woensdag, juli 17, 2024
HomeVijfde klasseMMOAlbin van Wieringen wil van geen platte kar weten

Albin van Wieringen wil van geen platte kar weten

-

Na de degradatie naar de nieuw gevormde vijfde klasse was het voor MMO gissen hoe het seizoen tegemoet gezien moest worden. Bijna louter min of meer onbekende tegenstanders en enkel mededegradanten Bernardus en Football Factory, laatstgenoemde komende zaterdag als nummer drie zijnde de tegenstander, zijn bekenden voor de club uit Hoogmade.

De competitie is inmiddels zes speelronden onderweg en het is duidelijk dat de ploeg van John van Berkel prima gedijt op het laagste niveau. De zes wedstrijden werden stuk voor stuk eenvoudig gewonnen en er werd al 27 keer gescoord. Doelman Albin van Wieringen hoefde slechts vijf keer de gang naar het net te maken. Toch wil de ervaren doelman niets weten van vroege euforie of de platte kar straks door Hoogmade. ,,Er hing een vraagteken boven ons hoofd en we zijn blanco het seizoen ingestapt. Het loopt zeker prima bij ons, maar we zijn pas net onderweg. Deze klasse staat bol van de gekke uitslagen en MMO heeft uiteraard ook nog niet iedereen gehad als tegenstander. We zijn vooral van onszelf uitgegaan en voorlopig mogen we niet klagen over de prestaties.”

MMO kampte vorig seizoen met enorme personele problemen door veel blessureleed. ,,Nu hangt de vlag er anders voor. Er is veel jeugd doorgekomen en de meeste spelers zijn weer fit. Er staat nu weer een grote groep op de training en dat is door genoemde omstandigheden wel anders geweest. We hebben nu wekelijks een bank vol spelers en als zij invallen worden we niet per se minder. Het plezier straalt er ook vanaf en we hebben allemaal tot doel gesteld om weer lekker te ballen. Waar we dan uiteindelijk uitkomen zien we wel. We zijn nog niet bezig met een (periode) titel. Wanneer je eerste staat wil elke tegenstander van je winnen dus d weg naar succes is nog lang. Op zich is de vierde klasse leuker met alle derby’s en tegenstanders die je kent. Aan de andere kant vind ik het ook wel wat hebben om op complexen te komen waar je nog nooit bent geweest. Zo waren we afgelopen weekend in Amstelveen bij Sporting Martinus (0-5 winst, HK) en daar was het na afloop ook ronduit gezellig.”

De als architect bij Urban Climate Architects B.V. in Delft werkende sluitpost van de groenwitten staat al een jaar of veertien onder de lat en denkt nog wel eens terug aan het kampioenschap in het seizoen ’11-’12. ,,We bleven Stompwijk’92 voor, altijd een leuke tegenstander voor ons in die tijd, en promoveerden naar de derde klasse. Een fantastisch seizoen en een geweldig feest natuurlijk. Afgelopen seizoen was minder leuk met die degradatie, maar de sfeer heeft er nooit onder geleden. Die is er altijd bij MMO en daarom ben ik de club ook altijd trouw gebleven. In de A-jeugd had ik kunnen overstappen naar Alphense Boys, maar toen speelden we zelf ook op een aardig niveau in de eerste klasse. Van daaruit ben ik in het tweede terecht gekomen en geleidelijk aan kwam de hoofdmacht om de hoek kijken. Door mijn studie heb ik wel de trainingen een paar jaar over moeten slaan, maar ik kon op zaterdag toch rekenen op een basisplaats. Nu hoort dat er al wel een tijdje weer bij. Ik moet zeggen dat ik in deze klasse tot nu toe wel  minder te doen krijg. Tegen Martinus heb ik welgeteld twee keer gedoken. Ik vind het prima dat ik het minder druk heb. Dat onderscheiden hoeft van mij niet zo. Het teambelang vind ik veel belangrijker.”

 

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read