maandag, juli 22, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken '68Krakerrr van de Week: Voorschoten'97 (za)- Valken'68

Krakerrr van de Week: Voorschoten’97 (za)- Valken’68

-

Voor de Krakerrr van de Week is ditmaal gekozen voor de derby tussen Voorschoten’97 en Valken’68 in de eerste klasse B zaterdag. Beide clubs doen het dit seizoen tot nu toe beslist niet onaardig. De Voorschotenaren staan met 29 punten uit 17 wedstrijden op plek 6, terwijl Valken’68 uit het zelfde aantal ontmoetingen 30 punten behaalde en daarmee de vierde plek op de ranglijst bezet. LeidenAmateurvoetbal blikte samen met Martijn Hoogeboom (Voorschoten’97) en Lars Wietsma (Valken’68) vooruit naar het komende treffen van komende zaterdag in Voorschoten.

De 28-jarige Hoogenboom is alweer bezig aan zijn zesde seizoen bij Voorschoten’97. De van origine Roelofarendsvener bracht zijn voetbaljeugd door bij DOSR, waarna de verdediger overstapte naar VVSB. Na drie seizoenen in Noordwijkerhout belandde Hogenboom in Voorschoten, waar hij inmiddels tot de meest ervaren krachten mag worden gerekend. Hoogenboom promoveerde drie seizoenen terug met de groen-gelen naar de eerste klasse en ook op dat niveau hebben de Voorschotenaren laten zien dat ze prima meekunnen. De achterstand op koploper DSO bedraagt momenteel 9 punten, maar de formatie van Jonathan Jonk heeft de laatste jaren aangetoond te beschikken over een sterke eindsprint.

Hoogenboom: ,,Het klopt dat we het na de winterstop meestal beter doen, dan in het begin van de competitie. Dit seizoen moesten we wennen aan een nieuw systeem, maar inmiddels is het voor een ieder wel helder wat zijn taken zijn. Ik denk daarom dat we ook nu weer in staat zijn om een mooie slotserie neer te zetten. Wij hebben vorig jaar de nacompetitie gehaald en dat willen we ook dit jaar weer.”

Vervolgend: ,,Na de zeperd bij VELO (7-1 verlies, SN) hebben we het goed opgepakt en daarom is het jammer dat we afgelopen zaterdag onnodig punten hebben laten liggen bij HVV (het duel in Den Haag eindigde in een 2-2 gelijkspel, SN). De komende wedstrijd tegen Valken’68 is de eerste wedstrijd voor de derde periode, dus de winnaar van dat duel doet goede zaken. Ik denk dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. We hebben een slechte smaak overgehouden aan de verloren uitwedstrijd in Valkenburg. Door een arbitrale dwaling kwamen we daar al snel met 1-0 achter en uiteindelijk verloren we met 3-1. Ik moet eerlijk zeggen dat we daar zelf ook niet goed hebben gespeeld. De wedstrijd tegen Valken’68 is de eerste wedstrijd voor de derde periode, dus beide teams zullen extra gebrand zijn om een driepunter te halen. We zijn dit seizoen thuis nog ongeslagen en ik reken erop dat we dat na afloop van de wedstrijd tegen Valken’68 nog steeds zijn. De krachtsverschillen in onze afdeling zijn klein, in onze klasse is er geen enkele club die er met kop en schouders bovenuit steekt. DSO staat nu bovenaan, maar ik moet maar zien of ze dat tot het einde van het seizoen volhouden’’, aldus de online marketeer bij een bedrijf in Alphen aan den Rijn.

In tegenstelling tot routinier Hoogenboom is Valken’68-speler Lars Wietsma ‘a new kid on the block’ in de eerste klasse. Wietsma, vorig jaar uitkomend voor Quick Boys O21, vertrok afgelopen seizoen, samen met teamgenoten Stijn Haasnoot en Thijs den Hollander, naar ’t Duyfrak, waar Derek van der Plas sinds deze voetbaljaargang de trainersscepter zwaait. Van der Plas had vorig seizoen Quick Boys O21 onder zijn hoede, dus niet alles in Valkenburg was nieuw voor Wietsma.

Lars, hoe kijk je terug op je overgang van Quick Boys naar Valken’68?

Wietsma: ,,Valken’68 is een warme club en als nieuwe speler word je snel in de groep opgenomen. Het was voor mij niet helemaal een sprong in het diepe, want ik had Derek natuurlijk al als trainer bij Quick Boys meegemaakt en daarnaast had ik goede verhalen gehoord over de club. Ik had dit seizoen nog in Quick Boys O21 kunnen spelen, maar dat had sowieso mijn laatste seizoen op Nieuw Zuid geweest. Ik heb vanaf mijn 10e jaar, na mijn overgang van vv Oegstgeest, altijd in de hoogte jeugdelftallen van  Quick Boys gespeeld. Je hoopt natuurlijk om ooit kans te maken om Quick Boys 1 te halen, maar dat is maar weinigen gegeven.”

Vervolgend: ,,Het is voor mij beperkt gebleven tot een invalbeurt in een vriendschappelijk wedstrijd van Quick Boys 1. Wanneer je door hebt dat het halen van het eerste geen reële optie is, ga je verder kijken. Ik heb in ieder geval geen moment spijt van mijn keuze gehad voor Valken’68 en wil ook volgend seizoen hier lekker blijven spelen. We hebben een goede ploeg en hebben zeker nog kans om mee te doen om de prijzen. Net als onze komende tegenstander Voorschoten’97 trouwens, die ik ook hoog inschat. Ik denk dat het een spannend potje gaat worden tussen twee teams die willen voetballen en met hopelijk veel publiek langs de kant’’, aldus de 21- jarige student Sport, Management en Ondernemen van  de Hogeschool Amsterdam tot besluit.”

 

Must Read