vrijdag, juli 19, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCVoorbeschouwing eerste klasse C, zaterdag 24 februari

Voorbeschouwing eerste klasse C, zaterdag 24 februari

-

Honselersdijk-LFC

LFC gaat op bezoek bij Honselersdijk ofwel een bezoekje aan sportpark Strijphorst. De laatste wedstrijd werd gewonnen door de Leidse club en daar was Die Haghe het slachtoffer van. Daardoor bleef de Leidse ploeg in de buurt van de ploegen boven zich, waartoe de komende tegenstander ook behoort. Koploper Wippolder heeft maar drie punten meer dan de ploeg van Roberto Escudero en ook RKDEO, Forum Sport en FC Skillz staan nog net boven Honselersdijk en LFC. De ‘sardientjes in blik’ geven elkaar dus uitermate weinig toe en bij een nederlaag moet een ploeg zomaar naar beneden kijken. De ‘nakomeling’ van FC Boshuizen won tot nu toe drie keer op vreemde bodem. De Dijkers verloren eenmaal als gastheer. Bij de Leidenaren zal de keuze groter zijn in de spelersaantallen daar het tweede elftal geen deel meer uitmaakt van de competitie waarin zij uitkwamen.

Die Haghe- Valken’68

Op dit moment een wedstrijd tussen de nummers elf en zes van de ranglijst. Maar wat zegt dat helemaal? Het verschil is slechts zes punten, waarbij Die Haghe de laatste pot won en Valken’68 juist verloor. De ploeg van sportpark Ockenburgh haalde in tegen FC Skillz op 10 februari en won met 3-1. Een week eerder gingen de Valkenburgers juist onderuit tegen FC Skillz, waar trainer Oussama Bekkaoui langer aanblijft. In dat weekend verloor Die Haghe nog voor de derde keer op rij en wel tegen LFC. Nu dus voor beide teams nieuwe kansen, waarbij de ploeg van Derek van der Plas graag de aansluiting wenst vast te houden bij de top vijf. In de thuiswedstrijd op 30 september 2023 hadden de geelroden het op de heupen. Die Haghe werd omver gekegeld door treffers van Jelle van den Oever (2), Lars Oudshoorn, Nicky Guijt en Samet Arikan.

Overige wedstrijden: TAC’90- Nootdorp, FC Skillz- Wippolder, Forum Sport- VELO, Den Hoorn- RKDEO, Voorschoten’97 staat stil.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read