maandag, juli 22, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCFC Boshuizen moet werken aan terugkerend euvel

FC Boshuizen moet werken aan terugkerend euvel

-

Eerste klasse (zondag)- FC Boshuizen moet qua voetballend vermogen nog steeds mee kunnen met de beste ploegen in deze klasse. De stand wijst evenwel anders uit. Het treffen tegen Best Vooruit werd niet gewonnen ondanks een vroege 2-0 voorsprong. Opnieuw kwam een bekend euvel bovendrijven. Diverse spelers waren te vaak bezig met andere zaken binnen het veld en daardoor werd de verkeerde energie aangewend. Het kan nog steeds alle kanten op met de Leidse ploeg na zeventien duels en zeker ook de juiste kant, maar dan zal er toch wel iets moeten veranderen.

Uiteindelijk werd het 2-2 aan de Boshuizerkade. Die stand was bij rust al bereikt na een levendige eerste helft. Ook na rust bleef het spannend, maar een hoog niveau werd nooit bereikt. Dat had zonder meer met het moeilijk te bespelen veld te maken, maar de Leidenaren waren ook dikwijls met randzaken bezig. Ook tegen het zere been van Romano Seedorf. De assistent-trainer lijkt het seizoen af te maken bij de Leidenaren omdat Dennis den Turk en de club een geschil hebben. ,,We hadden een prima start en we hielden ons aan de afspraken. Na de 2-1 kwam het praten en verwijten maken naar elkaar weer terug en dat is wel een herhaling van zetten. Tegen DOSKO vorige week dacht ik dat het tij was gekeerd, maar helaas bleek dat niet het geval. Kennelijk hoort dat bij deze groep, maar daardoor doen we onszelf te vaak tekort. Hopelijk gaat dit er alsnog uit want we kunnen zeker nog spelen voor een prijs. Wanneer we in een flow komen dan is de derde periodetitel een optie. In die zin had een winstpartij nu welkom geweest. Aan de andere kant; we hebben ook niet verloren van een van de ploegen die bovenaan stond.”

De thuisploeg startte voortvarend en stond na tien minuten aan de goede kant van de score. Eerst had Levi Marengo een prima steekbal in huis, die door Abdelhak Bojaada op waarde werd geschat. Kort daarna werd de doelpuntenmaker opzichtig aangetikt in de zestien en de goed leidende arbiter wees naar de stip. Nabil Hadui bracht vanaf elfmeter de 2-0 op het scorebord en tevens zijn eerste doelpunt dit seizoen.

De tegenstander uit Brabant had nog weinig in te brengen gehad, maar dat beeld veranderde nadat Tim Fiolet het hoofd vond van Robin Buiks. De bezoekers werden sterker en de 2-2 liet niet lang op zich wachten. Oussama Zayzaoui had geen antwoord op een vrije trap van Elmo Hertogh. Daarna kwamen er over en weer nog wel wat mogelijkheden, maar de gasten waren in die fase beter.

Na de onderbreking werd er hard gewerkt aan twee kanten, maar was er ook sprake van veel gooi-en smijtwerk. Bijster onvriendelijk werd het niet, hoewel de protesten van Best Vooruit bij een afgekeurd doelpunt hevig waren. Zelf na afloop werd er verhaal gehaald bij het leidende trio, maar uiteraard bleef hun beslissing staan. De doelpuntenmaker zou hinderlijk buitenspel hebben gestaan ondanks dat de bal afkomstig was geweest van een speler van FC Boshuizen. Misschien kwam de thuisploeg in deze situatie goed weg, maar een inzet van ‘Silla’ Fortes had ook zomaar een doelpunt kunnen opleveren voor de nummer zeven van de ranglijst.

De uiteindelijke uitslag was wel te billijken, maar de vraag blijft wel of de FC er meer had kunnen uithalen als men de focus vooral op het veldspel had gelegd. Seedorf was al met al gematigd tevreden. ,,Helaas is Levi Marengo volgende week geschorst en Omar Hamdi staat op scherp. Dat zijn uiteraard twee sterkhouders. Aan de andere kant; alle spelers zijn gretig en iedereen wil graag spelen. Dus ook komend weekend kunnen we met deze groep een resultaat halen.”

Op de situatie rondom Den Turk wenste de spreker niet in te gaan. ,,Laat ik het zo zeggen. Ik ga prima met Dennis om en ik heb veel van hem geleerd. Met bestuurlijke zaken bemoei ik me echter niet. Ik wacht af wat er verder zal worden beslist. In elk geval wil ik het seizoen hier goed afmaken. Dit is mijn zesde seizoen en ik heb het altijd naar mijn zin gehad en heb via de club de gelegenheid gehad om mijn UEFA-B te behalen. Ik wil ook op voor A. Na dit seizoen stopt het voor mij bij FC Boshuizen. Ik doe nog de O19 bij DSO en mijn zoontje gaat voor PSV spelen dus ik heb het druk zat.”

FC Boshuizen- Best Vooruit 2-2 (2-2). 6. Bojaada 1-0, 10. Hadui 2-0, 16. Buiks 2-1, 27. Hertogh 2-2.

FC Boshuizen: Zayzaoui, Hamdi, Zenzen (46. Oulmouden), Hagens, Voorn (46. Ahannach), Cabrera Ortega, Marengo (89. Lobo), Van Gils, Fortes (67. Vandi), Hadui (67. Rahim), Bojaada.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read