbeurt bij SVO Buytenpark ging SJC er dit keer vandoor met een 0-3 zege. Trainer Robert Swart had het graag anders gezien, maar was ondanks de verliespartij optimistisch en grotendeels tevreden.

,,Als trainer kijk je niet enkel naar het resultaat. Ik ben van mening dat we in delen van de wedstrijd heel behoorlijk hebben gevoetbald. We zijn enkel afgetroefd op effectiviteit. Zoals bekend heb ik een jonge ploeg om mee te werken en bij SJC lopen een aantal geslepen vossen rond. Zij hebben het net wat slimmer gespeeld. Vergeet ook niet dat er spelers bij zijn bij de Noordwijkers die hoger gespeeld hebben. Dat zag je simpelweg terug.”

Al vroeg in de wedstrijd kregen de Boys een uitgelezen kans op de 1-0. In de openingsfase voetbalde de thuisploeg makkelijker volgens Swart, maar SJC kwam tamelijk uit het niets op 0-1. ,,Tot dan was er niets aan de hand, maar een individuele actie was ons te machtig. We bleven toch aanvallen en kwamen een aantal keer goed door. Helaas tot aan de zestiende en daar stokte het vaak. Wanneer de eindpass nauwkeuriger zou zijn geweest, had er op dat moment meer ingezeten.”

SJC liet de gastheer komen, maar loerde wel op de ruimtes die ontstonden. Bij een uitbraak werd het ook 0-2. ,,Dan weet je dat het heel lastig wordt want zij hebben veel ervaring aan boord. We bleven wel zoeken en brachten er een spits bij, maar we kregen het niet voor elkaar het ijs te breken. Daarna gingen ze er door nog een keer vandoor en werd het 0-3. Vergeet niet dat de gemiddelde leeftijd bij mijn team amper 21 jaar was. Dan weet je dat er zaken goed gaan, maar ook dat er nog de nodige fouten worden gemaakt. Hun ervaring deed ons al met al de das om. Zij kregen zeven mogelijkheden en daar gingen er drie van in. Wij scoorden geen enkele keer uit onze pogingen. Niet getreurd echter want mijn ploeg zit nog in de wachtkamer. Ik heb er vertrouwen in dat we verder zullen groeien.”

Scoreverloop: Verkade 0-1, e.d. Haz. Boys, Van der Zalm 0-3.

Basisopstelling Hazerswoudse Boys: Van de Reest, Van Buuren, Gordijn, Tijssen, Schuurman, Griffioen, M.van Vliet, Timmermans, Blonk, J.van Vliet, Swart.

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read