donderdag, juli 25, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCOmar Hamdi (FC Boshuizen): ,,Geloof in onze spelopvatting"

Omar Hamdi (FC Boshuizen): ,,Geloof in onze spelopvatting”

-

Eerste klasse B (zondag)- FC Boshuizen was al verzekerd van de nacompetitie en daardoor deed de laatste wedstrijd er niet meer toe. Aan de Boshuizerkade eindigde het duel tussen de Leidse ploeg en DOSKO in een gelijkspel(1-1).

Sterkhouder Omar Hamdi bleef aan de kant en zag een aardige wedstrijd ondanks het van spanning ontnomen duel. ,,Ik stond op scherp en dus namen we geen risico’s met het oog op de nacompetitie. Zo bleven er wel meer spelers aan de kant ook al vanwege pijntjes. Voor zover ik het nu kan beoordelen hebben we komend weekend een bijna volledig fitte en beschikbare selectie en daar was het ons om te doen.”

De ploeg van Roberto Escudero kwam op voorsprong via Christian Cabrera Ortega, maar verzuimde meer afstand te nemen. De ex-speler van Katwijk: ,,Zoals zo vaak dit seizoen kregen we zat kansen, maar we hebben moeite met scoren. Natuurlijk missen we die kansen niet met opzet, maar als je achterin staat word je daar wel eens gek van. Toch moet je altijd positief blijven, want het kan ook zomaar gaan lopen en dat je afstand neemt van een tegenstander. Wat dat betreft hebben we te weinig wedstrijden dood gemaakt, zoals dat heet.”

Tegen de formatie uit Bergen op Zoom leverde het ontbreken van doelmatigheid weer puntenverlies op. ,,Onnodig, maar het was verder niet meer van belang. Bij vlagen is er echt aardig gespeeld en ik denk dat we klaar zijn voor het toetje. De staf is al met de mogelijke tegenstanders bezig en ook de groep is gretig om wat neer te zetten. We beginnen met een buy en daarna een thuiswedstrijd dus dat is gunstig. We kennen de tegenstander nog niet, maar we zullen die informatie echt wel doorkrijgen na komende donderdagavond. Bovenal vind ik dat we van ons eigen kunnen moeten uitgaan. We hebben een bepaald strijdplan, eigenlijk al het gehele seizoen, en daar hebben we vertrouwen in. We zijn stroef begonnen, omdat we vooral enkel mooi voetbal wilden spelen. Dat werkte niet goed. Daarna hebben we ons spel gekoppeld aan inzet en prompt kwamen we aan de leiding in deze klasse. Helaas verloren we de titel door meerdere duels binnen tien dagen te verknallen. Dat was zonde, maar we hebben alsnog een verlenging van het seizoen bewerkstelligd en daar gaat het om. We zien promotie zeker zitten. Wanneer het dit seizoen onverhoopt niet mocht lukken dan gaan we er volgend seizoen voor.”

Hoe FC Boshuizen er dan uitziet, is nog niet bekend. Hamdi: ,,Ik weet dat er wat spelers zullen vertrekken, maar er zijn ook al behoorlijk wat namen doorgekomen van spelers die voor deze club gaan spelen. Ook zitten daar spelers tussen die eerder voor blauw en geel uitkwamen. Ik ken ze niet allemaal, maar dat gaat vast wel goedkomen. Ik heb het hier nog steeds naar mijn zin en tracht met mijn ervaring de jongere spelers te helpen.”

Als de gegevens vanuit de KNVB kloppen, zal FC Boshuizen zondag 12 juni starten op eigen bodem tegen de winnaar van FC Eindhoven AV versus Best Vooruit. Die ploegen komen donderdag eerst tegen elkaar uit. In competitieverband won de ploeg uit Eindhoven twee keer in het onderlinge duel (Zuid I, 1C). Wanneer de Leidse ploeg deze klip overwint dan volgt een duel tegen de winnaar van het treffen tussen AGB uit Amsterdam en SDO uit Bussum. AGB kwam dit seizoen uit in de eerste klasse A en speelde onder meer tegen ROAC. SDO werd voorlaatste in de Hoofdklasse en kwam daarin onder meer uit tegen SJC en Alphense Boys. Mocht deze klus ook worden geklaard dan volgt een finalewedstrijd. Zover is het echter nog lang niet. Eerst maar eens meer kansen gaan benutten..

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read