maandag, juli 22, 2024
HomeFC RijnvogelsInterviews RijnvogelsDogan Corneille: ,,Billenknijpen voor FC Rijnvogels was totaal niet nodig" (plus foto's)

Dogan Corneille: ,,Billenknijpen voor FC Rijnvogels was totaal niet nodig” (plus foto’s)

-

Derde divisie A- FC Rijnvogels boekte de tweede (thuis) zege van het seizoen en herstelde zich zo van de verloren uitwedstrijd bij Sparta Nijkerk. Ons verslag werd al geplaatst, maar nu nog een kort nawoord van trainer Dogan Corneille. Een en ander wordt begeleid door een fraaie fotoreportage van Jan van der Lubbe.

De oefenmeester: ,,We hebben een klein uur goed gespeeld en daarin zat kansen gecreëerd. Het is mooi dat we twee keer scoorden, maar dat hadden er zeker meer kunnen zijn. Het missen van kansen gaat natuurlijk niet expres, maar daardoor bleven zij wel in onze buurt. Zeker na een doelpunt vanuit het niets. Dat was echt een knullige tegengoal. Desalniettemin ben ik van mening dat we in de eerste fase na rust de draad weer goed hebben opgepakt, maar daarna zakte het weg omdat we niet meer afstand konden nemen. Staphorst ging meer en meer de lange bal hanteren en dat leverde wel wat hachelijke momenten op. Dan zit je in de slotfase met de billen samen geknepen op de bank. Gelukkig hebben we de winst niet weggegeven en het is ook weer niet zo dat we kans na kans weggaven. In zo’n eindfase komen vrouwen en kinderen eerst. Maar goed; ik wil me vooral vasthouden aan het eerste uur. Een lekkere zege want vergeet ook niet dat zij vorige week IJsselmeervogels hebben verslagen.”

Volgende week gaat FC Rijnvogels op voor het tweede duel op verplaatsing. ,,VVSB is voor ons geen onbekende gezien onze recente wedstrijd in de beker. Daar vlogen de vonken vanaf en we waren erg aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk waren zij gelukkiger vanaf de stip. We hebben wat recht te zetten, maar weten ook dat zij er gebrand op zijn om hun eerste overwinning te boeken. We kijken uit naar die derby.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read