zondag, juli 21, 2024
HomeEMM'21EMM'21 InterviewsDavid Vermeer: ,,EMM'21 was niet eens zo goed, maar wel heel effectief"

David Vermeer: ,,EMM’21 was niet eens zo goed, maar wel heel effectief”

-

Tweede klasse C (zaterdag)- EMM’21 heeft de tweede overwinning van het seizoen te pakken. In Wilnis werd CSW met 1-4 geklopt en dus kon er weer een feestje worden gevierd bij de Veners in de kleedkamer na afloop. De ploeg van Jan de Koning schoot zichzelf al een paar keer in de voet en bleef zonder punten achter, maar nu viel alles wel op zijn plaats. Onze redactie sprak met middenvelder David Vermeer over de ruime triomf.

,,Een heerlijke middag qua resultaat. Eerlijk gezegd moet ik stellen dat we niet super waren. Aan de bal kan het allemaal veel beter en dat weten we zelf ook wel. Enkel waren we nu eens wel heel effectief en dat was eerder niet echt het geval. De nare smaak van de late nederlaag tegen VUC hebben we een beetje weg kunnen spoelen. Halverwege stonden we met 1-3 voor, maar toen was ik zelf nog niet zo zeker van de zege. Na de pauze hielden we het compact en konden zij eigenlijk niet veel gevaar meer stichten. Gaandeweg kwam het geloof dat het goed zou komen.”

Luke Bakker scoorde het openingsdoelpunt, terwijl de aanvaller even daarvoor op identieke wijze de roos nog niet kon raken. Joey van der Geest stelde Zico Vermeer, neefje van, in staat de 0-2 te maken. Stijn Rietbroek zorgde voor het volgende feestje, maar op slag van rust werd het 1-3 vanaf de stip na een prima en handige actie van een buitenspeler van CSW die enkel gestuit kon worden middels een overtreding. Lange tijd bleef het bij deze score, maar alsnog kwam er een doelpunt bij. Dit keer zette David Vermeer zijn krabbel onder een rake vrije trap, waarbij de CSW doelman er niet heel goed uitzag.

Vermeer (foto): ,,Na de rust zijn we zakelijker gaan spelen en pakten we definitief de regie. Nee, dat zag er aanvankelijk niet naar uit. Je zag echter dat een wedstrijd kan kantelen wanneer je scherp bent voor het doel. Als ploeg krijg je dan vleugels, terwijl de tegenstander dan juist de controle kan kwijtraken. Al met al een fijne middag voor ons en we willen nu doorpakken.”

Vermeer is lovend over zijn trainer, maar noemt ook een aantal medespelers die in aanmerking komen voor een pluim. ,,Zonder iemand ook maar tekort te willen doen, maar ik heb respect voor Nadal Wesselman. Hij was de linksbuiten bij ons, maar staat nu rechtsback en doet dat echt top. Nu hebben we zowel in aanvallend als verdedigend opzicht nog meer aan hem. Tijn Kerkvliet doet het uitstekend als linksback. Een jongeling die heel snel leert. Echt een talent waar EMM’21 nog veel plezier aan gaat beleven. Stef Jansen staat naast mij op het middenveld en is 17 jaar. Knap ook hoor hoe hij zich ontwikkelt. En mijn neefje Zico dan. Hij klopte vorig seizoen al op de deur, maar nu hij helemaal fit is bewijst hij zijn waarde. Ik kan nog doorgaan hoor, maar laten we het erop houden dat er muziek zit in dit EMM’21. Voor dit seizoen en in de toekomst.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read