zondag, juli 21, 2024
HomeTweede klasseUVSLFC en UVS: vizier op de toekomst na mager seizoen

LFC en UVS: vizier op de toekomst na mager seizoen

-

Het eerste succesje voor het in de zomer (her) opgerichte LFC is binnen. De oude clubnaam werd in ere hersteld omdat FC Boshuizen niet het beste amigo had en men aan de Kade schoon schip wilde maken. In de districtsbeker werd het Leidse onderonsje tegen UVS in het voordeel beslist (5-2). De ‘kanaries’ verzekerden zich zo al van de volgende ronde.

Er moeten binnen de organisatie nog veel zaken worden geregeld. Het nieuwe avontuur is nog niet zo ver in ontwikkeling als men gehoopt had. Bestuurslid Astrid Dreef: ,,We hebben simpelweg te weinig handen en ons kader is heel klein. We hoopten er op dat echte LFC’ers zich ook zouden aansluiten, maar dat is nog niet echt het geval. We maken zeker stappen en we hebben niet stil gezeten in de zomer, maar er is nog veel te doen. Er komt veel bij kijken om een club te laten draaien, zeker na een naamsverandering.”

Ook bij UVS veranderde er een hoop na een op tal van vlakken onrustig jaar waarin de hoofdmacht ook nog eens degradeerde en de eerste klasse al na een seizoen moest verlaten. De degradatie maakte dat LFC en UVS elkaar dit seizoen in competitieverband niet tegenkomen en dat impliceert weer dat de volgers van het Leidse voetbal pas in de derde klasse terecht kunnen voor een stadsderby tussen Lugdunum en Docos.

Het Leidse voetbal kreeg andermaal een tik op de neus met liefst vier degradanten en schraalhans is overduidelijk keukenmeester in de sleutelstad. Dat weerhield LFC en UVS er niet van om ondanks de hitte redelijk voor de dag te komen met hier en daar wijzigingen in de basis ten opzichte van het vorige seizoen. De thuisploeg slaagde daar in het eerste deel van de eerste helft het beste in en in die fase kwam de ploeg van John Hage, net als Mohamed el Abdallaoui bij LFC de nieuwe trainer in de Kikkerpolder, er niet aan te pas. Mo Zenzen trof al gauw het net en UVS moest alle zeilen bijzetten om niet al een verloren wedstrijd te spelen. Hage: ,,Het duurde te lang voordat we onze zaakjes op orde hadden, maar daarna kwam er meer evenwicht.” Toch maakte Timo Lagerberg gelijk en was er halverwege balans.

Na de pauze nam LFC, nog spelend in het oude FC Boshuizen tenue, afstand waarbij nieuweling Soufiane Boukhidous drie van vijf grote kansen benutte. De tweedeklasser kwam nog wel even terug, maar moest uiteindelijk passen. Beide ploegen zijn nog in ontwikkeling en niet alle spelers nog beschikbaar. De trainers zijn voorzichtig voor het toekomstbeeld, maar hebben op zeker wel snode plannen om het aanzienlijk beter te doen dan in het afgelopen seizoen. De gewenningsfase is nog gaande en die vlieger ging ook nog op voor hondstrouwe supporter Erwin Keijzer. Hij liet zich duidelijk horen bij de vijfde treffer met de kreet ‘lekker gedaan Boshuizen’.

LFC- UVS 5-2 (1-1). 6. Zenzen 1-0, 34. Lagerberg 1-1, 47. Vandi 2-1, 55. Boukhidous 3-1, 58. Kerkhoff 3-2, 73. Boukhidous 4-2, 89. Boukhidous 5-2.

Basisopstelling LFC: Pinas, Hamdi, Zenzen, Schenkeveld, Voorn, Hagens, Mouchih, Cabrera Ortega, Hadui, Boukhidous, Vandi.

Basisopstelling UVS: Wassenaar, Boutahri, Adima, Spierdijk, Pison, Nascimento da Cruz, Van der Weijden, Hulters, Tavilla, Dubbeldeman, Lagerberg.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read