zondag, juli 21, 2024
HomeValken '68Interviews Valken’68Een klasse van de momentopname (plus foto's en nababbel)

Een klasse van de momentopname (plus foto’s en nababbel)

-

Eerste klasse C (zaterdag)- LFC heeft voor de tweede keer dit seizoen gewonnen van Valken’68. In Valkenburg was het chagrijn bij de eerste ontmoeting ongekend groot omdat de thuisploeg zich destijds bestolen voelde. Die zienswijze was te billijken, maar dit keer viel er niets af te dingen op de zege van de Leidenaren (2-0).

Landelijk gezien is er geen enkele eerste klasse waarin de spanning zo te snijden is als in de eerste klasse C. Het verschil tussen de nummers 1 en 7 is bijvoorbeeld in een district 24 punten, terwijl het linkerrijtje tussen de genoemde posities slechts vier punten bedraagt in West 2. Daarbij heeft de nummer zeven nog een duel tegoed. De Leidse overwinning zorgde voor een sprong voorwaarts, terwijl de ploeg van Derek van der Plas van plek twee naar zes duikelde. Het kan verkeren, zo sprak een vaderlandse dichter al in de zeventiende eeuw.

In de heenwedstrijd ontliepen de ploegen elkaar weinig, maar beleefde Nabil Hadui zijn finest moment door drie keer te scoren. Die speler is al een tijdje niet meer op de Boshuizerkade gesignaleerd, maar er stonden andere spelers op bij de formatie van Roberto Escudero, hoewel de trainer het woord ‘teamprestatie’ terecht benutte. Dat nam niet weg dat Mike Bekooij de aandacht op zich vestigde. Na ruim een kwartier nam de spits een vrije trap, die op fenomenale wijze in de bovenhoek werd geplant.

LFC nam daarmee het initiatief en was veel vaster aan de bal dan de bezoekers. Van der Plas meende na afloop dat het veld een drama was en daarmee kraamde de trainer geen kolder uit. LFC ging evenwel veel beter met de omstandigheden om en oogde meer gedreven. Bekooij kopte nog op de lat en Dilano Lardee had de 2-0 ook op de schoen. Pas in het slotstuk van de eerste helft drong Valken’68 aan en dat leverde kansen op voor Jelle van den Oever en Dirk van Duijn, maar een gelijkmaker bleef uit.

Kort na de hervatting stond Bekooij aan de basis van de 2-0 van Thom de Vries, die ook kon terugkijken op een sterk optreden. Daarna had LFC de controle en haalde de brigade van Van der Plas geen moment een niveau om de schade nog te kunnen herstellen. Slechts Jesper Slootweg kreeg nog een grote kans op de 2-1.

Sammy Zandbergen, aanvoerder van Valken’68: ,,Ons spelplan kwam er niet uit en dat had zeker met het veld te maken. Het gaat mij te ver om te spreken van een complete offday want het is niet zo dat LFC een ongekend aantal kansen kreeg. Wij hebben zonder Marc Langeveld en Chris de Lange geen vedettes meer, maar we hebben als team al meerdere keren laten zien waar we toe in staat zijn. Helaas lukte dat dit keer niet.”

Doelpuntenmaker De Vries: ,,Ik had meer weerstand verwacht. We hebben laten zien niet alleen handig te kunnen zijn met de bal, maar we hebben ook als team geopereerd. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het dikwijls niet geweest bij ons. Naar mijn idee hebben we de best voetballende ploeg in deze klasse, maar dit is vooral een klasse van de details en die zullen de doorslag geven.”

 

Foto’s: Eric van der Wijngaard

LFC- Valken’68 2-0 (1-0). 17. M. Bekooij 1-0, 52. De Vries 2-0.

LFC: Ashley; Zenzen, Hamdi, Heemskerk, Mensah; Mouchih (68. Marengo), De Vries, Lardee (80. Hagens); T. Bekooij, M. Bekooij, Vandi.

Valken’68: Kardjani; Van Duyvenvoorde, Oudshoorn, Slootweg, Haasnoot (73. Guijt); Roorda (63. De Mooij), Lagerberg, Zandbergen (87. Wietsma); Arikan, Van den Oever, Van Duijn.

Beluister hier de nababbel van Remco Mentink met Derek van der Plas en Sammy Zandbergen van Valken’68 en Hennie Kanbier met LFC ‘ers Jordi Heemskerk en Thom de Vries:

 

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read