donderdag, juli 18, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing derde divisie A: FC Rijnvogels- Harkemase Boys

Voorbeschouwing derde divisie A: FC Rijnvogels- Harkemase Boys

-

FC Rijnvogels ontvangt Harkemase Boys

Aanstaande zaterdag brengen de Boys uit het verre Harkema een bezoek aan de Kooltuin. De roodwitte Friezen hebben in ieder geval al een prijsje in de knip door de eerste periodetitel binnen te harken. In de strijd om de titel lijken zij afgehaakt want het gat met koploper RKAV Volendam bedraagt inmiddels negen punten. Afgelopen zaterdag hield het team titelkandidaat IJsselmeervogels op een 0-0 gelijkspel waar zij echter weinig mee opschoten. De ontmoeting eerder dit seizoen in Harkema eindigde in een verdienstelijke 1-1 voor de Vogels. Is de druk van de ketel bij de Friezen en gaan zij vrijuit de strijd aan op De Kooltuin?

Zij zullen in de gastheren ongetwijfeld een gemotiveerde tegenstander treffen die na twee doelpuntrijke wedstrijden (10 goals) en 6 punten rijker, er een derde overwinning aan toe willen voegen geheel als een soort traditie in dit seizoen. Drie keer op rij verliezen, drie keer op rij winnen. Die derde overwinning moet dan nog wel even worden gerealiseerd tegen de komende opponent. Indachtig de fraaie 5-0 zege uit bij Hoogeveen zullen de gevoelens goed zijn om ook nu weer een mooie pot op de mat te leggen en het publiek met doelpunten te vermaken. Want scoren kunnen de Katwijkers wel en dat is recentelijk bewezen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read