donderdag, juli 25, 2024
HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97Voorschoten'97 overtuigend voorbij aan Nieuwerkerk

Voorschoten’97 overtuigend voorbij aan Nieuwerkerk

-

De voorbereiding van Voorschoten’97 verliep met horten en stoten, maar de formatie van Jeffrey Frijters lijkt op tijd klaar om de strijd aan te gaan in de eerste klasse. Van Nieuwerkerk moest gewonnen worden om door te bekeren en al vroeg in de wedstrijd was duidelijk dat die missie volbracht zou worden. Het werd uiteindelijk 4-0 op sportpark Adegeest, maar de dubbele cijfers hadden ook zomaar aangetikt kunnen worden.

De van SVC’08 overgekomen Frijters blikte terug op de voorbereiding. ,,Daarin is niet alles vlekkeloos verlopen, maar ik heb wel progressie gezien tijdens trainingen en wedstrijden en ik denk dat we op het juiste moment staan waar we moeten staan. Ik heb bewust gekozen voor een niet al te extreem lange oefencampagne en we hebben ons aanvankelijk gericht op het mentale aspect van het spel in al zijn facetten. Daar viel namelijk de nodige winst te boeken. Daarna zijn we ons pas gaan focussen op het tactische vlak. Ik heb veel spelers aan het werk gezien en we kunnen nagenoeg compleet de competitie in. Dat doe ik met een goed gevoel, maar het besef is er ook dat het een zware opdracht zal worden. Wedstrijden zullen op details beslist worden en met die wederom versterkte degradatieregeling is het elke week weer opletten geblazen.

Voorschoten’97 kreeg er in het bekertoernooi van langs tegen Xerxes DZB, maar herstelde zich tegen tweedeklasser Nieuwkoop. Nieuwerkerk keek vlot tegen een 3-0 achterstand aan en daarmee was de wedstrijd al gespeeld en kon de thuisploeg betrapt worden op de nodige slordigheden, zonder dat het ook maar een moment in gevaar kwam.

Na ruim dertig minuten spelen, had spits Thom Wijnalda er al drie in liggen. Frijters nog eens: ,,We scoorden tot nu toe moeizaam, maar dat liep nu veel beter. Met Thom hebben we een rasechte spits rondlopen, die altijd goed is voor doelpunten. Maar hij kan absoluut meer met en zonder bal en gaat weer belangrijk zijn dit seizoen. Hij maakt onderdeel uit van een prima groep waarin het voetballend gezien wel goed zit. In de eerste klasse is echter meer nodig en vandaar dat ik in de eerste weken gericht te werk ben gegaan met zaken die beter moeten en kunnen. Zo’n proces gaat met vallen en opstaan, maar ik kijk er met tevredenheid op terug. De groep is fit en gretig.”

Volgende week start Voorschoten’97 op eigen bodem tegen VELO. Dan zal de tegen Nieuwerkerk geschorste Guy Smith weer van de partij zijn en zal blijken of Sem Simonis met een masker kan en mag spelen na een in een oefenduel opgelopen gebroken neus. Verder is er niet al te veel veranderd bij de groengelen. Het is komend seizoen zaak om ook uit beter voor de dag te gaan komen. In het voorbije seizoen liep het thuis vaak crescendo (32 punten), maar op verplaatsing werden slechts tien punten in de wacht gesleept.

Frijters afsluitend: ,,Het is jammer dat we op de tweede speeldag al stil staan. Dat had ik liever anders gezien. Duidelijk is dus dat je dan graag de eerste pot winnend afsluit. Hoe maakt niet uit. Lelijk winnen telt ook mee. VELO is voor V’97 natuurlijk geen onbekende, maar wat ik heb begrepen is hun selectie wel danig aangepast.”

Voorschoten’97- Nieuwerkerk 4-0 (3-0). 9. Wijnalda 1-0, 14. Wijnalda 2-0, 32. Wijnalda 3-0, 87. Nomen 4-0.

Voorschoten’97: Storm, Van Zijl (46. Werk), Vonk (46. Hogenboom), Van der Voorst, El Khiraoui, M. Maatoug (46. Boersma), Van der Krogt, De Koning (61. Nomen), M. Maatoug (64. Mansour), Wijnalda, Van der Wilden.

 

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read