donderdag, juli 18, 2024
HomeLaatste nieuws*Oproep aan regionale voetbalclubs: voetbalschoenen voor vluchtelingen

Oproep aan regionale voetbalclubs: voetbalschoenen voor vluchtelingen

-

Vluchtelingen Voetbal Leiden? Of: Voetbal Verbroedert Leiden. In samenwerking met Leidenamateurvoetbal (LAV) en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) willen wij proberen zo veel mogelijke asielzoekers in onze regio blijmoedig aan het voetballen te krijgen.

Voetballen verlicht het gemoed en het verfrist lijf, leden en geest. Voor bewoners van asielzoekerscentra is een paar uurtjes voetballen in de week een uitkomst en een verademing. Even rust in het bezorgde hoofd, even aangenaam fysieke arbeid verrichten, even ontspannen samenspelen met gelijkgestemden.

Voetbal helpt de vluchtelingen om fitter en opgewekter te worden, het versterkt de onderlinge band en het maakt het makkelijker om contacten te leggen buiten de asielzoekerscentra: met ons, met u en mij. Rond de locaties waar sport en spel voor de vluchtelingen floreert verbetert de verstandhouding tussen azc (asielzoekerscentrum) en omgeving zienderogen. Voetbal verbroedert!

In Wassenaar wordt bij Blauw-Zwart al enkele jaren asielzoekersvoetbal gespeeld en dat project is omvangrijk en succesvol. Op kleine schaal zijn er ‘losse’ initiatieven bij FC Oegstgeest (vorige week) en DoCoS, maar er zijn ook azc’s in de regio waar niet of nauwelijks aan sport wordt gedaan. Daar willen we verandering in brengen met een initiatiefgroep die zich vooralsnog Vluchtelingen Voetbal Leiden noemt.

De groep is op dit moment aan het inventariseren (welke projecten zijn er, wat kan verbeterd worden en waar is behoefte aan?). Duidelijk is in elk geval dat meer structuur gewenst is en vooral dat er een groot tekort aan materiaal is, in het bijzonder aan voetbalschoenen. Daarom deze oproep aan alle clubs in Leiden en omgeving: reserveer gevonden voorwerpen voor de vluchtelingen, bewaar afgedankte kleding en schoenen en speel zo de ontheemde vreemdelingen het balletje toe.

Namens Vluchtelingen Voetbal Leiden: Jaap Visser

Namens LAV: Remco Mentink

Reacties naar: visserindesport@gmail.com of remco.100@casema.nl

Must Read