donderdag, juli 25, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCFC Boshuizen geeft zichzelf te weinig

FC Boshuizen geeft zichzelf te weinig

-

Eerste klasse (zondag)- Natuurlijk stond de zondag in het teken van de kraker tussen Ajax en PSV, maar ook het duel tussen FC Boshuizen en de amateurs van FC Eindhoven verdiende aandacht. Deze wedstrijd werd gespeeld op kunstgras (veld 2) omdat het mooie grasveld aan de Kade zondagmorgen werd afgekeurd door de consul van dienst. Een kunstgrasveld die niet gekwalificeerd kan worden als ’top’. Beide ploegen kwamen allebei een keer tot scoren en het werd dus 1-1. Daarmee kreeg de Leidse ploeg niet wat het verdiende.

Het kunstgrasveld was het probleem in het eerste kwartier. Ballen rolden vaak uit en kwamen niet goed aan door de snelheid van de mat. FC Boshuizen had genoeg balbezit en kwam door de snelheid van de voorwaartse zijkanten Nabil Hadui en Ahmed Vandi tot mogelijkheden maar het leer raakte niet het Eindhovense net.

Na 20 minuten kwam FC Eindhoven uit de schulp via een lange bal naar de sterk spelende spits Jason van Klinken. De bal werd verkeerd beoordeeld door Younes Oulmouden en daardoor kwam de spits 1:1 te staan, maar zijn eerste mogelijkheid werd door de Leidse verdediging in de kiem gesmoord. In de rebound kwam de bal echter terecht bij Angel Kovani en hij plaatste de bal netjes met binnenkant voet achter doelman Oussama Zayzaoui (0-1).

FC Boshuizen drukte meer en meer vooruit, maar kwam met goed positiespel slechts tot  het zestienmetergebied. Zo werd er gerust met een 0-1 voorsprong voor de bezoekers.

In de pauze werden er bij de thuisclub twee wissels doorgevoerd, de spelers Christian Cabrera Ortega en Jawhar Ahannach kwamen in de ploeg. Door de wissels kwam de gastheer wel tot beter voetballen en zag het er meer georganiseerd uit. FC Boshuizen ging door met aanvallen en  dit leidde gelijk in de zesenveertigste minuut tot twee mogelijkheden van Nabil Hadui. De eerste mogelijkheid werd geen doelpunt maar bij de tweede mogelijkheid kwam hij wel tot scoren.  De aanvaller ging 1 op 1 op de Eindhovense keeper af en werd nog gehinderd maar hij schoot de bal netjes met buitenkant voet in het doel (1-1).

FC Boshuizen had nu nog 44 minuten om meer te scoren, maar ondanks de legio kansen kwam de Leidse formatie niet langs doelman Ceylan Cenik. De mogelijkheden werden opgestapeld en de 2-1 kon niet uitblijven, maar zelfs vanaf dichtbij kreeg de brigade van Dennis den Turk het niet voor elkaar te scoren. De einduitslag werd dus 1-1. FC Boshuizen morste overduidelijk twee punten en de Brabanders gniffelden zich rijk door met een punt de bus in te stappen.

Trainer Den Turk gaf een duidelijke uitleg over deze wedstrijd. ,,Mijn ploeg was veel beter in balbezit en mogelijkheden creëren, maar de Eindhovense formatie was een sterk werkende ploeg. Al met al hebben we zeker te weinig gekregen.”

Ook de 24 jarige Younes Oulmoudon zag het allemaal gebeuren vanuit de achterhoede. Oulmoudon baalde van de 0-1 waar hij bij betrokken was waardoor de bezoekers op voorsprong kwamen. ,,Doodzonde, ja. Maar verder ben ik blij met mijn overstap van Roodenburg naar FC Boshuizen. Zeker nu ik meer aan spelen toe kom.”

Statistieken: 20. Kovani 0-1, 46. Hadui 1-1.

Basisopstelling FC Boshuizen: Zayzaoui, Hamdi, Oulmoudon, Hagens, Lobo, Bojaada, Hadui, Van Gils, Abdul, Marengo, Vandi.

Must Read