zondag, juli 21, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCFC Boshuizen neemt punt mee uit Brabant

FC Boshuizen neemt punt mee uit Brabant

-

Eerste klasse B (zondag) – Wederom een verre trip naar het Brabantse land, dit keer met als eindstation het pittoreske Geldrop. En weer een krachtmeting met een en op papier gelijkwaardige ploeg, sterker nog die met een gelijk aantal punten en een iets beter doelsaldo zelfs een paar plekken hoger staat. De top negen van de ranglijst lijkt aardig aan elkaar gewaagd, een goede serie kan dus zomaar het podium betekenen. Na een gelijke ruststand stond er na 90 minuten spelen 2-2 op het scorebord, een stand die overigens pas in blessuretijd werd bereikt.

Assistent trainer Romano Seedorf was na afloop duidelijk in zijn analyse. ,,De voorbereiding op deze wedstrijd was verre van ideaal, en zelfs door lichte blessures en pijntjes chaotisch te noemen. De thuisclub zakte ver in en liet ons het initiatief, met als gevolg veel balbezit. Zij speelden ook zeer compact, normaal gesproken ideaal voor ons vanwege de technisch vaardige spelers. Zij loerden op een fout van ons om er in de omschakeling snel uit te komen, hieruit viel ook de 1-0.”

De Kadebewoners lieten zich niet van de wijs brengen, een fraaie voorzet vanaf de rechterkant van Omar Hamdi bereikte Frank van Gils die uiteindelijk via een verdediger binnen werkte. ,,In de rust zijn in de kleedkamer wat harde woorden gevallen, met als doel een aantal spelers op scherp te zetten. Gevolg was dat wij na rust heer en meester waren in balbezit en streden voor elke centimeter kunstgras. Levi Marengo liet zijn klasse zien door de vrije trap zo scherp in te draaien dat je er alleen tegenaan hoeft te lopen, Van Gils deed dit ook en met behulp van een tegenstander viel dan ook de verdiende gelijkmaker.”

Door dit gelijke spel en de andere uitslagen zakt de ploeg van trainer Dennis den Turk een paar plekken en vindt zichzelf terug op een zevende stek. Er zijn drie ploegen met een punt meer, waaronder de koploper (wel een wedstrijd minder) en vier ploegen met een gelijk aantal punten. Dit geeft dus wel aan hoe kort alles op elkaar zit. Komende zondag een “derby” als TAC’90 op bezoek komt, een ploeg met twee punten minder op de ranglijst.

VV Geldrop – FC Boshuizen 2-2 (1-1) Geldrop 1-0, Geldrop 1-1, Geldrop 2-1, Geldrop 2-2.

Basisopstelling FC Boshuizen: Markovic, Hamdi, Oulmouden, Hagens, Voorn, Van Gils, Hadui, Bojaada, Abdul, Marengo, Vandi.

 

Must Read