zondag, juli 21, 2024
HomeLFCLFCFC Boshuizen op weg naar lekkere competitiestart

FC Boshuizen op weg naar lekkere competitiestart

-

Eerste klasse (zondag)- FC Boshuizen boekte, na de zege in de openingswedstrijd van het seizoen, ook in het tweede competitieduel een overwinning. De Leidenaren waren op bezoek bij VOAB duidelijk te sterk voor de Brabanders, die niet mochten mopperen dat het uiteindelijk bij 1-3 bleef.

FC Boshuizen-speler Omar Hamdi blikte terug op de wedstrijd: ,,We hadden bestudeerd hoe ze zouden gaan spelen en die verwachting kwam helemaal uit. We controleerden vanaf het begin de wedstrijd, maar het duurde even tot we zelf tot grote kansen kwamen. Halverwege de eerste helft kwamen we door een goede goal van Frank van Gils op voorsprong die, na een voorzet van Levi Marengo, de bal binnenkopte. VOAB probeerde met opportunistisch spel wat terug te doen, maar dat bracht ons nauwelijks in de problemen.”

,,In de tweede helft scoorden we na een uur spelen via opnieuw Frank van Gils, na een steekpass van Abdelhak Bojaada, de 0-2 en een kwartier voor tijd zorgde de ingevallen Nabil Hadui voor de 0-3. De wedstrijd was toen wel gespeeld. Zij maakten, na een verkeerde terugspeelbal van mij, vlak voor tijd de 1-3 en daar bleef het bij. Hoe ik de sterkte van onze selectie inschat ten opzichte van het vorige seizoen? Er zijn een hoop nieuwe jongens bijgekomen dus we moeten soms nog even aan elkaar wennen, maar we zijn er vooral in aanvallend opzicht sterk op vooruit gegaan. Daarnaast hebben we nu ook spelers op de bank die een doelpuntje kunnen maken en dat scheelt een slok op een borrel. Als je vorig seizoen op achterstand kwam, dan wist je dat het heel moeilijk zou gaan worden om nog een resultaat te behalen en dat is nu duidelijk anders’’, aldus de verdediger.

FC Boshuizen maakte onlangs bekend volgend seizoen te kiezen voor de zaterdag als vaste speeldag. Hoe sta jij als speler tegenover die verandering? Hamdi:,,Wat mij betreft is dat een goede keuze. Nu spelen we tegen clubs uit de regio Tilburg en Eindhoven, terwijl we straks tegen verenigingen uit de buurt spelen. Het is toch leuker om tegen een club als UVS te spelen, dan tegen pakweg Sarto. Volgende week krijgen we DOSKO op bezoek, een voor ons bekende tegenstander, en als we deze ook winnen, dan kunnen we gerust spreken van een lekkere competitiestart voor FC Boshuizen’’, aldus de routinier tot besluit.

VOAB – FC Boshuizen 1-3 (0-1)  25. Van Gils 0-1, 60.Van Gils 0-2, 75. Hadui 0-3, 85.VOAB 1-3.

Basisopstelling FC Boshuizen: Zayzaoui, Hagens, Hamdi, Fortes Semedo Rodrigues, Bojaada, Rajabu, Marengo, Van Gils, Voorn, Ortega, Abdul.

Must Read