donderdag, juli 18, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseBoeiende krachtmeting op de Kooltuin kent geen winnaar (plus nababbel)

Boeiende krachtmeting op de Kooltuin kent geen winnaar (plus nababbel)

-

Derde divisie A- Twee ploegen die met open vizier strijden voor de winst. Het leverde op een druilerige middag een duel op dat nooit verveelde. Na een puntendeling met zes doelpunten liepen beide de winstpremie mis, maar keerde het publiek tevreden huiswaarts.

FC Rijnvogels, met twee klinkende overwinningen op rij in de tas, kan met een vervolg op die serie blijven hopen op succes in de strijd om de laatste periodetitel. Dat moest deze middag wel gebeuren zonder de geblesseerden Dennis Bakker, Jesse Driebergen en Neville Ogidi Nwankwo, net als vorige week. Deze week kwam daar Kasper Michel bij en haakte Dirk-Jan van den Oever in de rust af. De elf die speelden deden dat echter met een blijvend positieve instelling. Harkemase Boys speelde lang mee om de bovenste plaatsen, maar haakte daar af door vaak gelijk te spelen. Het hield vorige week wel groot titelkandidaat IJsselmeeervogels op 0-0.

Opvallend was dat de Harekieten beide speelhelften openden met veel druk naar voren en daarmee aanspraak leken te maken op een voorsprong. Maar beide keren maakte Rijnvogels aan die fases een einde door een treffer die de Friezen tot achtervolging dwong. Maarten Reyneveld  schoot een rebound binnen nadat keeper Thomas Hoekstra een inzet van Roy van Leeuwen uit zijn doel wist te houden. De 3-2 na rust kwam tot stand doordat Tom Bijen een fraai aangesneden voorzet van Nabil Haddadi binnen kopte.

De middenvelder, komende zomer verkassend naar Rijnsburg, had in de eerste doorgang al voor 2-1 gezorgd door een heerlijk opgezette aanval via Haddadi en een assist van Alljereau Mercera gedecideerd af te ronden. Rijnvogels mocht zichzelf slechts kwalijk nemen dat het niet attent verdedigde bij zowel de 1-1 als de 2-2. De opgekomen verdediger Pim Betzema en de bij de tweede paal vrijstaande Jhurrey Margharita brachten de bezoekers andermaal op gelijke hoogte.

Dat de Friezen voor de derde keer gelijk maakten was het onvermijdelijke gevolg van de druk die de lange mannen uit Harkema opnieuw ontwikkelden en de scherpe corners en voorzetten die in de Katwijkse zestien neerdaalden. Invaller Joris Adams kopte één zo’n mogelijkheid achter Pim van der Plas, die zijn team voor verdere doorboring wist te behoeden.

Na de 3-3 was het juist weer FC Rijnvogels dat het meest aanspraak op een zege mocht laten gelden, al bleven aan beide zijden van de Kooltuin alarmfases van diverse kleuren gelden. De aanvallende bedoelingen en het onvoorspelbare verloop tekenden de hele krachtmeting, die misschien wel twee winnaars verdiende.

FC Rijnvogels – Harkemase Boys 3-3 (2-2). 15. Reyneveld 1-0 17. Betzema 1-1 24. Bijen 2-1 38. Margharita 2-2 55. Bijen 3-2, 78. 3-3 Adams.

Opstelling FC Rijnvogels: Van der Plas, Van den Oever (46. Macrander), Schonenberg, Scholten, Van Paasen, Roffelsen (78. Noordam), Bijen, Haddadi (83. Van Montfort), Van Leeuwen (87. Iliohan), Reyneveld (83. Rutgers), Mercera.

Beluister hier nog een interview van Ton de Vries met Tom Bijen:

 

Must Read